SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE VOLEI

Soţul Cristinei Pîrv a devenit campion mondial la volei pentru a treia oară » 3xGiba

Articol de - Publicat marti, 12 octombrie 2010 00:00

Brazilia a învins Cuba în finala CM din Italia. Cel care i-a condus pe sud-americani din teren are legături strînse cu România.

Dominaţia Braziliei continuă în voleiul masculin. Au trecut doar cîteva ore de cînd jucătorii din Brazilia şi-au atîrnat la gît medaliile de aur, după o finală pe care au dominat-o din plin, ei impunîndu-se în faţa Cubei cu 3-0 (22, 14, 22).

Pentru trei dintre voleibalişti brazilieni partida de duminică seară a avut o importanţă triplă. Giba, Dante şi Rodrigao au cucerit cea de-a treia distincţie de aur consecutivă la un Campionat Mondial. Căpitanul echipei care a triumfat din nou este chiar soţul Cristinei Pîrv. În vîrstă de 34 de ani, Gilberto a anunţat că aceasta este ultima ediţie a CM la care participă, el intenţionînd să se retragă după Jocurile Olimpice de la Londra.

Deşi a fost campion olimpic în 2004, Giba visează la o nouă medalie de aur, după ce în 2008, americanii i-au învins pe brazilieni în finala olimpică de la Beijing. "Am jucat ca o familie. Această medalie înseamnă foarte mult pentru mine, avînd în vedere că este ultimul meu Campionat Mondial, aşă că bucuria triumfului va rămîne alături de mine toată viaţa. Trebuie să muncim şi mai mult pentru a cîştiga din nou Cupa Mondială de la anul, dar şi mai mult pentru Jocurile Olimpice, cel mai de preţ eveniment pentru orice atlet", a spus Giba.

Poveste intensă
Starul naţionalei braziliene s-a însurat în 2003 cu voleibalista română Cristina Pîrv. Un cuplu care cunoaşte foarte bine care sînt greutăţile vieţii. Atunci, cînd era mic, Giba a fost diagnosticat cu leucemie, în timp ce Cristina a fost nevoită să abandoneze sportul în 2008, la 36 de ani, din cauza unei fibrilaţii atriale pentru care a suferit o operaţie. I-a fost pusă o proteză la unul dintre pereţii despărţitori ai inimii. O proteză pe care o va purta toată viaţa. Dar necazurile nu i-au împiedicat pe cei doi să fie fericiţi. Au împreună doi copii, o fetiţă Nicoll, născută în 2004, şi un băieţel numit Patrick, adus pe lume în 2008. Cea care a adunat 400 de selecţii la naţionala României trăieşte acum o viaţă liniştită alături de soţul său, care de duminică e de trei ori campion mondial.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
florinartimex
florinartimex  •  24 Octombrie 2010, 02:02

Felicitari si mult succes in continuare.merita tot respectul nostru!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează