SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Ziua decisivă » Azi se împart biletele de semifinale în Grupa Roșie. Cu o victorie, Halep se califică, dar mai are și alte opțiuni

Articol de - Publicat joi, 27 octombrie 2016 00:00

Până acum, traseul româncei la Singapore seamănă până la identificare cu cel de anul trecut.

Victorie clară în primul meci, la Keys - în 2015 la Flavia Pennetta, urmată de înfrângere în minimum de seturi, la Kerber, respectiv Șarapova. Iar asta înseamnă că meciul ultim din grupă decide dacă se califică sau nu în semifinale. Și nu e doar cazul ei. Toate celelalte trei componente ale Red Group au șanse de a merge mai departe și azi se vor bate pentru a le converti.

În ceea ce o privește pe Halep, victoria în două seturi o scapă de orice alte griji. Și-ar hotărî singură soarta, fără să mai depindă de jocul destul de complicat al rezultatelor. Așa cum la fel de clar e că o înfrângere în minimum de seturi o scoate complet în afara traseului calificării. Această variantă reprezintă singura opțiune pentru Cibulkova, jucătoarea sosită penultima la Singapore, după un tur de forță China-Austria, cu finală la Wuhan și victorie la Linz. 2-0 contra 0-2, înfruntarea capătă greutatea unui asediu inevitabil.

În urmă pe rapid

Scorul întâlnirilor directe îi este favorabil slovacei, la limită, 3-2, succesele Dominikăi venind în toate meciurile disputate pe suprafețe rapide, hard și iarbă. Simona, în schimb, a câștigat ambele partide jucate pe zgură. Cel mai recent s-au ciocnit anul acesta, în finala de la Madrid adjudecată autoritar de româncă. Semnificativ e și meciul de la Australian Open 2014. Pentru Halep, era primul sfert de finală major, în timp ce Cibulkova avea să atingă acolo prima ei finală de Mare Șlem.

"Va fi un meci diferit, ca și celelalte două dinainte. Cibulkova nu se mișcă la fel de bine precum Kerber, de aceea, când joc cu ea, simt că pot să închid punctele. Chiar dacă și ea joacă mereu o minge în plus. Trebuie să fiu agresivă, să-mi fac jocul în stilul meu și să fiu atentă pentru fiecare schimb. Ea luptă până la final și nu trebuie să-mi pierd deloc concentrarea", spunea Simona despre meciul de azi. Meciul de a continua sau nu în turneu. Dincolo de alte calcule și variante. Semifinale sau întoarcerea acasă.

Halep-Cibulkova 2-3

  • 2011 ‘s-Hertogenbosch 3-6, 0-6
  • 2012 Bruxelles 0-6, 6-4, 6-3
  • 2013 Indian Wells 5-7, 6-7 (3)
  • 2014 Australian Open 3-6, 0-6
  • 2016 Madrid 6-2, 6-4

 calcule

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ray51
ray51  •  27 Octombrie 2016, 11:41

Deja e 1:0 la seturi pentru Cibulkova. Jale, jale mare cu Simona asta.

ray51
ray51  •  27 Octombrie 2016, 10:53

MARE atentie pentru Simona ! Unele agentii de pariuri ii acorda o cota mai mica in cazul victoriei, decat victoriei lui Kerber in meciul cu Keys !!! Este ca si cum, Halep e deja invingatoare. Poate fi o capcana !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează