SPORTURI  »  VOLEI  »  CVM TOMIS CONSTANŢA

Luptă pentru buget » CVM Tomis s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor şi îşi află astăzi adversara

Articol de - Publicat joi, 29 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 28 ianuarie 2015 21:06

CVM Tomis s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, deşi are un buget de un milion de euro, cu mult mai puţin decît adversarele de top

Campioana României, CVM Tomis Constanţa, s-a calificat în premieră în play-off-ul Ligii Campionilor din postura de cîştigătoare a grupei. Performanţa constănţenilor este cu atît mai mare cu cît gruparea de pe Litoral are cel mai mic buget dintre cele 13 care au acces în faza eliminatorie, doar un milion de euro!
Chiar şi această sumă a fost adunată cu greu de conducerea clubului, care speră ca performanţa din acest sezon să schimbe atitudinea faţă de volei. "Depinde de fiecare club, de fiecare autoritate locală, dacă doreşte să se implice, de sponsori, care nu prea mai există în sportul românesc, de Ministerul Tineretului şi Sportului, care nu ştiu ce vrea să facă şi vede doar sporturile individuale, în timp ce sporturile de echipă, care sînt mai costisitoare, dar aduc mai mult prestigiu unei ţări, sînt foarte greu de finanţat. Drept urmare, şi naţionalele româneşti suferă. Din păcate, este foarte greu să plăteşti în acest moment salarii din banii alocaţi pentru sport în urma licitaţiilor, pentru că legile nu sînt clare şi lasă loc la interpretări", a declarat preşedintele clubului, Sorin Strutinsky.

"Nu avem de unde mări bugetul!"
Oficialul constănţean face o comparaţie cu adversarii. "Dacă şi anul viitor voi avea acelaşi sprijin, sigur că voi putea continua. Avem un buget de un milion de euro, dar mult mai mic decît alţii. Ultimii noştri adversari, Piacenza, beneficiază de 4 milioane de euro. Nu prea avem de unde să mai luăm bani pentru a mări bugetul. Poate după această performanţă să mai vină nişte sponsori alături de noi", a adăugat Strutinsky.

Emoţii la tragerea la sorţi
Azi, în Luxemburg, va avea loc tragerea la sorţi a meciurilor din play-off, dar şi desemnarea gazdei turneului Final Four, pentru care şi-au depus candidatura Zenit Kazan (Rusia) şi PGE Skra Belchatow (Polonia). Din postura de cîştigătoare a grupei, CVM Tomis va juca împotriva unei formaţii clasate pe locul secund, adversarul urmînd să se aleagă între Jastrzebski Wegiel (Polonia), Berlin Recycling Volleys, VfB Friedrichshafen (ambele din Germania), Cucine Lube Treia (Italia) şi Halkbank Ankara (Turcia). "Ne-am dori să evităm echipele din Rusia şi Polonia", a spus Serhan Cadâr. "Singur, aş prefera să jucăm cu VfB Friedrichshafen, dar în această fază putem să cîştigăm sau să pierdem cu orice adversar", a spus Strutinsky.

"Sînt mulţumit pentru că CVM Tomis este singura echipa românească din ultimii ani, după handbal feminin, care reuşeşte această performanţă şi mă bucur că am adus această onoare Constanţei şi României"
Sorin Strutinsky, preşedinte CVM Tomis Constanţa

"Aproape de 40 la sută din buget este asigurat de sponsori, în timp ce restul vine în urma unor proiecte. Ne-am dori să mai apară nişte sponsori, mai ales că în sezonul viitor, pentru a rămîne la acelaşi nivel, vom avea nevoie de 1,3 milioane de euro"
Serhan Cadâr, director executiv Tomis

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează