SPORTURI  »  TENIS  »  TRAGEDIE

Yannick Noah și-a motivat echipa de Cupa Davis după atentatul din Nisa: "Trebuie să trăim. Să trăim!"

Yannick Noah plânge amintindu-și tragedia de la Nisa +3   FOTO
Yannick Noah plânge amintindu-și tragedia de la Nisa

Articol de - Publicat duminica, 17 iulie 2016 00:00

Yannick Noah, căpitanul-nejucător al "naționalei" Franței de tenis, și-a motivat echipa cu acest mesaj. Dar antrenorul lui Nice spune: "Parcă trăim într-o lume suprarealistă".

Sâmbătă, Franța s-a trezit dintr-un coșmar. Alt coșmar. Al doilea atentat terorist, după doar opt luni. 130 de morți la Paris, pe 13 noiembrie 2015, 84 de victime la Nisa, inclusiv zece copii, pe 14 iulie 2016.

Sărbătoarea de Ziua Națională s-a întunecat brusc, când un partizan ISIS a făcut ravagii cu un camion frigorific de 25 de tone, intrând în mulțime pe Promenade des Anglais.

Sportul a fost șocat de imaginile devastatoare. "Nu este posibil, nu există o tragedie mai mare! Să mori la o sărbătoare! Ar trebui să reflectăm la ceea ce se întâmplă cu noi, oamenii. E oribil", a declarat Lucien Favre, antrenorul formației de fotbal Nice.

La rândul său, Yannick Noah, căpitanul-nejucător al "naționalei" de tenis a Franței, a încercat să-i motiveze pe Tsonga și colegii săi la partida cu Cehia, din "sferturile" Cupei Davis:

- Încă o lovitură dură, îngrozitoare, pentru țara noastră. Ne-am trezit îndurerați, triști, dar trebuie să mergem înainte. Trebuie să trăim. Să trăim. Să trăim!

Favre i-a reamintit însă ceva: "Parcă  trăim într-o lume suprarealistă".

Au găsit copilul!

Inițial, doar doi români, soț și soție, se aflau printre cei 202 răniți ai atentatului de la Nisa. Amândoi erau în afara oricărui pericol. Ieri însă, alți trei au fost dați dispăruți. O familie întreagă. Între timp, copilul, un băiat în vârstă de 7 ani, a fost descoperit la un spital din oraș. Rănit la cap, dar stabilizat. Totuși, părinții săi nu fuseseră găsiți până aseară.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează