SPORTURI  »  VOLEI  »  CHALLENGE CUP

Noi unde jucăm finala? CSM București a ajuns în ultimul act, dar nu au unde să joace meciul

Faleș, Bacșiș, Majstorovici, Pincerato, Karakașeva și Ruzzini, sextetul de aur al CSM-ului // Foto: Cristi Preda
Faleș, Bacșiș, Majstorovici, Pincerato, Karakașeva și Ruzzini, sextetul de aur al CSM-ului // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 15 martie 2016 00:00

Bucureștencele au ajuns în finala Challenge Cup, dar nu au unde să joace în ultimul act, lucru incredibil pentru un oraș de mărimea Bucureștiului.

CSM București e prima echipă din România care se califică într-o finală europeană. În istoria voleiului din România, nicio altă formație nu a reușit până acum acest lucru.

"E ceva extraordinar pentru noi să fim deschizătoarele de pârtie. Știm că e Challenge Cup, al treilea trofeu ca valoare, dar să nu uităm că ne-am bătut și aici cu echipe bune, care au bugete net superioare clubului nostru", spune vedeta echipei bucureștene, Roxana Bacșiș.

În parcursul său european, din acest sezon, CSM a pierdut un singur meci din cele 10 susținute! A fost disputa pierdută în Grecia, cu Olympiacos Pireu, în "optimi", atunci când bucureștencele au tremurat cu adevărat pentru calificare, având nevoie de setul de aur pentru accederea în "sferturi".

Salvarea vine de la ISU

Jucătoarele se bucură, ele și-au făcut treaba. Nu știu însă unde o să joace ultimul act, pe 30 martie. Prima manșă a finalei cu Trabzonspor.

"În Sala Polivalentă e exclus. Cînd s-a pus noul parchet, nici nu s-au mai dat găurile pentru prinderea fileului! În plus, pe 31 martie se joacă meciul de handbal din Liga Campionilor. Sunt suprafețe de joc diferite, e foarte greu", a declarat Bogdan Vasiliu, directorul general de la CSM.

Șansa echipei bucureștene ar fi Sala Dinamo, care însă în momentul de față nu are avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. "Așteptăm, sunt perspective că ar primi avizul în câteva zile", a adăugat Vasiliu.

Până vineri, CSM trebuie să anunțe la Federația Europeană de Volei (CEV) unde se va disputa întâlnirea. Dacă până atunci nu se va primi avizul ISU pentru Sala Dinamo, singura variantă ar fi mutarea finalei undeva în provincie, la Ploiești sau la Târgoviște! z

Bulgarii găzduiesc Final Four-ul Ligii

Dacă Bucureștiul nu are o sală care să corespundă cerințelor internaționale, vecinii de la sud de Dunăre se mândresc cu meciuri la cel mai înalt nivel. Bulgaria a organizat anul trecut, împreună cu Italia, Campionatul European la masculin la Sofia și Varna. Sala din Varna, una de 5.500 de locuri, va găzdui pe 1 și 2 iulie Final Four-ul Ligii Campionilor la masculin!

"Am sărbătorit calificarea în finală cu un pahar de vin alb, la restaurant. Am ieșit toată echipa, ca o familie, ne-am simțit bine. Nimic extravagant"
Roxana Bacșiș

"Dacă am ajuns aici, sigur că ne dorim trofeul. Va fi greu, dar nu imposibil. Pornim iar cu șansa a doua, dar promitem că o să dăm totul pentru a câștiga"
Giulia Pincerato, căpitanul echipei

30 martie(turul), la București, și 3 aprilie (returul), la Trabzon, sunt datele de disputare ale finalei Challnege Cup

18 finalede cupă europeană au disputat echipele românești, de-a lungul timpului, toate însă la masculin. Dinamo București a câştigat de 3 ori Cupa Campionilor, o dată Cupa Cupelor. Rapid a cucerit și ea Cupa Campionilor în trei rânduri

Drumul până în finală

turul 1 3-1 și 3-0 cu ZOK Brcko (Bosnia)
turul 2 3-2 și 3-0 cu Kralovo Brno (Cehia)
optimi 0-3 și 3-1 cu Olympiacos Pireu (Grecia) 15-13 Golden Set
sferturi 3-0 și 3-0 cu Wiesbaden (Germania)
semifinale 3-1 și 3-0 cu Bursa (Turcia)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează