SPORTURI  »  VOLEI  »  GALATASARAY - TOMIS 3-0 (15-11 ÎN SETUL DE AUR)

Vis spulberat » Tomis Constanţa a ratat calificarea în finala CEV Cup

Blocajul nu a funcţionat prea bine în returul de la Istanbul // Foto: Marian Muscalu (Telegraf-Constanţa)
Blocajul nu a funcţionat prea bine în returul de la Istanbul // Foto: Marian Muscalu (Telegraf-Constanţa)

Articol de - Publicat luni, 19 martie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 18 martie 2012 22:21

CSV 2004 Tomis Constanţa a pierdut atît returul, cît şi setul de aur, din semifinala cu Galatasaray Istanbul.

Învingătoare cu 3-0 în prima manşă a duelului cu Galatasaray Istanbul din semifinala Cupei CEV, CSV 2004 Tomis Constanţa a jucat aseară returul la Istanbul cu gîndul la prima finală europeană din scurta istorie clubului. În faţa unei echipe cu un buget de zece ori mai mare, campioana României a căutat să surprindă încă din start şi antrenorul Darko Zakoci a trimis-o în sextetul de bază pe mezina de nici 18 ani, Cristina Cazacu.

Mutarea nu le-a impresionat prea mult pe turcoaice, care au început în forţă, cucerind primele trei puncte, şi ameninţau să se distreze cu adversara de pe celălalt mal al Mării Negre. N-a fost aşa, graţie serviciilor Dianei Neaga, care au readus campioana României rapid în joc. Setul a continuat cu un mic avantaj pentru gazde, dar finalul a fost pe muchie de cuţit. În trei rînduri, Jovana Vesovici a irosit şansa egalării şi Galata a făcut primul pas în cursa spre final, 25-23.

Setul secund nu a fost echilibrat decît în start. Neputincioase în faţa "torpilelor" trimise de cubaneza Calderon, constănţencele au pierdut ritmul, iar turcoaicele n-au iertat, urcînd încă o treaptă spre ultimul act al competiţiei, 25-18. Seria erorilor a continuat în al treilea parţial, chiar dacă pe teren a apărut şi fosta internaţională Elena Butnaru. Probleme la preluare, blocaj inexistent şi un atac fără idei. 25-19, un sec 3-0 în favoarea turcoaicelor şi prezenţa în finală depindea de setul de aur.

Şansă irosită
Conform regulamentului Federaţiei Europene de Volei, dacă cele două combatante îşi împart victoriile în cele două manşe, indiferent de scor, soarta calificării se decide în urma unui set decisiv. O ultimă şansă oferită celor două adversare. Constănţencele au sperat, luptîndu-se eroic, pînă la 9-9, dar finalul le-a trădat. 15-11 şi visul primei finale europene s-a spulberat.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
mircione26
mircione26  •  19 Martie 2012, 11:44

bai cordos tu stii voley asa cat de cat? esti vai de capu tai. proaste nu sunt fetele, prost esti tu. te-ai uitat la meci macar? cand o ai adversara pe Calderon, nu poti ma sa faci nimic. da ce sa-i faci...s-a gasit cine sa comenteze de voley.

cordos_eu
cordos_eu  •  19 Martie 2012, 02:30

vai de voi proastelor, va trebuia 1 set din 4!!! oricum aceasta echipa traieste din realizarile lui Vesovic

Vezi toate comentariile (2)
Comentează