SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

VIDEO Victorie fulger pentru Halep! După un joc perfect, Simona e în semifinale la Madrid » Cu cine joacă în turul următor

Articol de GSP - Publicat joi, 11 mai 2017 14:10

O zi capricioasă în Madrid, așa cum e deseori luna mai în capitala Spaniei, le-a întâmpinat pe Simona și Coco la ora prânzului.

  • Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Madrid, după ce a trecut de Coco Vadneweghe, scor 6-1, 6-1, după 59 de minute
  • Halep se va duela în semifinale cu Anastasija Sevastova, din Letonia, locul 22 WTA. Meciul va avea loc mâine, nu mai devreme de ora 15:00
  • După această victorie, Halep a urcat din nou pe locul 4 WTA, ea începând săptămâna pe locul 8.

Devreme pentru spectatori, care s-au răzlețit în tribunele generoase ale arenei "Manolo Santana", la fix pentru cele două. Întâi o scurtă amenințare de ploaie, apoi un soare glorios. Așa au stat lucrurile și pe teren, umbră și strălucire, confuzie contra concentrare, derută versus abilitate.

În prima ei confruntare cu americanca, deși își amintea că a mai întâlnit-o, Halep a etalat jocul ideal. Mai ales pentru zgură, suprafață cu care Vandeweghe nu a legat încă vreo relație deosebită.

Părea capabilă să opună mai multă rezistență după ce cu un tur înainte o învinsese pe Carla Suarez Navarro, l capătul unui meci-maraton. Părea, dar nu a fost. În contrast cu spaniola, care stă mult retrasă, Simona a agresat-o foarte repede cu retururi lungi, aproape de linie, care i-au subminat încrederea în una dintre armele cheie.

Doar 3 greșeli

La rândul ei, românca a avut o zi foarte consistentă la serviciu, fără să mai apară acele scurtcircuite. Procentaje ridicate, și de frecvență, și de reușită, ceea ce a făcut-o pe Coco să exclame, autoironic, în fața antrenorului Craig Kardon: "Nu pot să fac nici măcar un nenorocit de retur! Îmi dă ași, pentru numele lui Dumnezeu! E umilitor!".

Și când a încercat să schimbe, cu vreo scurtă sau serviciu-voleu, succesul americancei a fost de scurtă durată. Sau deloc. Cifrele primului set spun toată povestea acestuia: 90% frecvență la primul serviciu, 83% reușită, iar pe al doilea 50%. 6 lovituri câștigătoare și o, una singură, greșeală neforțată.

Până la finalul partidei se vor fi adunat 3. Iar meciul a durat doar cu câteva secunde sub o oră. Una dintre acele demonstrații de joc calculat, în care nici o parte nu suferă, iar fisurile, pur și simplu, nu-și fac loc.

Și ce diferență față de cele două partide anterioare, care au testat-o pe Halep mult mai dur, atât fizic, cât și mental! În fața Robertei Vinci, în turul secund, a fost la două puncte de eliminare, cu Samantha Stosur, în "optimi", a avut momente de cumpănă în setul secund.

De fiecare dată însă, a găsit resursele de se aduna. Întâi în regim de superurgență, apoi construind cu mai mult timp la dispoziție. Totul pentru a pregăti parcă meciul impecabil din " sferturi". Pentru a treia oară în semifinale la Madrid în ultimii 4 ani, ea nu mai are nevoie să spună cât de mult îi place să joace aici. Se vede cu ochiul liber. 

"Nu am făcut ceva special. Am rămas concentrată pe planul de joc, am avut câteva lucruri fixate în minte și am jucat cu adevărat bine. Cred că am dominat-o, deplasând-o pe tot terenul. Am vrut doar să lovesc mingea un pic mai înalt, de asemenea, serviciul mi-a mers foarte bine.

Am vrut să stau concentrată pe partea mea de teren, pe mine, pe atitudinea mea și mi-a ieșit destul de bine.

Mă simt grozav pe acest teren. Nu mă gândesc la titlul de anul trecut, vreau doar să joc la cel mai bun nivel în semifinale. Sunt fericită că am din nou această ocazie" Simona Halep

Semifinala cu numărul 35

Simona Halep va juca mâinei pentru a 35-a oară în semifinalele unui turneu WTA și a șasea într-un turneu Premier Mandatory, a doua categorie de competiții, după cele de Mare Șlem și care sunt doar patru într-un sezon.

Românca a ajuns pentru prima oară într-o semifinală de Premier Mandatory la Indian Wells, dar atunci a fost învinsă. În același ea reușea să bifeze și prima semifinală câștigată, pe zgura de la Madrid.

În anul următor A câștigat-o pe cea de la Indian Wells și a pierdut-o pe cea de la Miami, iar în 2016 a câștigat-o pe cea de la Madrid. Halep mai are în palmares nouă de semifinale în turneele International, șase în turneele Premier, nouă în cele Premier 5 plus trei în cele de Mare Șlem și câte una la Turneul Campioanelor de la Sofia și de la Singapore. 

cum s-a desfășurat meciul:

Coco Vandeweghe - Simona Halep 1-6, 1-6

Game, SET și MECI Halep: Simona a mai făcut un break și a câștigat partida extrem de clar, după un joc sigur și convingător.

Game Halep: După pauză, Halep a servit foarte bine și este la un game de victorie.

Meciul s-a întrerupt temporar din cauza ploii

Game Vandewghe: După 9 game-uri consecutive câștigate de Halep, Coco a reușit să își facă serviciul pentru prima dată. După  finalul game-ului, americanca s-a bucurat foarte tare și a zâmbit ușurată.
Game Halep:
Jocul impecabil al Simonei continuă. Românca joacă excelent și nu are nicio emoție în acest set.
Break Halep:
Simona face încă un break. După 40 de minute, Halep este la 3 game-uri de a câștiga meciul. Românca joacă perfect și profită de orice eroare a adversarei sale
Game Halep:
Jocul lui Coco Vandeweghe nu merge. Aceasta a avut 40-0, dar Simona a revenit și a câștigat 5 puncte la rând, profitând de o mulțime de erori făcute de adversară.
Break Halep:
Simona își continuă forma bună din primul set. A făcut break în primul game al meciului și se îndreaptă spre câștigarea meciului.

A început setul doi

Game și Set Halep: Halep a servit perfect și a închis setul fără nicio emoție. În acest set a condus de la început, s-a mișcat foarte bine, a servit solid și a lovit bine plasat.
Break Halep:
Românca trece printr-un moment excelent. Joacă perfect și profită de orice greșeală a adversarilor. Este la un game de câștigat setul
Game Halep:
Simona profită de momentul excelent și își mărește avantajul. Joacă foarte bine și profită de gafele adversarei, care pare că joacă fără niciun plan, mulțumindu-se doar să lovească tare.
Break Halep:
Românca își mărește avantajul. Face primul break al meciului și trece în avantaj de două game-uri după 13 minute de joc.
Game Halep:
Simona trece din nou în avantaj. Începe sigur, nu face erori și servește foarte bine
Game Vandeweghe: Americanca răspunde game-ului câștigat de Simona. A egalat scorul rapid, jucând foarte sigur.
Game Halep:
Simona a început bine meciul. A servit solid în acest prim game, pe care l-a câștigat fără emoții.

A început meciul.

Jucătoarele au ieșit la încălzire.

Partida este prima de pe arena principală "Manolo Santana". Halep este deținătoarea trofeului de la Madrid, iar acum este jucătoarea cel mai bine clasată rămasă în competiție.

Halep și americanca Vandeweghe, locul 20 WTA, nu s-au duelat niciodată în circuitul WTA.

Câștigătoarea acestui meci se va duela în semifinale cu învingătoarea partidei Kiki Bertens - Anastasija Sevastova.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (68)
sakamoto
sakamoto  •  12 Mai 2017, 10:40

Simona Halep a facut un MECI MARE! Coco Vandewege este o tenismena redutabila, chiar daca zgura nu este un teren confortabil pt dinsa. Simona se apropie de forma maxima, pe care o avea in anii 2013-2014. Concentrarea este la nivel inalt, nu mai face istericale, tinuta in teren a Simonei este superba. Demna de o mare campioana, ceea ce si este. Fiind tinara si valoroasa, Simona are inca multe de demonstrat in tenis. Bravo Simona, ramii fata noastra draga!

531165400401335
Mircea Cotu  •  12 Mai 2017, 01:58

Simona e intr-o forma f.buna,dar că de obicei se găsesc neamuri de ale noastre sa comenteze că e turneului lui Tiriac...,in loc să ne bucurăm că avem și noi la tenis pe cineva care este in primele 10 locuri in lume.

nevrotyk
nevrotyk  •  11 Mai 2017, 23:23

Catre toti frustratii:fata asta face performanta fiind in semifinale atat la simplu cat si la dublu impreuna cu Begu.din pacate Begu a pierdut la simplu in optimi si Carstea azi in sferturi.Apropo,sunteti locul 4 la ceva in cartierul vostru?ca Halep e locul 4 mondial la tenis.

Vezi toate comentariile (68)
Comentează