SPORTURI  »  VOLEI  »   VOLEI

“Vrem trofeul!” » Coordonatoare Diana Neaga visează să cîştige CEV Cup cu CSV 2004 Tomis Constanţa

Diana Neaga arată semnul victoriei în direcţia Istanbul. +1   FOTO
Diana Neaga arată semnul victoriei în direcţia Istanbul.

Articol de - Publicat vineri, 16 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 15 martie 2012 20:09

Tomis joacă returul semifinalelor Cupei CEV, duminică, după ce miercuri a trecut de Galatasaray cu 3-0.

Venită din Liga Campionilor, unde a ocupat ultimul loc în Grupa D, CSV 2004 Tomis Constanţa nu era privită printre favoritele actualului sezon al CEV Cup. Campioana României a dat peste cap toate calculele hîrtiei, eliminîndu-le în "sferturi" pe rusoaicele de la Dinamo Krasnodar, după victorii în ambele manşe.

Constănţencele au continuat seria minunilor miercuri seara, cînd au spulberat pe Galatasaray Istanbul pe teren propriu, cu 3-0, în prima manşă a semifinalelor, la capătul unei partide în care Diana Neaga a eclipsat-o pe cea mai bună coordonatoare din lume, italianca Eleonora Lo Bianco. "La antrenamentul turcoaicelor la Constanţa, am scanat-o şi am rămas surprinsă cît de scundă este. Sinceră să fiu, mă aşteptam să fie mai înaltă, mai ales că este un sportiv atît de complet, care are în palmares toate trofeele mari din voleiul feminin. A fost idolul meu încă din adolescenţă şi i-am spionat mişcările, dar în timpul meciul m-am concentrat doar asupra jocului meu", explică jucătoarea în vîrstă de 26 de ani.

"Am învăţat din eşecuri"
Parcursul european din actualul sezon a surprins pe toată lumea, inclusiv pe jucătoarele Tomisului. "Nu ne-am gîndit că o să ajungem la un pas de finală, mai ales că am început destul de greu în Liga Campionilor. Veniseră multe jucătoare noi şi a durat ceva timp să le învăţ stilul de joc. În plus, întîlnirea cu cea mai puternică întrecere intercluburi din Europa a fost un pic dură. Înfrîngerile ne-au cam descurajat, dar am învăţat cîte ceva din fiecare eşec.

Victoria cu Bergamo a fost punctul de plecare, pentru că ne-a dat încredere în noi", spune Diana Neaga, care rememorează cele 42 de ore petrecute în autocar în drumul spre Krasnodar: "Totul a curs de la sine. Nu a existat presiune, pentru că nu se aştepta nimeni să facem vreo minune la Krasnodar. Nu aveam ce pierde, iar asta s-a văzut în jocul nostru, pentru că am profitat de fiecare greşeală a adversarelor. Mai greu a fost pe drum. Am ieşit repede din ţară, am traversat cu bine Republica Moldova, însă drumul din Ucraina a fost de coşmar. Şosele sînt un dezastru, mult mai proaste decît la noi. Am dormit în autocar, dar am stat lejer, pentru că am avut fiecare cîte patru scaune. La întoarcere, drumul a părut mult mai scurt, pentru că eram, cu toate, bucuroase pentru calificare".

Încărcate cu optimism
Succesul clar din tur le-a întărit constănţencelor ideea că au forţa să treacă de Galatasaray şi să joace cu trofeul pe masă. "Am avut un plan simplu, să eliminăm cît mai mult posibil greşelile din jocul nostru şi să blocăm punctele forte ale adversarelor. La meciul cu Galata ştiam că trebuie să o oprim pe cubaneza Calderon, cea mai bună trăgătoare a lor, şi ne-a ieşit aproape perfect. La Istanbul, va fi infinit mai dificil, dar sîntem din nou în postura echipei care nu are ce pierde. Toate presiunea va fi pe umerii turcoaicelor. Dar dacă tot am ajuns pînă aici, ne gîndim şi noi la trofeu. Ar fi senzaţional să aducem cupa în România!", mărturiseşte Diana Neaga.

Cu avionul la Istanbul
Constănţencele pleacă în această dimineaţă spre Istanbul, urmînd să facă deplasarea cu avionul, în timp ce staff-ul administrativ şi cîteva zeci de fani au plecat ieri cu autocarul spre oraşul de pe malul Bosforului. Returul cu Galatasaray are loc duminică, de la ora 20:00, cu o zi mai tîrziu decît fusese programat, întrucît poliţia turcă nu a aprobat disputarea jocului sîmbătă, în aceeaşi zi cu derby-ul de la fotbal dintre Galatasaray şi Fenerbahce.

Program infernal
Calificarea în semifinale a aglomerat programul echipei de pe Litoral, care a trebuit să joace cinci meciuri în opt zile în întrecerea internă. "Nu vrem doar trofeul european, ci şi titlul naţional, dar sînt două obiective total diferite. Diferenţa dintre cele două competiţii este uriaşă. Una este să joci cu Krasnodar şi Galata şi cu totul altfel intri pe teren cu Sibiu şi Iaşi. Îţi găseşti greu motivaţia împotriva echipelor slabe, dar ne mai relaxăm un pic după un program atît de aglomerat", spune Diana Neaga.

1,80 metri are Diana Neaga, cu opt centimetri mai mult decît italianca Eleonora Lo Bianco

"În Italia, sînt voleibalişti care au salarii de fotbalişti. La noi nu-i aşa. Conducerea ne-a promis că vom fi recompensate, dar în acest moment punem pe primul loc mîndria că am ajuns la acest nivel" (Diana Neaga)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
rechinutu
rechinutu  •  16 Martie 2012, 03:32

n-am vazut asa cva... DRUM DE 42H dupa care o serie de 3 meciuri in tara in 4zile! iasi,cluj o zi pauza si dupa iarasi meci! indiferent ce se intampla duminica... respectul nostru il aveti! SUCCES DUMINICA!

rechinutu
rechinutu  •  16 Martie 2012, 03:32

n-am vazut asa cva... DRUM DE 42H dupa care o serie de 3 meciuri in tara in 4zile! iasi,cluj o zi pauza si dupa iarasi meci! indiferent ce se intampla duminica... respectul nostru il aveti! SUCCES DUMINICA!

allexis
allexis  •  16 Martie 2012, 02:35

Succes!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează