SPORTURI  »  TENIS  »  STUTTGART

Victor Hănescu a reuşit ieri cea de-a cincea victorie a carierei în faţa unui jucător de Top 10

Victor Hănscu şi suprafaţa ce i se potriveşte cel mai bine Foto: Guliver/GettyImages
Victor Hănscu şi suprafaţa ce i se potriveşte cel mai bine Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 14 iulie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 13 iulie 2011 22:18

Românul l-a învins la Stuttgart pe Gaël Monfils, al şaptelea jucător al lumii, după ce a salvat două mingi de meci


Victor Hănescu a adus surpriza la turneul de la Stuttgart. L-a învins pe favoritul principal al turneului şi al şaptelea jucător al lumii, Gaël Monfils. A fost un meci întins pe două zile pe zgura fină din Germania. Începută marţi, partida dintre francez şi român a fost întreruptă din cauza ploii la scorul de 4-2 în favoarea lui Monfils. S-a reluat ieri şi părea că minutele curg spre o victorie franceză. 6-2 în primul set şi realitatea din clasament era dură. O diferenţă de 57 de locuri. Mai mult, Monfils a reuşit să se desprindă şi în a doua parte a întîlnirii. La scorul de 5-4, Le Monf a servit pentru partidă. N-a reuşit să închidă întrecerea şi Hănescu a egalat la cinci. S-a ajuns la tie-break, unde avantajul s-a tot plimbat peste fileu, Gaël avînd chiar două mingi de meci. Victor a fost cel care a strîns pumnul la final de set. Reverul său în lung de linie, venirile la fileu, precizia loviturilor l-au înnebunit pe capriciosul francez.

Şi lucrurile bune avea să se adune în continuare pentru Victor. A reuşit break-ul în primele instanţe ale decisivului, în game-ul al treilea, şi a dus cu el avantajul pînă la final, necedîndu-şi serviciul. Bucuria lui Hănescu a fost mai mult interioară. A trecut de francez cu 2-6, 7-6 (7), 6-4. După ce a ajuns în finală în 2009, Victor şi-a făcut un alt cadou în Germania. Este a cincea victorie în faţa unui jucător de Top 10, toate fiind reuşite pe zgură. Precedenţii jucători de pe lista lui Hănescu sînt Rainer Schüttler (6) în 2004, Mariano Puerta (10) în 2005, Stanislas Wawrinka (10) în 2008 şi Gilles Simon (7) în 2009. Înfrîngerile sînt mai numeroase, 29. În runda următoare, Hănescu va juca la Stuttgart cu Pavol Cervenak din Slovacia, jucător venit din calificări.

Cu Cehia la baraj
Echipa de Cupă Davis a României va disputa pe teren propriu barajul pentru Grupa Mondială în compania Cehiei. Partidele se vor disputa între 16-18 septembrie, dar deocamdată nu s-a stabilt. "Nu am picat nici rău, nici bine. Ar fi fost şi variante mai convenabile, ca Israel şi India, deşi cu ultima am fi jucat în deplasare, dar şi mai rele, ca Elveţia, Rusia, Austria sau Croaţia. Cehii îl au pe Berdych, dar sîntem ajutaţi de faptul că vom juca acasă. Va conta foarte mult componenţa echipei cu care vor veni la Bucureşti", a spus Horia, unul dintre componenţii de bază ai echipei. Ultima oară cînd cele două echipe s-au întîlnit, a fost în 2001, cînd Cehia s-a impus cu 3-2. Singura victorie a României din cele 4 întîlniri datează din 1977, cînd în echipă erau Ilie Năstase şi Ion Ţiriac. (Ionuţ Coman)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
sumi09
sumi09  •  15 Iulie 2011, 03:31

->Bogdan1947 ,de ce ai crede tu ca poate hanescu sa faca treaba in U.S.A? Nu realizezi ca tot ce a facut el a fost sa profite ca francezu isi poate permite sa piarda.

bogdan1947
bogdan1947  •  14 Iulie 2011, 15:50

Sa fim serios, ce blat? Monfils e un jucator care poate pierde oricand la un jucator de top 50-70! Felicitari, Victor! Sa speram ca o sa continue tot asa pana in septembrie si sa o sa faca niste lucruri bune si pe cimentul din America.

ciupi0812
ciupi0812  •  14 Iulie 2011, 07:41

adevarate surprize blaturile astea!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează