SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Una dintre cele mai bune jucătoare ale Italiei la Campionatul European a trecut prin clipe teribile

Alessia Orro la un meci al Italiei FOTO Imago Images
Alessia Orro la un meci al Italiei FOTO Imago Images

Articol de - Publicat luni, 28 august 2023 15:11 / Actualizat marti, 29 august 2023 10:59

Ridicătoarea Alessia Orro (25 de ani), campioană europeană cu Italia în 2021, a fost hărțuită vreme bună de un fan, care a ajuns la închisoare până la urmă.

Naționala feminină a Italiei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European după ce a trecut de Spania cu 3-0 și urmează să se dueleze cu Franța. Alessia Orro, una dintre cele mai bune jucătoare ale formației italiene, a trecut prin clipe grele.

În 2019 a început calvarul ei, un fan a urmărit-o obsesiv, i-a trimis buchete de flori, mesaje nepotrivite, a urmărit-o în numeroase deplasări. „Nici măcar nu-mi amintesc cum a început totul. Cred că au fost unele mesaje pe rețelele sociale, dar nu erau unele obișnuite de încurajare. Îmi scria că mă iubește, că sunt frumoasă, dar erau și unele cu tentă sexuală explicită. Nu i-am răspuns, dar a continuat să-mi scrie", a povestit ea în presa italiană.

Chiar dacă l-a blocat pe reţelele sociale, acesta își făcea un cont nou, carabinierii descoperind peste 30 de conturi care aveau legătură cu Angelo Persico, 55 de ani, cel care a hărțuit-o pe voleibalistă. „Se mai întâmplă ca fanii să ne trimită păpuși, flori, bilete, dar eu eram în centrul preocupărilor acestei persoane într-un mod bolnav". Pentru că nu i-a răspuns la solicitări, urmăritorul a trecut la nivelul următor, atunci când echipa lui Orro era în deplasare, își lua cazare în hotelul formației, mergând chiar și în Turcia după ea.

+4 FOTO

Alessia Orro: „Trăiam într-un coșmar"

Clubul Busto Arsizio, pentru care evolua în 2019, i-a angajat o gardă de corp pentru a se simți în siguranță. „Umblam cu spray paralizant după mine, trăiam într-un coșmar și toată lumea mi se părea o potențială amenințare. M-a urmărit și cu mașina, mi-era frică să merg acasă", a povestit ea. Italianca l-a denunțat pe funcționarul bancar, care mai făcuse astfel de fapte. 

A fost arestat în 2019 și s-a ajuns la o condamnare de un an și opt lunii de arest la domiciliu. După ce și-a ispășit pedeapsa a continuat să o hărțuiască pe Alessia cu mesaje de amenințare, el fiind arestat din nou, în aprilie 2022, în fața sălii din Monza, unde o aștepta pe voleibalistă, ea transferându-se între timp. El a susținut că nu dorea să-i facă rău pentru că o iubește și că vrea ca ea să-i devină soție.

Condamnat și internat

Alessia a spus într-un interviu pentru Corriere della Serra că toată această perioadă a schimbat-o mult. „Înainte eram o fată cu capul în nori, nu mă gândeam prea mult la consecințele faptelor mele. Acum sunt mai matură, mai atentă la relațiile cu cei din jur, e nevoie de timp să mă apropii de cineva", a spus ea.

Voleibalista a postat un mesaj în 2022 pe rețelele de socializare în care îndemna orice persoană care se simte amenințată să facă un denunț, să nu aștepte ca lucrurile să ajungă într-un punct atât de grav cum s-a întâmplat în cazul ei. Persico a fost internat într-o unitate psihiatrică după ce a stat patru luni după gratii. 

Citește și:

Voleibalista Iarina Axinte despre naționala feminină a României: „Avem viitor, avem potențial!”
CAMPIONATUL EUROPEAN
Voleibalista Iarina Axinte despre naționala feminină a României: „Avem viitor, avem potențial!”
David Popovici s-a luat la întrecere cu cei mici la Londra
ÎNOT
David Popovici s-a luat la întrecere cu cei mici la Londra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează