FOTBAL  »  Superliga  »  URZICENI - U CRAIOVA 2-2

Baird, Phoenix Man

Articol de - Publicat luni, 10 martie 2008 00:00

Australianul Michael Baird, omul care a dat tonul revenirii oltenilor la Urziceni, avertizează: "Gata! Am pus fotbalul pe primul loc!"

S-a lovit de la primul duel cu Galamaz. S-a ridicat greu, dar de atunci a fost tepuşa din inima apărării Urziceniului. A luptat la recuperare, a pus osul la contre, a dat un gol senzaţional. La 2-0 pentru Unirea, cînd speranţa murise, Michael Baird a tras Craiova după el.

- Michael, mai sperai ceva la 2-0 pentru Urziceni?
- M-am gîndit că o să fie al dracului de greu să mai facem ceva. Dar şi pînă atunci jucaserăm bine, le puseserăm probleme. Nu aveam voie să renunţăm.

- Ilie Balaci a spus că ai fost senzaţional şi că a văzut un alt Michael Baird.
- Îi mulţumesc, contează enorm un asemenea compliment! Chiar sînt un alt Michael Baird. M-am hotărît să-mi schimb priorităţile, să pun fotbalul pe primul loc. Să joc pentru echipă. Sper să îi conving pe toţi şi de acum încolo că nu sînt doar vorbe.

- În iarnă, Craiova a vrut să scape de tine.
- Nici nu vreau să-mi mai amintesc. Am avut ceva probleme, nici randamentul meu nu era prea bun. Dar acum, gata!, mi-am schimbat filozofia de viaţă.

- Care ar fi secretul evoluţiei Craiovei?
- Antrenorul Nicolo Napoli. Ne-a spus că singura noastră şansă e să fim o echipă, nu doar un grup de individualităţi. Craiova chiar are potenţial. Am jucat bine şi cu Clujul, doar că am avut ghinion. Eu zic că dacă o ţinem aşa, într-un an-doi vom redeveni o forţă.

- Urmează meciul cu Rapid.
- Alt examen dificil. Dar după cum am evoluat pînă acum, am mare încredere în echipă. La Craiova, terenul e greu, dacă luptăm, putem obţine măcar o remiză. Dar eu cred că avem şanse chiar să învingem.

- Michael, ce-i cu freza asta punk?
- Aşa mi-a venit să fac, cînd m-am întors din Australia (rîde). Nu pot să spun că sînt un fan al muzicii punk, dar îmi place să fac schimbări, să nu mă plictisesc de mine:). Plus că am deja o superstiţie, mă tund cîte puţin înainte de meciuri. Vineri seară a făcut pe frizerul colegul meu, Joshua Rose. Oricum, într-o lună o să am altă freză.

"Joc şi rezultat frumoase"
Ilie Balaci crede că prin fotbalul practicat la Urziceni, Ştiinţa a făcut uitat jocul din partida cu Pandurii (1-0). "La Urziceni, echipa a reuşit un rezultat frumos, dar şi un joc de calitate. Trebuie să avem şi continuitate, pe noi ne interesează cel mai mult rezultatele", a declarat ieri managerul general. "Toată echipa a fost la înălţime, nu putem să scoatem în evidenţă numai unul sau doi jucători", a spus şi secundul Ionel Gane. (Alexandru Răducanu)

"Lipsă de prospeţime"
Dan Petrescu crede că semieşecul cu Craiova a fost cauzat în primul rînd de starea fizică a propriilor săi elevi. "N-am mai avut prospeţime, după ce în partidele cu Rapid şi Timişoara am dat foarte mult din punct de vedere fizic", a spus "Bursucul", care a adăugat: "E inadmisibil să iei gol pe contraatac cînd ai 2-0 pe tabelă. Apoi, pe o greşeală imensă a fundaşilor am fost egalaţi. Am pierdut două puncte mari". (George Şeitan)

Ştirile meciului
>> Ionel Gane a condus antrenamentul de ieri, de la ora 11:00, în absenţa lui Nicolo Napoli. "A plecat în Italia pentru două zile, ca să-şi rezolve nişte probleme personale", a precizat antrenorul secund al Ştiinţei. "Avem unele mici probleme medicale cu Prepeliţă, Dina şi Baird", a mai spus Gane. (Alexandru Răducanu)

>> "Decarul" ialomiţenilor, Bogdan Mara, a explicat ce s-a întîmplat la 2-0 pentru echipa sa: "Am avut meciul în mînă, dar ne-am văzut prea repede învingători. Reuşitele Craiovei ne-au tăiat aripile. N-am ştiut să fim pragmatici, aşa ceva nu se va mai vedea la Unirea Urziceni".

>> Anunţat iniţial titular la gazde, atacantul Bogdan Stancu a privit meciul cu oltenii din tribună. "La ultimul antrenament am simţit o durere la mai vechea mea accidentare, de la ligamentul colateral al genunchiului drept. Abia de marţi îmi voi relua antrenamentele", a explicat fotbalistul de 20 de ani. (Alexandru Răducanu)

>> Tehnicianul Unirii Urziceni a renunţat la a-şi mai pedepsi jucătorii prin antrenamente, aşa cum o făcuse după precedentul egal de pe teren propriu, cu Oţelul (0-0). Petrescu le-a dat liber lui Dănălache şi compania pînă marţi după-amiază. (George Şeitan)

Ilie Balaci a lăudat ieri prestaţia lui Michael Baird: "A fost senzaţional, dacă n-ar fi ieşit din cauza acelei accidentări, poate că am mai fi marcat o dată. Totuşi, am vrea meci de meci evoluţii ca aceea de la Urziceni, pentru că şi în sezonul trecut, după jocul făcut la Timişoara, l-am lăudat şi apoi s-a culcat pe-o ureche".

(Mara 16, Onofras 21 / Baird 38, Wobay 53)
Gol anulat Urziceni

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează