SPORTURI  »  OLIMPIADA 2008  »  JOCURILE OLIMPICE / JUDO

Alina Dumitru aduce aurul olimpic

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 august 2008 00:00

Puternica luptatoare cubaneză Yanet Bermoy nu a rezistat în faţa Alinei decît 1 minut şi 20 de secunde. Un Wazza-ari si un ippon au fost cheia succesului şi au adus României prima medalie la Jocurile Olimpice.

Alina Dumitru a devenit prima sportivă din delegaţia României care a cîştigat o medalie olimpică şi cea care a cucerit primul titlu olimpicla judo din istoria României
Românca Alina Dumitru aduce prima medalie pentru România şi reuşeşte cea mai mare performanţă din istoria judo-ului feminin. Judoka româncă a învins-o pe japoneza Ryoko Tani într-un meci foarte bun din punct de vedere tehnic. A fost un meci foarte echilibrat între două sportive care se cunosc bine şi care şi-au dorit să cîştige.

Alina Dumitru a luptat pentru aurul olimpic contra cubanezei Yanet Bermoy. La acel moment argintul era deja asigurat!

După ce a trecut de reprezentanta Coreei, Alina a întîlnit-o pe japoneza Tani Ryoko
Alina Dumitru se resimte dupa un atac neregulamentar al lui Kim, iar scorul se mentine egal! Într-un moment de neatenţie a coreencei Alina ajunge în semifinale. Victorie prin ippon.

În turul 2 românca a trecut de unguroaica Eva Csernoviczki
Alina Dumitru nu concepe să rateze aurul olimpic la Beijing. Antrenorul îi cere Alinei să lupte la sol. Florin Bercean: "Trage-o după tine". A fixat-o la sol şi şi-a asigurat victoria. Alina nu a putut fi surprinsă de unguroaică. A fost într-o formă de excepţie. Peste aproximativ trei sferturi de oră Alina va avea un nou meci. Rămâi pe gspr.ro pentru a fi la curent cu rezultatul meciului din sferturi unde Alina o întîlneşte pe reprezentanta Coreei.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1148)
 •  14 August 2008, 15:44

felictari Alina!!!

 •  11 August 2008, 15:21

de ce ati luat articolul de-aici,de pe -1a pagina???fatuka asta merita 2008 de felicitari !!!apoi e cel mai comentat iar la voi in topul ultimelor 30 de zile e altul(unde se vede gsptv?)...dar se compara un aur olimpic c.o panarama de stire?...hai romania!!!

 •  11 August 2008, 10:37

BRAVO PITZI ESTI PENTRU JUDO-UL ROMANESC CE ESTE GOOGLE PENTRU INTERNET!(cu tot respectul pt.Mircea F,Mihai C,Adrian C,C-tin N,Simona R,Ioana D,Laura M ...............) Infrint nu esti atunci cind singeri, Nici ochii cind in lacrimi ti-s, Adevaratele infringeri, Sunt renuntarile la vis. (Radu Gyr) Pentru emblema de pe piept, Ai suferit si ai luptat, Iar Dumnezeu te-a rasplatit, Acum ai titlul mult visat.

Vezi toate comentariile (1148)
Comentează