SPORTURI  »  VOLEI  »  CMS BUCUREȘTI

EXCLUSIV GSP a vorbit cu Giulia Pincerato și Jole Ruzzini, cele două italience care au adus prima cupă europeană pentru voleiul feminin românesc: "CSM e un Ferrari cu motor de Fiat 500!"

Articol de , - Publicat vineri, 08 aprilie 2016 01:00

Au trecut câteva zile de la primul triumf românesc într-o cupă europeană, la feminin. Giulia și Jole, două dintre artizanele câștigării cu CSM București a Challenge Cup, vin din patria voleiului, Italia.

Sunt primele italience care au ales să joace în România. Și nu sunt niște necunoscute. Giulia Pincerato, care e acum căpitanul CSMului, a fost campioană europeană de junioare cu naţionala Italiei. A ajuns până în “naţionala” mare, cu care a participat la mai multe turnee. Jole vine din Sardinia, e mică, dar are o viteză senzaţională. “Nu a plouat, la noi, nu ca la Padova”, glumește liberoul bucureștean și arată cu capul spre Giulia.

Jole știe că face munca murdară dintr-o echipă, aceea de a recupera baloanele, dar s-a obișnuit. Îi place. Amândouă se simt excelent la București, le place ţara. Au vizitat o mulţime de locuri și spun că peste tot, în Italia, laudă România. Un loc minunat cu oameni fascinanţi.

Jole a terminat facultatea de litere, filologie modernă. Giulia a făcut doi ani de Știinţe ale Comunicării, la Modena, dar a renunţat. Acum e studentă la Academia de Sport, în primul an.

"Am început ca atacant, dar din cauza problemelor la umărul drept, am trecut ca ridicătoare. Poate asta a fost șansa carierei mele" GIULIA PINCERATO

"Este extraordinar ce am realizat și abia a doua zi, când ne-au așteptat atâția oameni la aeroport, primarul și alte oficialități, am înțeles ce înseamnă performanța pentru club și pentru tot voleiul din România"  JOLE RUZZINI

Cele două voleibaliste au discutat pentru cititorii Gazetei despre
sala de la subsolul Sun Plaza, unde, spre rușinea tuturor primarilor Capitalei, s-a disputat finala Challenge Cup, câștigată de CSM București. Nu rata cele 4 pagini speciale din ediția tipărită de astăzi. Poți răsfoi Gazeta și în varianta online, aici!

ALTE ARTICOLE EXCLUSIV PRINT

√ Arena primăriei, afacerea Stelei. Cât va face campioana profit la meciul cu Dinamo

√ Romario Kortzorg vrea să intre în istorie la meciul cu Steaua

√ De unde vin golurile » Cum au marcat Dinamo și Steaua în acest sezon

√ Nu ratați ponturile din pagina dedicată pariorilor!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1086869841329545
Razvan Banciu  •  08 Aprilie 2016, 13:18

scuze, credeam ca articolul e scris de geambasu sau de maria andries. dupa aceea mi-am dat seama ca subiectul nu le trezeste vreo emotie. bravo, fetelor, nu-i putin lucru ce-ati realizat!

bvd_magheru
bvd_magheru  •  08 Aprilie 2016, 09:17

Usor , usor incep si occidentalii sa vada fatza frumoasa a Romaniei si nu as fi surprins daca una dintre ele se va stabili in Bucuresti . FELICITARI pentru trofeu si cum zicem noi pe aici " LA MAI MARE" !

ang3ldev1l
ang3ldev1l  •  08 Aprilie 2016, 08:00

Bravo, felicitari, eu unul nici macar nu am stiut de treaba asta, tot ce am putut citi pe acest site a fost ca FRF a falsificat un meci al Nationalei

Vezi toate comentariile (4)
Comentează