INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  MAI SÎNT 5 ZILE PÎNĂ LA EURO

Cantonamentul elveţian, un buncăr

Articol de , , - Publicat luni, 02 iunie 2008 00:00

Piţurcă a ordonat ca hotelul Santispark să fie împrejmuit cu un gard negru de doi metri. În imediata apropiere e mult zgomot şi miroase puternic a îngrăşamînt natural.

Ce mai! Elveţia e o ţară su­per­bă, iar locuitorii ei şi-au clădit linştea cu o rigu­ro­zi­tate ieşi­tă din comun. Aici, legea şi cal­mul sînt două aspecte de care te lo­veş­ti la fiecare pas. Sincer, un ro­mân s-ar adapta greu.

Abtwil, Comuna de lîngă St. Gallen
Ce-i aşteaptă pe “tricolori”? Ei nu vor locui în St Gallen, ci în co­mu­na Abtwil, la 7 kilometri de acest oraş. Unde au apărut cîteva detalii surprinzătoare. Ciudat e că, din toată zona, cam singurul loc unde se lucrează, adică unde se sapă cu bul­dozerele, este la doi paşi de ho­te­lul Santispark, care va fi ocu­pat de “ticolori” începînd de as­tăzi. Va fi mult zgomot şi e inte­re­sant de urmărit cum jucătorii vor su­porta situaţia. Tot din acest pe­i­saj mai fac parte o spălătorie auto la fel de zgomotoasă, dar şi o ben­zi­nărie, aflate gard în gard cu hotelul.

Piţurcă a ordonat ridicarea unui gard negru
Oricum, regulile lui Piţurcă au fost deja instaurate la Santispark. Un exemplu. Managerul hotelului le-a propus să monteze o antenă prin care în toate camerele să se poată prinde posturile TV din Ro­mâ­nia. Piţurcă le-a transmis scurt: “Nici să nu aud de aşa ceva! Nici un post românesc!”. Mai mult, selec­ţi­o­nerul a ordonat ca, “pî­nă la ora sosirii naţionalei României, hotelul să fie împrejmuit cu un gard negru.Să nu se vadă nimic în curtea interioară”. Gaz­de­le s-au con­format: “La noi totul era deschis, nu ne ferim de nimeni, n-avem nimic de ascuns, dar asta a fost dorinţa românilor”, a povestit managerul de la San­tis­park. El a mai dezvăluit că angajaţii săi vor purta la sosirea staff-ului “na­ţio­nalei” tricouri pe care va scrie “Hai Romania”.

Văcuţa “Milka” lasă urme: miros de bălegar
Şi mai e un lucru care nu tre­buie tre­cut cu ve­de­rea. Mi­ro­sul de băle­gar, ca­re se simte puternic în toată zona. Ori­cum gea­­mu­rile de la ca­me­rele “tri­co­­lo­ri­lor” vor sta mai mult închise pen­tru că pe pe­ri­oa­da nopţii e de­stul de frig. Cert e că exis­tă două ex­pli­­ca­ţii pen­­tru si­tu­aţia as­ta: unii spun că se află un grajd mai mare în a­pro­pi­ere. Oricum Abtwil se află într-o vîlcea, în­con­jurată de fer­me, unde în­­gră­şa­mîntul na­­tural e folosit din abun­den­ţă. Că doar vorbim de Elveţia, ţara laptelui şi a ugerelor pline.

Piţurcă: “În minibaruri doar apă”
În cursul săp­tă­­mînii trecute, sta­ff-ul echipei na­­­ţionale a a­nun­­ţat con­du­ce­rea ho­­telului San­­tis­park că în mini­ba­ru­rile din came­re­le “tricolorilor” tre­­­bu­ie să rămînă doar apă mi­ne­ra­lă sau plată, şi e­ven­tual fruc­te. “Ro­­mânii vor veni cu bucă­ta­rul lor, iar me­niul se va sta­­bili aici, în fiecare zi”, a ex­pli­cat Rolf Müller, ma­na­ge­rul hote­lului. El a re­cu­nos­­cut că toate ce­­rinţele românilor sînt normale pen­tru un turneu final şi le-au îndeplinit.

Garduri şi-au pus şi italienii
Moda camuflajului se regăseşte şi în alte tabere. Italienii au fost primii care au cerut împrejmuirea cantonamentului de la Baden, Austria, pentru a scăpa de pri­virile curioşilor. În jurul hotelului Weikersdorf s-a ridicat deja un zid din panouri, lung de 550 de metri şi înalt de 2 metri. Nemţii le-au urmat prompt exemplul, la Ascona, dar nu s-au mulţumit doar cu atît. Centrala telefonică a hotelului va fi conectată pe toată durata şederii lor acolo la biroul de presă al federaţiei germane (DFB). Astfel, toate apelurile telefonice destinate jucătorilor vor fi, practic, redirecţionate la DFB, care va hotărî dacă le pot da curs sau nu.

Cam greu cu relaxarea
Santispark e situat lîngă o şosea pe care circulă regulat, din 10 în 10 minute, au­to­bu­zul nu­mă­rul 7. În hotel “tri­co­­lo­rii” nu vor avea po­si­bi­litatea re­la­xă­rii. Pentru masaj se pot duce la un loc a­me­­najat se­­pa­rat, o ca­me­ră pre­vă­zu­tă cu o ma­să specială. O sau­nă, un jacuzzi sau o piscină nu pot fa­ce decît la 100 de me­tri de ho­­tel, du­pă ce se traver­sea­ză o ar­te­ră prin­ci­pală, des­tul de aglo­me­ra­tă. La Wel­lnes-ul de vizavi de ho­tel bă­ieţii pot face ba­­ie afa­ră, în apă de 40 de grade Celsius, sau în pis­ci­na cu valuri.

Se anunţă ploi în această săptămînă

Vremea era prietenoasă ieri la St. Gallen. A fost soare şi 24 de grade Celsius. De astăzi însă, meteorologii anunţă schimbarea timpului. Sînt şanse mari să înceapă ploile, cel puţin în următoarele 3-4 zile. Temperaturile vor scădea şi ele, ziua oscilînd între 15 şi 21 de grade Celsius, iar seara nu vor depăşi 14 grade Celsius.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (25)
 •  04 Iunie 2008, 12:23

HAI ROMANIAAA...!

 •  02 Iunie 2008, 18:22

De buna seama ca sunt multe de vorbit.Si noi avem ,slava Domnului,ce vorbi despre tricolori.Dupa cum este conducerea fotbvalului nostru , in fiecare zi ar trebui sa scriem un roman.Eu am incredere in Piturca si baietii lui!Apararea trebuie urecheata la timp(s-a vazut ca este necesar acest lucru), si zic ca in rest va fi OK.Inca mai cred in anul bun al Romaniei.Hai Romania! Acum trebuie sa fim ROMANI CU TOTII SI SA LE TINEM PUMNII ,SA FIM CU TRUP SI SUFLET ALATURI DE TRICOLORI!

 •  02 Iunie 2008, 15:02

este un articol bun dar eu sincer cred ca nu vom trece de grupe shi vom face o figura nu prea mare

Vezi toate comentariile (25)
Comentează