STIRI  »  AUTO  »  MOTO

La 10 zile după accident, starea lui Vrăjitoru se înrăutăţeşte » Pneumonie şi somn adînc

Articol de - Publicat marti, 02 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 02 octombrie 2012 18:41

La 10 zile de la teribilul accident de la Portimao, starea motociclistului Mircea Vrăjitoru (19 ani) s-a înrăutăţit. După ce medicii i-au descoperit afecţiunea la plămîni, tînărul a fost scos din coma indusă, dar a intrat într-un somn adînc, fără să răspundă la stimuli externi. FR de Motociclism se gîndeşte să îl repatrieze cu ajutorul elicopterului unui fost participant la Raliul Dakar


La două zile după ce medicii portughezi de la spitalul din Faro hotărîseră ca Mircea să fie ţinut în starea de comă indusă încă două săptămîni, un RMN a schimbat datele problemei. Motociclistului, accidentat şi călcat pe cap în timpul cursei SuperStock 600 de acum două duminici, i s-a depistat o altă problemă: pneumonia.

Scos din coma indusă
Pentru a primi medicaţia corespunzătoare, doctorii au hotărît să îl scoată din coma indusă. Astfel, Vrăjitoru a fost dezintubat duminică seara, toată operaţiunea desfăşurîndu-se în prezenţa mamei sale. Cu toate acestea, adolescentul nu a răspuns la stimuli. "Este ca într-un somn adînc. Nu ştim dacă e comă sau nu", s-a confesat tatăl lui Mircea unor apropiaţi.

Românii aşteaptă RMN-ul
Şi apropiaţii din ţară s-au interesat de starea lui. "Am aflat de noile probleme ale lui Mircea şi am luat legătura cu spitalul din Faro. Ei vor trimite RMN-ul unui spital din Timişoara, pentru a-l studia", a comentat Cristian Mureşan, preşedintele FR de Motociclism. "M-am consultat cu cîţiva doctori. Unii spuneau că este destul de grav, alţii m-au liniştit, comentînd că, în 3-4 zile, ar putea ieşi din această stare de somnolenţă", a adăugat conducătorul federaţiei.

Vor să îl repatrieze cu elicopterul lui Dunca
Dacă Mircea ar putea fi transportabil în următoarea perioadă, oficialii federaţiei de motociclism s-au interesat deja de modalităţile de repatriere. "Romeo Dunca, fost participant la Raliul Dakar, are un elicopter cu care se află în Spania. Am putea apela la el pentru a-l readuce în ţară pe Vrăjitoru", a conchis Mureşan.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
flo_ax
flo_ax  •  02 Octombrie 2012, 10:10

Ca ce chestie sa-l aduca in tara? Ii prieste aerul de aici? Daca tot e sa-l transporte, macar daca e vorba de o clinica mai indicata pt starea lui, am inteles ca parintii lui doresc un anumit doctor

Vezi toate comentariile (1)
Comentează