FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA BISTRIŢA-DINAMO 1-1

Boală grea

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 martie 2008 00:00

Dinamo a scos un punct doar din penalty, unul uşor acordat de Haţeganu, iar suporterii îl cer din nou pe Mircea Lucescu

Ciorba de Reghin a avut ingredientele pregătite: ceva presiune pe arbitrul Haţegan, pusă de Borcea, şi anunţul dramatic adăugat de Sabău, posibilul urmaş al lui Mulţescu, "Va fi scandal!". Iar Turcu a anticipat o partidă de wrestling pe un teren cu capcane, de Liga a III-a. Nimic despre fotbal, nimic despre viori la Reghin. La 50 de lei, şi biletul a fost scump, ca unul de lojă la circ. Iar în rolul dresorului de "cîini", obţinut din tur, cînd Bistriţa a bătut cu 1-0, a fost anunţat Sabău.

Explozie în start
Pus în oală, amestecul n-a rămas ciorbă, ci-a devenit explozibil. Negrean a scăpat singur, dar a fost blocat dubios de Izvoranu, dar Bistriţa n-a primit penalty (1). Dănciulescu n-a profitat de gafa lui Tătăruşanu, pentru ca, la faza următoare, Coroian să înscrie cu capul, din 7 metri (3), după o liberă bătută de Nalaţi, 1-0! Nesigură în apărare, Dinamo a scăpat de un al doilea gol. Acelaşi Coro a trimis peste Lobonţ, ieşit la 12 metri, dar Izvoranu a salvat de pe linie (11)! Apoi Lobby a salvat formidabil la şutul lui Negrean din centrul careului (17).

Doar din penalty
Bratu a tras primul şut bun pe poarta lui Tătăruşanu în minutul 24, scos greu de internaţionalul de tineret. Ropotan a lovit tare, din 10 metri, dar Tătăruşanu a respins din nou (29). Dinamo a dat semne că se trezeşte, dar n-a făcut-o. Mulţescu i-a aruncat în teren pe Miranda şi Torje şi, după o combinaţie cu primul, Cristea a trimis peste, din 13 metri (47). Ajutorul a venit de la centralul Haţeganu, care a fluierat uşor penalty la duelul Achim - Bratu (50). Ultimul a transformat lejer: 1-1. Tot Bratu a trimis peste bară, după ce-a lobat doi fundaşi şi-a încercat să facă acelaşi lucru şi cu Tătăruşanu (82). Torje a avut cele trei puncte în bocanc, dar a ratat din 8 metri, singur cu portarul! Liga Campionilor e mult prea departe.

"Vino, nea Mircea!"
La Reghin, Dinamo a avut o galerie de 1.000 de oameni, care i-au încurajat permanent pe "cîini". Fanii au găsit şi soluţia pentru ieşirea din criză, revenirea lui Lucescu sr. "Nea Mircea, întoarce-te acasă", a fost mesajul suporterilor din Ardeal pentru Mircea Lucescu.

Cu capul spart
În minutul 86, bistriţeanul Alin Rus s-a lovit puternic de Pulhac, la o fază în care s-a împiedicat de o brazdă din teren. Scos de medici, bistriţeanul n-a vrut să renunţe şi-a revenit în teren cu un bandaj pe cap. Pe final, Lobonţ şi Tilincă s-au ciocnit urît, însă Lobby s-a ridicat, făcînd semne că nu are nimic.

*click pe poză pentru caseta mărită

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (34)
 •  19 Martie 2008, 08:48

Sa nu il mai vad niciodata pe hategan ca arbitreaza pe gloria ca daca il prind prin bistrita il rup in doua ca mai nou arbitrii sau invatat sa fure fara nici o rusine

 •  15 Martie 2008, 21:55

gloria merita mai mult decat egal. dinamo ii nspa

 •  15 Martie 2008, 12:19

poate mircea rus nu alin rus ca ala e la tg. jiu

Vezi toate comentariile (34)
Comentează