SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Williams^2

Articol de - Publicat luni, 07 iulie 2008 00:00

Venus şi Serena au cîştigat şi titlul la dublu, după ce au disputat finala de simplu.

Familia Williams a supus anul acesta regatul ierbii de la All England Club. Venus şi Serena au fost peste tot şi dea­supra ad­versarelor. O demon­straţie de for­ţă, de voinţă şi de încredere, după ce surorile au fost deseori acuzate că îşi neglijează cariera în favoarea unor ocupaţii oarecum frivole, pre­cum moda sau actoria. Înaintea fi­nalei de simplu, cea mai galonată jucătoare din istoria Wimble­do­nului, Martina Navratilova, cîştigă­toare a 9 titluri, le-a transmis un me­­­aj tranşant: “Make a name for yourselves”. Adică “faceţi-vă un nume prin puterea voastră”. După meci, exi­genta campioană ceho-­americană s-a arătat mulţu­mi­tă. “Am avut sentimentul că, în sfîrşit, vor juca o finală foarte bună. Da, a fost un tenis fantastic”, a spus Na­vratilova.

Grijă pentru soră

Venus s-a impus la simplu, 7-5, 6-4, în faţa unei Serena vizibil afec­tate. La final, sora mai mare a săr­bătorit discret, nici vorbă de sări­turile şi ţopăielile de după victoria în faţa lui Lindsay Davenport, din 2005, sau de momentele de tan­dreţe cu trofeul Venus Rosewater de anul trecut, cînd a cîştigat în faţa lui Marion Bartoli. “Niciodată nu poţi diminua importanţa unei izbînzi la Wimbledon, dar tot timpul m-am gîndit la felul în care se simţea sora mea. În nici un moment al meciului n-am uitat că joc împotriva Serenei. Am un respect imens pentru ea”, a explicat Venus.

Ceva mai tîrziu, în aceeaşi zi, fetele s-au reunit şi mezina se mai în­seninase. Au intrat din nou pe te­ren pentru finala de dublu, pe care au cîştigat-o cu 6-2, 6-2 în faţa perechii Lisa Raymond-Samantha Stosur (SUA/Aus).Triumf total pen­tru două jucătoare care nu uită că au avut lumea tenisului la pi­cioare acum 5-6 ani şi, de aceea, le place să mai încerce cînd şi cînd senzaţia. E teribil de frumoasă

În maşini separate

Pe durata Wimbledonului, surorile au împărţit o casă închiriată, situa­tă în apropierea complexului All England Club. Ele au dezminţit in­for­maţia că nu şi-ar fi vorbit înainte de finală. “Ne-am încurajat una pe alta la micul dejun. Întot­deau­na mîncăm împreună diminea­ţa şi la prînz, ca să avem combus­tibil”, a dezvăluit Venus. Totuşi, fetele au ajuns la arene în maşini separate trimise de organizatori.

Două fete diferite

Oracene Price, mama lui Venus şi a Serenei, a rămas la Londra şi pentru ziua finalelor, alături de celelalte su­rori, Isha şi Lyndrea. Tatăl, Richard (foto), în schimb, s-a întors în Flori­da încă de vineri. Fetele transforma­te în jucătoare de tenis au fost şi continuă să fie marele proiect al vieţii sale. El a mărturisit însă că e intrigat de felul diferit în care s-au dezvoltat,pe teren şi în afara lui, chiar dacă au fost tratate absolut la fel. “Cînd joacă Ve­nus, nu ştii dacă va cîştiga sau va pier­de. Nu lasă niciodată s-o deran­je­ze ceva. Serena, de partea cea­lal­tă, poate în orice moment să arunce racheta şi s-o rupă. Şi vorbeşte mult cu ea însăşi”, a detaliat papa Richard.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează