STIRI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL MALAIEZIEI

În sfîrşit, Lewis! » Hamilton a fost ocolit de ghinion la Sepang şi a cîştigat liniştit

Articol de - Publicat luni, 31 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 30 martie 2014 20:45

O duminică perfectă pentru Mercedes, locul doi fiind ocupat de coechipierul Nico Rosberg


Toată lumea pricepută din Formula 1 spunea că Mercedes va domina noul sezon din Marele Circ pentru că echipa germană pare să fi înţeles cel mai repede cum e treaba cu noul motor turbo de 1.6. În calificări, Hamilton a fost imbatabil: a fost cel mai rapid atît la Melbourne, cît şi la Sepang. Dacă în Australia, britanicul a fost nevoit să abandoneze, pentru Mercedes n-a fost o mare durere pentru că victoria i-a revenit lui Nico Rosberg, colegul de echipă al lui Hamilton.

Pilotul lui Mercedes n-a mai ratat o nouă ocazie, astfel că britanicul a condus cursa din Malaiezia de la început pînă la sfîrşit, singurele excepţii fiind cele trei momente cînd s-a oprit la boxe.

Început bun de cursă a avut şi Nico Rosberg, care l-a depăşit pe Vettel.
Campionul mondial a avut un start greoi pentru că, în afara lui Rosberg, Ricciardo, coechipierul lui Vettel de la Red Bull, a trecut şi el de german. "Am fost surprins să-i văd lîngă mine pe amîndoi. E clar, n-am avut un start foarte bun", explica la final Vettel.

Germanul l-a depăşit apoi pe Ricciardo şi a încercat să se apropie cît mai tare de Rosberg. Nu i-a reuşit, dar a rămas pe podium.

Gafa de la boxe
Australianul Ricciardo ar fi putut mai mult la Sepang. Înainte de ultima intrare la boxe, pilotul era pe poziţia a 4-a. Schimbarea pneurilor i-a fost însă fatală. Ricciardo a părăsit standul lui Red Bull înainte ca mecanicul său să-i monteze roata stînga-faţă. A plecat aşa, iar o parte din aripa din faţă a cedat. Din nou la boxe pentru înlocuirea componentei, iar într-un final s-a retras.

Ferrari, fără podium
Fernando Alonso n-a putut mai mult de un loc 4. Şi pentru această poziţie a fost nevoit să se lupte din greu cu Nico Hulkenberg. Germanul a ales o strategie cu doar două opriri la boxe, iar Alonso, cu gume proaspete, a profitat.

Kimi Raikkonen a fost atins de Magnussen, monopostul Ferrari alegîndu-se cu o pană la roata dreapta-spate. Finlandezul a rămas blocat în pluton şi a terminat cursa pe un dezamăgitor loc 12.

Scandal la Williams
Felipe Massa n-a acceptat "recomandările" echipei care i-a comunicat că ar fi bine să-l lase pe Bottas în faţă pentru că este mai rapid decît el, considerîndu-se că acesta ar avea şanse mai mari să-l prindă pe Button. Brazilianul a refuzat însă. A terminat în spatele britanicului şi nici nu şi-a lăsat colegul de echipă să treacă de el.


10 poziţii va fi penalizat Ricciardo pe grila de start a Marelui Premiu din Bahrain, programat weekend-ul următor, din cauza erorilor de la boxe petrecute la Sepang

Clasamente
Cursa
1. Lewis Hamilton Mercedes 1h40m25.974s 25p
2. Nico Rosberg Mercedes +17.313s 18p
3. Sebastian Vettel Red Bull +24.534s 15p
4. Alonso Ferrari +35.992s 12p
5. Hulkenberg Force India +47.199s 10p
6. Button McLaren +1m23.691s 8p
7. Massa Williams +1m25.076s 6p
8. Bottas Williams +1m25.537s 4p
9. Magnussen McLaren +1 tur 2p
10. Kvyat Toro Rosso +1 tur 1p
Clasaţi: Grosjean, Raikkonen, Kobayashi, Ericsson, Chilton
Abandonuri: Ricciardo, Gutierrez, Sutil, Vergne, Bianchi, Maldonado, Perez

Piloţi
1. Rosberg 43p
2. Hamilton 25p
3. Alonso 24p
4. Button 23p
5. Magnussen 20p
6. Hulkenberg 18p
7. Vettel 15p
8. Bottas 14p
9. Raikkonen 6p
10. Massa 6p

Echipe
1.Mercedes 68p
2. McLaren 43p
3. Ferrari 30p
4. Williams 20p
5. Force India 19p
6. Red Bull 15p
7. Toro Rosso 7p

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează