SPORTURI  »  VOLEI  »  CEV CUP / DINAMO KRASNODAR-TOMIS CONSTANŢA 2-3 ŞI 1-3

Ce performanţă! » Tomis Constanţa s-a calificat în semifinalele CEV Cup

Zakreuskaia (nr. 8), Neaga (9) şi Caracu (7) fericite la finalul partidei cu Dinamo Krasnodar // Foto: Telegraf Constanţa
Zakreuskaia (nr. 8), Neaga (9) şi Caracu (7) fericite la finalul partidei cu Dinamo Krasnodar // Foto: Telegraf Constanţa

Articol de - Publicat sambata, 03 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 02 martie 2012 20:06

Constănţencele s-au calificat în semifinalele CEV, chiar dacă au petrecut două zile în autocar în drumul spre Krasnodar.

Ieşită din Liga Campionilor încă din faza grupelor, după ce a ocupat ultimul loc în Grupa D, CSV 2004 Tomis Constanţa a dat lovitura în a doua competiţie europeană ca valoare, CEV Cup. Campioana României a dat peste cap toate calculele hîrtiei şi s-a calificat în semifinalele competiţiei, după ce a eliminat una dintre cele mai puternice formaţii din Rusia, Dinamo Krasnodar. Învingătoare cu 3-2 pe teren propriu, constănţencele au avut o misiune infernală în Rusia. Marele obstacol l-a reprezentat deplasarea, cei 1.500 de kilometri fiind parcurşi cu autocarul. Drept urmare, fetele lui Zakoc au petrecut 42 de ore pe drum, fără să facă vreo escală, motiv pentru care au dormit, cum au putut, pe scaunele din autocar.

Oboseala nu s-a văzut însă pe teren, chiar dacă rusoaicele au aruncat în luptă o echipă garnisită cu cinci componente ale naţionalei Rusiei, campioana mondială en titre. Conduse magistral de Kaţiarina Zakreuskaia, campioanele s-au impus cu 3-1, bifînd prima prezenţă românească în careul de aşi al celei de-a doua întreceri europene după o pauză de 17 ani, RATB Bucureşti atingînd semifinalele Cupei Cupelor.

"Fetele sînt eroine!"
"Dorinţa de a arăta Europei că în România există volei ne-a dus mai departe", a mărturisit căpitanul Claudia Gavrilescu. "Este un mare succes, o calificare extraordinară şi toată lumea trebuie să fie mîndră de fetele de la Constanţa. Meciul a fost încă de la început în mîinile noastre, în ciuda problemelor pe care le-am avut cu drumul pînă în Rusia. Fetele au fost eroine şi toate meritele pentru această calificare le revin lor", a mărturisit antrenor Darko Zakoc. Constănţencele îşi vor continua periplul cu autocarul şi la revenirea în ţară, urmînd să joace trei meciuri în patru zile, duminică, la Penicilina Iaşi, luni, la Universitatea Cluj, şi miercuri, la CSU Medicina Tîrgu-Mureş.

Lo Bianco vine în România!
În semifinalele Cupei CEV, constănţencele vor întîlni formaţia turcă Galatasaray Istanbul, turul fiind programat la Constanţa, pe 14 martie, iar returul patru zile mai tîrziu în Turcia. Cu această ocazie va sosi pentru prima oară în România cea mai valoroasă jucătoare din lume, italianca Eleonora Lo Bianco. În vîrstă de 32 de ani, coordonatoarea a cîştigat titlul mondial în 2002, titlul european şi Cupa Mondială în 2007 cu reprezentativa Italiei, dar şi trei trofee ale Ligii Campionilor cu Foppapedretti Bergamo.

Încurajate de Dan Petrescu
Constănţencele au avut parte de un suporter special la meciul din Rusia. În tribunele sălii din Krasnodar s-a aflat Dan Petrescu, antrenorul echipei de fotbal Kuban Krasnodar, care a venit special pentru a încuraja formaţia din România.

Deja vu constănţean
CVM Tomis Constanţa s-a calificat pentru a doua oară în careul de aşi al Challenge Cup, după ce a fost prezentă în Final Four în 2009, la Izmir, încheind pe locul 3. Constănţenii au trecut în sferturile de finală de israelienii de la Maccabi Tel Aviv cu o dublă victorie, 3-0 pe teren propriu şi 3-1 în deplasare. În penultimul act al întrecerii, echipa pregătită de argentinianul Jorge Cannestracci va da piept cu polonezii de la Politechnika Varşovia, turul fiind programat la Constanţa, pe 14 martie, iar returul patru zile mai tîrziu, în Polonia.

42 de ore au mers cu autocarul pînă în Rusia voleibalistele de la Tomis

17 ani au trecut de cînd o echipă românească s-a calificat în semifinalele unei cupe europene de asemenea valoare

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
fzr89
fzr89  •  03 Martie 2012, 01:59

Felicitari, promovati SPORTUL SI PERFORMANTA - nu toate prostiile. Bravo fetelor, la mai mare :D

Vezi toate comentariile (1)
Comentează