GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  ACUZELE VIOLENTE ALE LUI BORCEA L-AU DETERMINAT PE COLŢESCU SĂ RUPĂ TĂCEREA

Spovedania lui Colţescu!

Articol de - Publicat joi, 24 aprilie 2008 00:00

“Centralul” craiovean spune că îşi achită singur ratele, dar că în iarnă n-a avut bani să-şi plătească întreţinerea şi a fost nevoit să închidă caloriferele.

Sebastian Colţescu a acceptat ieri o amplă discuţie la doar o zi după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit că, la finalul partidei Di­namo - Urziceni 1-1, Cristi Borcea a in­trat peste el în vestiar şi i-a repro­şat prestaţia, spunîndu-i că i-a ofe­rit bani în trecut din care ar­bi­trul şi-a putut plăti ratele pentru a-şi a­chi­ta maşina Mercedes C Klasse pe care şi-a achiziţionat-o. “N-am ni­mic de ascuns”, a fost pro­poziţia cel mai des folosită de Col­ţescu, care a avut primul cuvîn­tul în interviul ce urmează:

— Trebuie să fac lumină, oda­tă pentru totdeauna, pentru că, sin­cer, m-am săturat să tot aud numai abe­raţii. Ba că nu ştiu cine îmi plă­teşte nu ştiu ce, ba că alt con­ducător mi-a cumpărat maşi­nă.

— Cum v-aţi luat actuala ma­şi­­nă, Mercedes C Klasse?

— Conduceam un Cielo şi pen­tru că atunci cînd eşti arbitru faci mul­te deplasări, părinţii mi-au zis să-mi iau o altă maşină, mai bu­nă. Dar nu aveam bani pentru cre­dit.

— Să fim serioşi, un credit de nevoi personale l-aţi putea lua cu 7-8 milioane de lei salariu.
— Da, aşa o fi, dar eu aveam 4 milioane de lei salariu. Lucram la o fir­mă a fraţilor Buzărnescu, care sînt şi ei din Craiova. Aşa că mama şi tata au realizat creditul, e pe numele lor, făcut la BCR.

“M-au ajutat părinţii”

— Şi ratele şi le plă...
— Staţi aşa. Am vîndut Cielo, am mai luat şi de acolo ceva şi mai aveam şi eu nişte bani strînşi, că doar am un anumit barem atunci cînd arbitrez. Şi chiar şi aşa, nu mi-au ajuns banii şi mi-e şi ruşine să po­vestesc că în ziua în care am achi­zi­ţionat maşina mai aveam ne­vo­ie de un milion şi ceva pentru nu ştiu ce acte. I-am spus celui de la re­pre­zentanţă să mă împrumute el şi să vină cu mine acasă, că o să-i dau. Se uita ăla lung la mine, dar pînă la urmă mi-a dat.

— Dar Borcea v-a strigat că el vă plăteşte ratele?
— Ratele eu mi le plătesc. În iar­nă, cînd am avut o situaţie fi­nan­ciară dezastruoasă, m-au ajutat pă­rin­ţii. Mama a avut două case la Vîl­cea, le-a vîndut şi m-a sprijinit. Deci să termi­năm cu astfel de acu­zaţii.

— Bun, dar de ce nu i-aţi repli­cat lui Borcea în momentul în care v-a acuzat violent la finalul me­ciului Dinamo - Urziceni?
— El era în uşa vestiarului şi e ade­vărat că îmi striga ceva. Că de ce am dat acel penalty, că nu se impu­nea.

— S-a făcut legătura că banii lui Gigi Becali ar fi ajuns prin in­ter­mediul lui Borcea la dum­nea­voastră pentru meciul de anul trecut, Dinamo - CFR 1-0.
— Mercedes-ul acesta l-am achi­­ziţionat în aprilie 2007, iar me­ciul respectiv s-a jucat în mai 2007. Deci nu acel meci a fost motivul pen­tru care eu am avut o perioadă proastă în toamna trecută. De alt­fel, am avut o discuţie cu domnul Lupescu, înaintea acestui retur, în care i-am spus că mi-am revenit.

“Merg la psiholog”

— Adică?
— Adică, nimeni nu ştie că eu merg de două ori pe săptămînă la psi­holog. Psihic, am fost la pă­mînt după ce m-am despărţit de so­ţie anul trecut. A fost un moment delicat, după ce stai 8 ani cu cineva lîngă tine, să te desparţi la puţin timp după nuntă.

— Bun, dar cum să vă creadă lumea că aţi avut o situaţie finan­ciară dezastruoasă în iarnă?
— Păi, aşa a fost. Ştiţi că astă-iar­nă, cînd afară era ger, eu stă­team cu caloriferele închise ca să nu fiu nevoit să plăteasc mult la între­ţi­nere?! Numai eu ştiu de unde am fă­cut rost de 600 de euro în ianua­rie pentru a plăti stagiul arbitrilor din Antalya.


— Dar...
— Cîtă lume ştie că eu stau în­tr-un amărît de apartament cu do­uă camere, de 50 de metri pătraţi? În plus, apartamentul e în Cra­io­vi­ţa, cel mai rău famat cartier din Cra­iova. Nici nu mai vreau să spun ce situa­ţie penibilă s-a petrecut în iarnă.

“N-aveam bani să ies în oraş cu prietena”

— Ce anume?
— Nu mai aveam bani nici să ies în oraş cu prietena mea şi mă suna mama ei, mă chema şi îmi zicea: 'Uite, ia aici un milion de lei, să aveţi bani să mergeţi în oraş!'.

— Revenind, ratele la maşină vi le plăteşte Borcea sau nu?
— Nu, nu, nu! Acum mi le plă­tesc eu. Cîte 155 de euro pe lună. Pî­nă la urmă, sînt şi eu arbitru, cîştig bine din barem, am avut în ultimii doi ani 50 de meciuri în Liga I, 30 la “B” şi 10 ieşiri internaţionale, iar de cînd a început returul am strîns 8.000 de euro, am mai avut şi me­ciuri internaţionale. Ce, sînt sin­gu­rul arbitru cu maşină? Dar de ce cînd aveam Cielo nu a venit nimeni să spună ce maşină am? N-am for­ţă să mă răz­boiesc cu nimeni. Dacă sînt crezut, bine, dacă nu, n-am ce să fac.

“Sînt şomer!”

— În acest moment, lucraţi undeva?
— Nu, de vreo 4 luni sînt şomer. Mi-am băgat actele şi am încasat cîte 3,8 milioane de lei pe lună, dar am promisiunea lui Silviu Bog­dan, fost arbitru, că mă va angaja la el. Are o firmă de mobilă şi o să fiu pro­­babil la departamentul de scu­le. Nici părinţii mei nu au afaceri, nu au terenuri, nu au influenţă la ni­meni, nu sînt decît omul Comisiei Centrale a Arbitrilor, al lui Lupescu, al lui Gheorghe Constantin.

— E adevărat că aţi rupt re­la­ţia cu Gheorghe Nedelescu, ob­ser­va­torul de la Dinamo - CFR 1-0, pentru că el ar fi lansat ideea că v-aţi compromis la meciul din Şte­fan cel Mare?
— El e observator, eu arbitru. Nu sîntem prieteni, nici duş­mani. Nu-mi bagă el flu­ierul în gură să-mi spună cum să arbitrez.

“N-am apucat să vorbesc cu Colţescu, dar am înţeles de la Borcea că n-a făcut acele declaraţii”
Ionuţ Lupescu director general FRF

“Dacă aş fi luat 100.000 de euro de la meciul Dinamo - CFR, aşa cum se vorbeşte, eram împărat acum”
Sebastian Colţescu arbitru FIFA

“Nu pot eu să comentez ce a spus sau nu Borcea, pentru că nu ştiu dacă s-a întîmplat, dar am o părere foarte bună despre Colţescu. E unul dintre cei mai buni arbitri, e corect şi echidistant”
Adrian Porumboiu fost arbitru FIFA

A prezentat dovezi
Colţescu a pus la dispoziţia Gazetei toate documentele prin care a realizat achiziţia autoturismului Mercedes C Klasse. Contractul de vînzare-cumpărare, plus actele prin care părinţii săi au realizat creditul, dar şi desfăşurătorul de rate la respectivul credit. În plus, Col­ţescu a prezentat factura prin care a făcut plata celor 24.383 de euro (foto), bani achitaţi pe 2 aprilie 2007.

Crăciunescu se ia de Borcea
Colţescu a fost apărat vehement ieri de Ion Crăciunescu: “Cine spu­ne că el a luat bani de la cineva ori e nebun, ori e minci­nos! Col­ţescu nu a luat niciodată bani de la nimeni, nici de la Borcea, nici de la mama lui Bor­cea, de la ni­meni. Ce face Borcea acum, că-l atacă pe Col­ţescu, este inadmisibil. E păcat să murdărim un arbitru, care nu a făcut nici un lucru rău. Sînt mulţi escroci care vorbesc în numele acestui bă­iat. Nu se poate să murdărim un arbitru care nu vrea să se îndoaie la măgării".

I-a dat cărţile pe faţă lui Lupescu
Un moment important în reabili­ta­rea lui Colţescu s-a petrecut în ia­nuarie. Atunci, arbitrul a avut o discuţie sinceră cu Ionuţ Lupescu, acesta spunîndu-i că dacă vrea să mai revină vreoda­tă în Liga I va trebui să-i spună toa­te “jocurile” în care a intrat. Colţescu s-a confor­mat şi ar fi oferit nume de oficiali şi meciuri în care ar fi fost împins să intre în diverse combinaţii. Imediat, Lupescu i-a dat încredere şi l-a delegat la 7 din cele 12 etape ale returului.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (208)
 •  09 Mai 2008, 15:13

Nenea coltescu stie cat costa un Logan nou?

 •  25 Aprilie 2008, 10:15

coltescule daca tu esti asa cinstit de ce tot timpul avantajezi steaua baiatule? nu ai nici un interes asai?:))))))))))) taci din gura ca te faci de ras lingau de-a lui becali.

 •  25 Aprilie 2008, 09:27

Ar fi ciudat ca intr-o tzara corupta pana in maduva oaselor, tocmai arbitrii de fotbal sa nu fie coruptzi. Asta sa o creada prostii. Adica presedintele vinde flota, primul ministru favorizeaza Citroenul, toti parlamentarii praduiesc tzara dar arbitrii de fotbal sunt incoruptibili... Ha, ha, ha...

Vezi toate comentariile (208)
Comentează