SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Naționalele feminine ale Serbiei și Turciei luptă pentru titlul european

Mellisa Vargas a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale Turciei FOTO CEV
Mellisa Vargas a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale Turciei FOTO CEV

Articol de - Publicat sambata, 02 septembrie 2023 19:20 / Actualizat sambata, 02 septembrie 2023 20:22

Campioana europeană a acestei ediții va fi decisă, duminică,  de la 21:00, la Bruxelles, după ce vineri Serbia a trecut de Țările de Jos cu 3-1, iar Turcia a învins-o pe Italia, deținătoarea titlului, cu 3-2.

În voleiul feminin nu este loc de surprize, cel puțin nu la nivel înalt. La ultimele trei ediții ale Campionatului European pe podium au urcat aceleași formații, doar ordinea fiind diferită. Anul aceasta pentru aur se vor lupta Serbia și Turcia, în timp ce pentru bronz se vor înfrunta Italia și Țările de Jos.

În semifinalele care s-au disputat vineri Serbia a traversat un meci plin de provocări contra Țărilor de Jos de care au trecut cu 3-1 (25-21, 15-25, 25-22, 25-21). Echipa antrenată de italianul Giovanni Guidetti n-a avut-o de la început pe teren pe ridicătoarea Maja Ognjenovic, care a acuzat stări febrile. Cu toate acestea, la începutul setului al treilea a intrat pe teren și a adus energie unei echipe care se pierduse în partea a doua a întâlnirii. 

Naționalele feminine ale Serbiei și Turciei luptă pentru titlul european
Jucătoarele Serbiei bucurându-se după un punct reușit FOTO CEV

„A fost un meci extrem de dificil. Am arâtat încă o dată de ce suntem în stare. Cel mai important meci ne așteaptă acum duminică. Știu că vom juca mai bine și sperăm să aducem încă un aur pentru Serbia", a spus trăgătoarea Tijana Boskovic. Serbia are în palmares trei titluri europene cucerite în 2011, 2017 și 2019.

Turcia a trecut dramatic de Italia

Adversară îi va fi Turcia, echipă care în penultimul act al Campionatului European a trecut de Italia cu 3-2 (18-25, 25-23, 15-25, 25-22, 15-6). Italianul Danielle Santarelli încearcă să le ducă pe turcoaice pentru prima oară pe prima poziție la Campionatul European. Cele două formații s-au confruntat pentru titlul european și în 2019, cu Serbia impunându-se chiar la Anakara. 

„Am fost aproape atunci, dar fiecare turneu are povestea lui, iar noi suntem o echipă puternică. Am devenit și mai bune după ce ni s-a alăturat și Melissa Vargas. Toată țara ne urmărește, dar jucăm pentru noi și pentru plăcerea noastră", a spus Eda Erdem, căpitanul Turciei.

România a încheiat Campionatul European 2023 pe poziția a unsprezecea din douăzeci și patru de participante, fiind eliminată în optimi de finală de Franța.

Podiumurile la ultimele cinci ediții ale CE

  • 2021» Italia, Serbia, Turcia
  • 2019» Serbia, Turcia, Italia
  • 2017» Serbia, Țările de Jos, Turcia
  • 2015» Rusia, Țările de Jos, Serbia
  • 2013» Rusia, Germania, Belgia

Citește și: 

Naționala masculină, prima victorie la Campionatul European! 3-2 dramatic contra Turciei
CAMPIONATUL EUROPEAN
Naționala masculină, prima victorie la Campionatul European! 3-2 dramatic contra Turciei
Ce urmează pentru Sorana Cîrstea la US Open » Adversară tare în „optimi”
US OPEN 2023
Ce urmează pentru Sorana Cîrstea la US Open » Adversară tare în „optimi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
securinamo89
securinamo89  •  03 Septembrie 2023, 22:00

Bate Serbia 3-2

Vezi toate comentariile (1)
Comentează