SPORTURI  »  VOLEI  »  CANDIDATURĂ

Pariu pentru voleiul românesc! Programul lui Serhan Cadâr pentru șefia Federației

Cadâr îşi va promovare programul cu care candidează la preşedinţia Federaţiei Române de Volei în cadrul unui turneu prin ţară
Cadâr îşi va promovare programul cu care candidează la preşedinţia Federaţiei Române de Volei în cadrul unui turneu prin ţară

Articol de - Publicat joi, 17 martie 2016 22:51

Constănţeanul Serhan Cadâr candidează la şefia Federaţiei Română de Volei cu un program îndrăzneţ, care cuprinde construirea unei baze moderne pentru voleiul românesc şi accederea naţionalelor României în primele şase din Europa până în 2020.

După 12 ani în care a condus cu o “mână de fier” Federaţia Română de volei, Gheorghe Vişan va avea o concurenţă puternică pentru funcţia de preşedinte în cadrul alegerilor programate pe 31 martie. Alte patru nume importante, Dan Gîrleanu, Viorel Manole, ambii medaliaţi cu bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova (1980), Sandu Kapelovies, preşedintele CS Spike Bucureşti, şi Serhan Cadâr, fost director executiv al CVM Tomis Constanţa. Ultimul şi-a lansat joi candidatura la Constanţa, iar programul său este unul bogat în proiecte, principalele ţinte fiind construirea unei baze sportive a federaţiei şi reorganizarea activităţii la nivelul juniorilor şi tineretului astfel încât, la finele ciclului olimpic, în anul 2020, echipele naţionale ale României să se regăsească între primele şase din Europa, atât la feminin, cât şi la masculin, la toate categoriile de vârstă.

Bază sportivă pentru volei

Baza sportivă ar urma să cuprindă o sală de jocuri sportive cu 7.000 de locuri (conform normelor CEV), sală de pregătire, sală de fitness, spaţii de recuperare, sală acoperită pentru beach volleyball, cantină - restaurant, spaţii de cazare şi birouri ale federaţiei. În plus, după patru decenii petrecute în lumea voleiului, ca arbitru, conducător de club şi membru în diferite comisii de specialitate ale FRV, Serhan Cadâr, în prezent membru în Consiliul Director al FRV şi preşedinte al Comisiei de Volei pe Plajă din cadrul FRV, este că a venit momentul schimbării la federaţia condusă în ultimele trei mandate de Gheorghe Vişan. “Pentru mine este un moment deosebit de important. Scopul pentru care am hotărât să candidez la funcţia de preşedinte al FRV este acela de a aduce voleiul românesc între primele şase din Europa, de a sprijini echipele româneşti care ne reprezintă în Europa, de a revigora activitatea la nivelul juniorilor. Toate acestea cu ajutorul mijloacelor moderne de analiză şi pregătire, prin mărirea bazei de selecţie, atragerea sponsorilor şi formarea unei baze materiale exclusiv a FRV. Fără o bază materială solidă, fără sport de masă, fără o viziune pragmatică şi fără a aplica principii noi, moderne, renunţând la orgolii personale, nu vom putea mişca din loc voleiul românesc”, a anunţat Serhan Cadâr.

“Nu vă fie frică!”

Alte puncte importante din proiectul acestuia sunt constituirea urgentă a Ligii Profesioniste, care să preia organizarea şi desfăşurarea activităţilor sportive la nivelul Diviziei A1, organizarea a patru centre zonale de excelenţă care să-şi desfăşoare activitatea sub egida FRV, în parteneriat cu MEC, numirea antrenorilor loturilor naţionale pe o perioadă de minimum doi ani, cu contracte, sarcini şi obiective clare, atragerea de sponsori şi fonduri europene, vânzarea drepturilor de televizare prin licitaţie şi demararea unei campanii de marketing pentru promovarea voleiului.

Fostul conducător al campioanei CVM Tomis Constanţa le-a cerut votanţilor să nu se teamă de eventualele presiuni făcute de oamenii cu putere de decizie în voleiul românesc şi a anunţat că doreşte să schimbe modul de lucru din cadrul federaţiei. “Trebuie să pornim la drum cu intenţia de a schimba nişte principii, nişte oameni care stau de ani de zile într-o federaţie în care rezultatele nu sunt cele dorite şi de a aduce un suflu nou. Trebuie să lupţi, să găseşti soluţii. Sper ca cei care vor vota să înţeleagă că nu trebuie să le mai fie frică de diferite presiuni şi să voteze cu convingerea şi cu speranţa că se poate schimba ceva în bine în voleiul românesc”, a spus Serhan Cadâr. Constănţeanul a ales să-şi promoveze programul în cadrul unui turneu în ţară, pe parcursul căruia se va întâlni cu preşedinţii de cluburi şi asociaţii judeţene de volei.

6 titluri de campioană şi 9 Cupe ale Românieia câştigat CVM Tomis Constanţa cât a fost condusă de Serhan Cadâr

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează