SPORTURI  »  TENIS  »  PERFORMANŢĂ

Virginia Ruzici crede că Simona Halep se poate menţine mult timp în Top 3 WTA: "Progresul a fost continuu"

Articol de , - Publicat sambata, 14 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 13 martie 2015 23:12

Prima jucătoare română ajunsă în Top 10, Virginia Ruzici, cred că Simona Halep poate rămîne mult timp nu doar în Top 10, ci în Top 3.

- Virginia, se împlinesc 60 de săptămîni de cînd Simona Halep se află în Top 10. Cum apreciezi această realizare?
- Mă bucur nespus că a atins această constanţă, că a trecut o perioadă de mai mult de un an fără oscilaţii pentru ea.

- Spuneai în ianuarie trecut că mai important pentru tine e nu neapărat să ajungi între primele în lume, ci cît timp te menţii acolo, că aşa te legitimezi ca jucătoare importantă...
- Efectiv, cu cît timpul petrecut în Top 10 e mai lung, cu atît prestigiul creşte.

- Cum ţi se pare Simona de acum faţă de Simona de la începutul sezonului trecut?
- Consider că progresele ei sînt stabile, că a existat în permanenţă o îmbunătăţire. Chiar şi în ultimele luni. Pe primul serviciu este mai performantă, deşi poate statisticile nu arată acest lucru. Nu mă iau însă neapărat după cifre, ci după punctele importante. Contează enorm ca serviciul să facă diferenţa în favoarea ta atunci cînd îţi trebuie punctul. Şi mai consider că poate să rămînă încă multe alte săptămîni în Top 3.

- În acest context, cum pare viitorul?
- Simona poate să progreseze şi în alte domenii ale jocului şi mă gîndesc la serviciul al doilea, care poate deveni mai performant, mă gîndesc, de asemenea, la venirea la fileu şi la utilizarea scurtelor şi a slice-ului ca un element surpriză în faţa adversarelor puternice.

- Dacă la începutul ascensiunii jucătoarele nu ştiau exact la ce să se aştepte din partea ei, acum toată lumea o cunoaşte, i-a studiat meciurile, stilul de joc.
- Într-adevăr, oponentele o cunosc mai bine, de aceea este necesară o mică surpriză atunci cînd le întîlneşte pe cele mai bune.

- Iar cu celelalte?
- Cu cele mai puţin bine clasate cred că e nevoie de o forţă mai mare de concentrare încă de la început pentru că acestea iau fiecare întîlnire cu Simona ca pe o provocare, nu au mult de pierdut şi vor să se prezinte cît mai bine. De aceea, e bine să nu existe fluctuaţii de-a lungul meciului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează