SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

România încheie grupa B a Europeanului cu o înfrângere » 2-3 dramatic în fața Bulgariei!

Adelina Ungureanu atacând în forță Foto Imago
Adelina Ungureanu atacând în forță Foto Imago

Articol de - Publicat marti, 22 august 2023 22:15 / Actualizat marti, 22 august 2023 22:30

Deja calificată în „optimi”, naționala României a fost învinsă de cea a Bulgariei în set decisiv, scor 3-2 (26-24, 18-25, 25-17, 22-25, 15-12), după un meci cu multe suișuri și coborâșuri, și așteaptă rezultatul partidei de mâine, Bulgaria-Elveția, pentru a vedea pe ce loc încheie grupa B

Ultimul meci din grupa B pentru România a Campionatul European, contra Bulgariei, a început cu două servicii ratate pe rând. Imediat, adversarele au clădit un avantaj care a ajuns până la 3 puncte grație atacurilor reușite de Radostina Marinova.

Când scorul a ajuns la 8-4 pentru Bulgaria, antrenorul ”tricolorelor”, Guillermo Naranjo Hernandez, a cerut primul time out din meci, vorbindu-le calm în engleză jucătoarelor și dându-le indicații precise.

Rezultatele nu s-au văzut imediat, ci a fost nevoie de câteva minute bune pentru ca lucrurile să se pună în mișcare. Până atunci, tabela s-a schimbat mai des în partea adversarelor, care au ajuns la un amenințător 11-6.

Atunci a început o serie de succes a ”tricolorelor” care au recuperat punct cu punct până la 11 egal. Atacurile puternice ale Adelinei Ungureanu și ale lui Elizabet Inneh, cea din urmă ajungând la cele mai multe puncte izbutite în setul întâi, 7 cu unul mai mult decât Marinova, au ținut mijlocul actului în echilibru. Multe puncte prelungite, cu recuperări la sacrificiu și ofensivă în forță.

Prim set dur și strâns, Bulgaria se impune

Din nou s-au distanțat vecinele din sud, 23-17, la doar două puncte de set, din nou a venit o șarjă a româncelor: blocaje superbe Ungureanu și Roman, Inneh întorcând palmele adversarelor cu trasoarele ei până la 24-24. Finișul le-a aparținut însă sportivelor antrenate de Micelli, două puncte pentru 26-24 într-un prim act în care „tricolorele” au venit continuu din urmă.

22 de punctea adunat bulgăroaica Radostina Marinova, cele mai multe din meci, urmată de Adelina Ungureanu, 21, și de Elizabet Inneh, 18

Al doilea însă a pornit în trombă pentru fetele în echipament albastru. Punct după punct până la un 6-1 spectaculos. Ce atac îngropat de căpitanul Buterez pe o diagonală scurtă pentru 8-4 apoi! Și un pic de noroc la fileu, dar dincolo Mira Todorova s-a activat, găsind spațiile libere în terenul româncelor.

Revenire „tricoloră”, 1-1 la seturi

Nimic nu era garantat în acest meci, bulgăroaicele au venit amenințătoare la 15 egal, dar trei puncte la rând, ultimul un alt atac de succes al lui Inneh, au dat din nou oxigen tricolorelor. Pe val, Elizabet a livrat punct după punct până la 24-18. Și set România, 25-18!

Acum fetele sunt mai concentrate, după primul set au început să intre mai bine în ritm, suntem în meci”, a spus Naranjo Hernandez înainte de startul setului al treilea.

România încheie grupa B a Europeanului cu o înfrângere » 2-3 dramatic în fața Bulgariei!
Româncele înainte de startul meciului Foto Imago

Tocmai atunci au renăscut adversarele, reușind blocaje în serie și distanțându-se la 6-2. Marinova și-a reglat tirul, de asemenea, Krivoshiiska, apărută abrupt în meci, au asigurat o desprindere la 10-4. Urma încă o revenire „tricoloră”? Ei bine, da, dar doar până la 12-10. Multe greșeli făcute de românce, a obosit parcă un pic și Inneh, Buterez mai puțin lucidă, scorul se umflă în favoarea bulgăroaicelor, un set meritat pentru oponente, 25-17.

Concentrate în setul rămânerii în meci

Actul de supraviețuire în partidă a început cu un bun atac al Adelinei Ungureanu. Încă unul, apoi un blocaj dur. Dar adversarele s-au distanțat la 10-4, mereu în urmărire, „tricolorele” s-au apropiat la 8-10, 9-10, totul e încă posibil. Apoi 14-14, dar cât de repede se regrupează bulgăroaicele, Marinova greșește și tot ea repară pentru 17-14.

59 de atacurireușite a avut Bulgaria, iar România 53 în meciul de astăzi, 15 blocaje pentru adversare, 12 izbutite de „tricolore”

Zadorojnaia găsește o diagonală bună, Ungureanu lovește tare în blocaj, apoi atacă, 17-17, iar serviciul Raisei Ioan duce România în față, 18-17! 19-17, 21-18, cine ar fi crezut? La 24-22, experimentata Todorova atinge fileul, apoi căpitanul Buterez pune cireașa pe al patrulea set, 25-22!

Final accelerat, Bulgaria câștigă

La fel ca împotriva Bosniei-Herțegovina, româncele au forțat decisivul. Încă o dată, Bulgaria urcă rapid, 8-2. Setul e scurt, se schimbă terenurile, va fi timp pentru recuperare? 6-10, 7-10, Inneh a revenit cu punct după două seturi pe margine, 10-11, drama se ascute, 11-11 atac pe linia de fund Inneh, tensiune palpabilă, Ungureanu greșește, 11-14, apar mingile de meci pentru Bulgaria. 

Și se termină, 15-12 pentru adversare, 3-2 la seturi. De data aceasta, revenirea nu s-a mai produs. 

România era calificată deja în „optimi” și trebuie să aștepte rezultatul meciului Bulgaria - Elveția, de miercuri, pentru a afla de pe ce poziție merge mai departe, 3 sau 4.

Clasament Grupa B

EchipăMeciuriVictoriiÎnfrângeriPuncte
1. Italia3309
2. Bulgaria4318
3. ROMÂNIA5237
4. Elveția4226
5. Bosnia-Herțegovina4225
6. Croația4041

Citește și: 

România, victorie uriașă în fața Bosniei, la Campionatul European de volei feminin! Dramatism la cote înalte + cum arată situația din grupă
CAMPIONATUL EUROPEAN
România, victorie uriașă în fața Bosniei, la Campionatul European de volei feminin! Dramatism la cote înalte + cum arată situația din grupă
Diana Vereș și Raisa Ioan, după victoria cu Bosnia: „Le mulțumim românilor, simțim sprijinul lor, de aici, de acasă, de oriunde sunt!”
CAMPIONATUL EUROPEAN
Diana Vereș și Raisa Ioan, după victoria cu Bosnia: „Le mulțumim românilor, simțim sprijinul lor, de aici, de acasă, de oriunde sunt!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  23 August 2023, 09:04
Postat de Haha1989 pe 22 August 2023, 22:36

Bine ca mai scrieți și despre alte sporturi, de fcsb și Gigi suntem sătui! Vedeți ca la Budapesta e campionatul mondial la atletism, nu toți sunt fcsb-isti

ma mir ca au scris... ce ma enerveaza e ca nici o televiziune nu transmite acest european unde Romania e prezenta! bine ca ne da mizeria de fotbal din L2

valentindragobete
valentindragobete  •  23 August 2023, 07:51
Postat de Haha1989 pe 22 August 2023, 22:36

Bine ca mai scrieți și despre alte sporturi, de fcsb și Gigi suntem sătui! Vedeți ca la Budapesta e campionatul mondial la atletism, nu toți sunt fcsb-isti

Comentează despre volei și nu despre obsesia ta: FCSB!

alexxp1955
alexxp1955  •  23 August 2023, 07:46

GSP= Gigi SPort

Vezi toate comentariile (5)
Comentează