GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  CÎND A VĂZUT LA TV CE A PĂŢIT TATĂL SĂU, BĂIATUL DE 12 ANI S-A ÎNCHIS ÎN CAMERĂ ŞI N-A MAI IEŞIT

Cu ochii la valiza cu bani, fotbalul şi-a ignorat adevărata victimă

Articol de GSP - Publicat marti, 13 mai 2008 00:00

 


Românii au fost şocaţi văzînd imaginile cu jandarmul bătut în ultima etapă de către suporterii lui “U” Cluj. Apoi, el a dispărut din atenţia publică. I-au dat în cap cu piciorele şi cu un bolovan. Are hematom pe creier, craniul fisurat şi trei coaste rupte. Gazeta l-a găsit în spital şi reface azi povestea de groază şi de speranţă a acestui om.

» Să nu uităm! GSP a decis să publice aceste imagini atroce surprinse de fotoreporterul său, Raed Krishan, pentru ca ele să rămînă un avertisment. Ceea ce a suferit cameramanul jandarmilor, Gabriel Oşan, tatăl de 35 de ani a doi copii, a fost, după propria mărturisire, “Încercarea nu de a mă răni, ci de a mă lichida!”

 

 

Patru suporteri ai lui “U” Cluj l-au doborît pe cameramanul jandarmilor, apoi l-au lovit cu picioarele şi cu o piatră de pe caldarîm, fără să fie tulburaţi de faptul că era în plină zi, în plin oraş şi sub privirile a zeci de martori.

 

E amiază, oră de vizită. În clinica de Neurochirurgie se simte liniştea aceea din orele goale ale spitalelor.
Bărbatul n-a avut timp să se plictisească. Dar o să ajungă şi la asta. Va mai sta o lună şi jumătate în patul din faţa ferestrei. Soţia a ajuns în faţa lui.

- Cum te simţi?
- Sînt mai bine, dar nu-mi place să mă vezi aşa. (Îşi acoperă faţa desfigurată)

- Gabi, lasă asta! Ce te mai doare?
- (schiţează ceea ce în condiţii normale s-ar numi un zîmbet) Ce nu mă doare? Mă dor dinţii, capul, tot, dar bine că mă dor, adică sînt viu.

“Aud paşi în urma mea”
“E foarte bine că poate vorbi”, spune soţia. “A avut pierderi de memorie, dar acum îşi aminteşte tot”, adaugă ea.

Gabi povesteşte. “Filmez mar­şul galeriei, aşa cum am făcut de alte nenumărate ori, chiar şi cînd Universitatea juca în liga secundă. E o situaţie obişnuită, sînt de 12 ani în Jandarmerie, nu am de ce să îmi fac griji”. Sînt ultimele secvenţe din normalitate. În cîteva momente, va năvăli peste Oşan răutatea, furia, nebunia.

“Sînt cu spatele. Aud paşi apăsaţi în urma mea. Nu apuc să mă întorc şi sînt lovit puternic în cap. Dau să mă ridic, am camera în mînă. O nouă lovitură mă doboară şi devin inconştient. Mă trezesc lîngă o baltă de sînge. Nu-mi simt partea dreaptă a capului”.

“Nu pot să-mi folosesc dinţii”
“Din ce spun medicii am un hematom pe creier, craniul îmi e fisurat, trei coaste la fel şi piramida nazală îmi e fracturată. Dinţii îi am pe toţi în gură, dar nu-i pot folosi”. La marginea patului, soţia oftează cu ochii înlăcrimaţi.

Cele 10 copci care au închis rana ce sîngera abundent sînt vizibile. Eventualitatea unei intervenţii chirurgicale pe creier îl bagă în sperieţi. “Sper să nu fie nevoie de operaţie. O să mai fac un to­mo­graf după 10 zile de tratament. Medicii mi-au spus că sînt şanse mari să scap fără operaţie, dar poa­te mi-au spus asta doar să mă li­niş­tească”.

“Fiul meu ţine cu «U» CLUJ”
Acceptă să vorbească despre băiat. Îi e foarte dor de el, dar nu vrea să-l vadă aşa. “Ţine cu Uni­ver­sitatea Cluj. Are aproape 13 ani şi camera îi este împînzită. I-am cumpărat fulare, fanioane, tricouri. I-am luat cîteva şi cu CFR. Nu-i plac. Le-a ascuns într-un dulap”.

Zîmbeşte. Apoi mîngîie mîna soţiei. E timpul să ieşim.

 

“Acei băieţi au trecut peste intenţia de a mă agresa, direct la cea de a mă ucide! Ei nu şi-au propus să mă bată, ci să mă elimine total”
Gabriel Oşan subofiţer de jandarmi

“Cînd o să-l văd, o să-i spun băiatului să o iubească în continuare pe U şi să meargă la fotbal. Huliganii aceştia n-au nici o treabă cu sportul!”
Gabriel Oşan subofiţer de jandarmi

Soţia a leşinat
Soţia a aflat aproape după trei ore, de la un vecin, că bărbatul ei a fost bătut. “Eram în faţa blocului, îl plimbam pe cel mic, cînd un vecin mi-a spus că Gabi e în spital. Am căzut din picioare. Cînd am ajuns în casă, fiul cel mare plîngea speriat în faţa televizorului. Apoi s-a închis în camera lui”, povesteşte soţia cameramanului Jandarmeriei.

Lipsit de apărare
Forţele de ordine au fost total depăşite de evenimente miercuri, înaintea meciului “U” Cluj - CFR. Galeria Universităţii a fentat traseul stabilit iniţial şi au mărşăluit prin oraş. În momentul în care cameramanul a fost bătut, nici un alt coleg de-al său nu se afla în apropiere.

În arest
Cei patru susţinători ai “U” Cluj care l-au lovit cu bestialitate riscă să facă puşcărie. Trei dintre aceş­tia sînt cercetaţi în arest, iar unul în libertate. Paul Adrian Stanciu, cel care l-a lovit cu dala de beton în cap, a spus pentru Libertatea: “Am băut şase beri, de-aia l-am atacat”.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (934)
 •  08 Iulie 2008, 11:10

Ai baut 6 beri??..atunci zaci in puscarie !!!

 •  03 Iulie 2008, 15:36

NU FOTBALUL si-a ignorat adevarata victima ci VOI MEDIA! Voi ati fost cei care au scris ce spune un dement si altul (JJ, Muresan, ETC) VOI sunteti cei ignoranti!

 •  03 Iulie 2008, 14:02

niste nenorociti,asta sunt astia...baaa,nu se poate asa ceva...dak vad pe unu k ataca pe cnv fara niciun motiv,imi vine ai tai gatu pe loc si sa dispara din peisaj...nu se poate asa ceva,sa dai in cineva kre,saracu,nu a facut nimik rau

Vezi toate comentariile (934)
Comentează