SPORTURI  »  VOLEI  »  UITE ECHIPA, NU E ECHIPA

O echipă de volei din prima ligă a campionatului intern a fost desfiinţată-reînfiinţată-desfiinţată!

Voleibaliştii de la Tg Mureş şi-au văzut periclitate carierele din cauza scandalului financiar dintre club şi FRV
Voleibaliştii de la Tg Mureş şi-au văzut periclitate carierele din cauza scandalului financiar dintre club şi FRV

Articol de - Publicat luni, 14 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 14 martie 2011 13:12

Caz incredibil în lumea mai puţin expusă a voleiului românesc! În decurs de numai două săptămîni, Federaţia Română de Volei a reuşit performanţa de a exclude, de a reprimi şi de a exclude din nou din campionat pe Torpi Tîrgu Mureş. Cazul ascunde un scenariu întreg compus din interese financiare şi acuzaţii multiple ţintite către conducerea federaţiei.

Pe 17 ianuarie, Torpi a primit decizia excluderii din campionat, din cauza unei datorii de 16.000 de euro către FRV. "Măgărie fără margini!", a tunat atunci Sorin Moldovan, şeful clubului, arătînd cu degetul către Gheorghe Vişan, preşedintele FRV. Moldovan susţine că a cerut acte justificative pentru banii solicitaţi de FRV, dar nu a primit. "Perfect legal!", îşi apără hotărîrea federalii, invocând faptul că sponsorul echipei a cerut retragerea din campionat din cauza problemelor financiare.

Moldovan i-a mai acuzat pe reprezentanţii federaţiei de deturnare de fonduri către o fundaţie numită " Volei Mileniul III". Federalul Vişan a recunoscut colectarea unei părţi din taxe pe Fundaţie, dar a invocat o hotărîre a Consiliului Director.

Voleibaliştii au devenit liberi de contract şi au plecat la alte cluburi. De aceea, decizia reprimirii în campionat a echipei din Tîrgu Mureş, două săptămîni mai tîrziu, a picat la fel de prost ca şi vestea excluderii. Fără jucători, a fost iminentă o nouă eliminare din competiţia internă, de data aceasta pe motiv de forfait competiţional. În plus, Moldovan s-a plîns că, din cauza deciziei de excludere luate de FRV, Consiliul Local i-a suspendat bugetul alocat formaţiei de volei, 170.000 de lei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
marian.bdk
marian.bdk  •  23 Martie 2011, 16:47

doar in Romania se poate intampla asa ceva

Vezi toate comentariile (1)
Comentează