SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Victor Hănescu: "Federaţia şi-a asumat un risc destul de mare alegînd o suprafaţă atipică de joc"

Victor Hanescu
Victor Hanescu

Articol de GSP - Publicat marti, 14 septembrie 2010 00:00

Tenismanul Victor Hănescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Federaţia Română de Tenis şi-a asumat un risc alegînd o suprafaţă atipică de zgură, lentă, la meciul România - Ecuador, din barajul pentru calificarea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

 

"Mă simt pregătit pentru trei meciuri în trei zile, deşi vin după un sezon lung, în care nu am avut pauză mai deloc. Va fi un meci dificil, mai ales din punct de vedere fizic. Vom juca pe o suprafaţă pe care nu am mai evoluat niciodată. Cred că federaţia şi-a asumat un risc destul de mare să pună o suprafaţă de acest gen la un meci important pentru România. Nu ştiu cît de mult ne avantajează această suprafaţă, dar ca jucător profesionist va trebui să mă adaptez şi să joc. Este o suprafaţă mai lentă, un teren atipic de zgură, se joacă pe un podium de lemn. Este ceva nou şi nu pot să spun că are legătură cu un teren clasic de zgură", a spus Victor Hănescu, potrivit mediafax.

Tenismanul a precizat că echipa adversă este una puternică, iar jucătorii ecuadorieni se cunosc foarte bine între ei. "Clasamentul nu arată că echipa Ecuadorului ar fi foarte puternică, însă trebuie să ţinem cont că au o experienţă mare în Cupa Davis, mai ales că se cunosc foarte bine, iar fraţii Lapentti sînt în familie. Pe fraţii Lapentti îi cunoaştem, iar pe ceilalţi doi jucători, eu personal nu-i cunosc şi nici nu i-am văzut jucînd. Aceste lucruri nu înseamnă însă că va fi un meci uşor sau că-l vom trata uşor. Este adevărat că sîntem favoriţi, dar trebuie să ne facem treaba cum ştim noi mai bine", a afirmat Hănescu.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a declarat că încă nu s-a hotărît asupra celui de-al doilea jucător la simplu. "Încă nu este definitivată echipa, mai avem două zile pînă la tragerea la sorţi, atunci cînd voi decide cine va juca al doilea simplu. Într-adevăr, Adrian Ungur stă mai bine decât Victor Crivoi în acest moment, dar vom vedea ce va mai fi până la tragerea la sorţi", a precizat fostul tenisman.

Horia Tecău a afirmat că are o încredere mult mai mare pentru meciurile de Cupa Davis, în urma rezultatelor obţinute de el în acest an: "Rezultatele pe care le-am obţinut în acest an mi-au dat o încredere foarte mare. Pentru Cupa Davis totul merge bine, pregătirea este bună, noi suntem sănătoşi şi aşteptăm meciurile".

Echipa de Cupa Davis a României, care va întîlni reprezentativa din Ecuador în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială a Cupei Davis, în perioada 17-19 septembrie, va fi formată din Victor Hănescu, Victor Crivoi, Horia Tecău şi Adrian Ungur (Andrei Pavel este căpitan nejucător). Echipa din Ecuador îi va avea în componenţă pe Nicolas Lapentti, Giovanni Lapentti, Ivan Endara şi Emilio Gomez (Raul Viver este căpitan nejucător).

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
nickmic
nickmic  •  15 Septembrie 2010, 00:30

Hanescu, Tecau si Pavel ar fi trebuit aleaga suprafata de joc. La un meci asa important birocratia dn federatie nu isi are locul. Bafta baietilor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează