SPORTURI  »  VOLEI  »  KNACK ROESELARE-CVM TOMIS 2-3

Salt spre play-off! CVM Tomis e aproape calificată în primele 12 echipe ale Europei: e invicibilă în grupa A

Articol de - Publicat joi, 18 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 17 decembrie 2014 21:53

CVM Tomis a cîştigat în fieful belgienilor de la Knack Roeselare şi este ca şi calificată în primele 12 echipe ale Europei.

După decenii de secetă, voleiul masculin românesc respiră din nou aerul înalt al elitei "bătrînului " continent. Prezentă pentru al zecelea sezon consecutiv în cupele europene, CVM Tomis Constanţa este ca şi calificată în play-off-ul Ligii Campionilor. În primele 12 echipe ale Europei.

Şi nu oricum. Campioana României a adunat patru victorii în tot atîtea jocuri disputate în faza grupelor din actuala ediţie. Ultima, obţinută marţi seara, în fieful belgienilor de la Knack Roeselare, 3-2 (25-20, 25-20, 25-18, 24-26, 15-10) a fost şi cea mai dramatică.

În luptă cu ghinionul
Operaţiunea " Belgia" a început cum nu se putea mai prost. Mai întîi, extrema Bojan Janic a resimţit dureri la coloană, în zona cervicală, şi a fost tras pe margine pentru cîteva zile. Apoi, coordonatorul Andrei Jekov a făcut o entorsă la ultimul meci de campionat, la Craiova, cu doar trei zile înainte de duelul cu belgienii.

Antrenorul Martin Stoev a mizat însă pe ambiţia şi tăria lor şi i-a urcat în avionul spre Bruxelles. Surpriză însă. Greva generală din Belgia i-a deturnat pe constănţeni, nevoiţi să schimbe ruta spre Franţa. Zbor spre Paris şi un drum de cîteva ore cu autocarul spre Roeselare.

Montaţi de ghinion, constănţenii au început partida decişi să bifeze victoria care să le deschisă drumul spre play-off. Nu au dezarmat chiar dacă au fost conduşi la debut şi au întors soarta primului set.

Treziţi de Stancu
Povestea părea să se repete şi în setul secund. Avantaj gazde, revenire spectaculoasă a elevilor lui Stoev, care conduceau cu 18-16. Ceva s-a rupt însă inexplicabil. Preluarea nu a mai funcţionat şi belgienii au egalat. Buimăciţi, constănţenii au făcut un set al treilea de coşmar. Greşeli incredibile, în frunte cu "legendarul" Simeonov, şi Knack a preluat conducerea pe tabela de marcaj.

Degringolada s-a prelungit, 14-10 pentru gazde în setul al patrulea şi spectatorii din Roeselare sărbătoreau deja victoria. A fost momentul în care s-a trezit Stancu. Fost campion cu belgienii, centrul Tomisului a fost pe tot terenul. La serviciu, la blocaj, la finalizare. Tot el a salvat mingea de meci a gazdelor.

Iar inspiraţia lui Stoev, care l-a trimis la serviciu pe tînărul Vologa, a întors soarta setului. Tie-break-ul nu a avut poveste. Primele cinci puncte s-au dus la oaspeţi şi totul era limpede. Succes istoric pentru campioana României şi drum deschis spre play-off.

O victorie pentru şefie
Pentru a încheia Grupa A pe primul loc, CVM Tomis mai are nevoie de un singur succes în ultimele două partide, indiferent de scor sau de numărul de puncte pe care-l obţine. Conform regulamentului competiţiei, primul criteriu pentru departajarea echipelor este cel al victoriilor, urmat de punctaj. Astfel, chiar dacă va fi depăşită la puncte de Copra Piacenza, campioana României se va clasa pe prima poziţie în cazul unui succes în fieful "lanternei roşii", Dragons Lugano.

Clasament grupa A
1. Tomis Constanţa 4 4 0 12-4 10p
2. Knack Roeselare 4 2 2 9-9 6p
3. Copra Piacenza 3 1 2 7-7 5p
4. Dragons Lugano 3 0 3 2-9 0p
* prima clasată se califică în Final 12. De pe locul 2 merg doar cele mai bine cinci clasate din cele 7 grupe
Partida Dragons Lugano - Copra Piacenza s-a jucat aseară. Etapa viitoare: Copra Piacenza - Knack Roeselare (20 ianuarie), Dragons Lugano - Tomis Constanţa (21 ianuarie)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  19 Decembrie 2014, 02:43

oricum, felicitari, e o calificare frumoasa, dar in istorie raman castigatoarele, nu participantele in cupele astea europene..)) aviz amatorilor.)

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  19 Decembrie 2014, 02:42
Postat de turcescu pe 18 Decembrie 2014, 17:33

MAMA CE PERFORMANTABRAVO BAIETI

zau ??? atunci ce sa mai spunem de CS Dinamo Bucuresti, de 3 ori castigatoare a CCE + 1 data finalista, 1 data castigatoare a Cupei Cupelor + de 2 ori finalista..)))

turcescu
turcescu  •  18 Decembrie 2014, 17:33

MAMA CE PERFORMANTABRAVO BAIETI

Vezi toate comentariile (3)
Comentează