SPORTURI  »  BASCHET  »  SCANDAL

Carmen Tocală: "Nu este nici o posibilitate de rejucare"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 februarie 2008 00:00

După ce BC Mureş a depus un memoriu la Fedraţia Română de Baschet prin care solicita rejucarea meciului de la Timişoara, pierdut cu scorul de 71-72, şi sancţionarea drastică a brigăzii de arbitri, preşedintele FRB, Carmen Tocală, a precizat că nu există nici o şansă ca partida să se dispute din nou. "Nu există nici o posibilitate de rejucare a meciului dintre ELBA Timişoara şi BC Mureş. FIBA World, organismul care guvernează baschetul mondial, interzice federaţiilor membre să ia în vedere asemenea măsuri. Nu sînt specialistă, înregistrarea partidei este urmărită şi disecată de către specialiştii Federaţiei, dar cred ca arbitrul Cosmin Prişcă s-a pripit acordînd fault la faza de la finalul meciului. Totuşi, nu cred că a făcut-o intenţionat, ci mai degrabă din cauza lipsei de experienţă", a spus Carmen Tocală, conform zi-de-zi.ro. Aceasta a mai spus că dacă se ajunge la concluzia că arbitrii au greşit, ei vor fi aspru sancţionaţi, dar rezultatul de pe teren nu mai poate fi schimbat.

Înfrîngerea suferită de BC Mureş la Timişoara, în urma unei decizii luate de brigada de arbitrii în ultimele secunde ale jocului, i-a făcut pe oficialii clubuluidin Tîrgu Mureş să reacţioneze dur. "Dorim să supunem dezbaterii Comisei de Arbitraj prestaţia arbitrilor Cosmin Prişcă, Fabiana Martinescu si Doru Vinaşi, care au adus grave prejudicii imaginii baschetului masculin românesc şi echipei BC Mureş Tîrgu-Mureş prin prestaţia lor de sîmbătă seara. Considerăm că rezultatul jocului a fost viciat şi cerem rejucarea partidei, cât şi pedepsirea celor trei arbitrii şi a comisarului jocului, cu sancţiuni juste şi severe", se arată în memoriul mureşenilor, semnat de preşedintele Szalkay Jozsef şi antrenorul Mihai Corui.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează