STIRI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL UNGARIEI

Nebunie la Hungaroring » Grand Prix-ul Ungariei din acest an va rămîne în istoria Formulei 1!

Articol de - Publicat luni, 28 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 iulie 2014 22:04

Cursa nebună a lui Hamilton începută de la linia boxelor, măiestria unui Alonso mult mai bun decît monopostul Ferrari, tupeul lui Ricciardo, accidentele spectaculoase şi Safety Car pe pistă. Toate ingredientele!


Nori negri la Hungaroring. Negru era şi mulatrul Hamilton, după ce a fost nevoit să plece în cursă chiar de la linia boxelor în urma accidentului din calificări, fapt care l-a obligat să-şi schimbe monopostul. Rosberg, rivalul său în lupta pentru titlul mondial, pleca din pole-position. Ce putea fi mai rău? Iar germanul a făcut-o ca din tun, în turul 7 diferenţa dintre el şi locul doi, ocupat de Bottas, fiind deja de 9 secunde. Mai în spate, Hamilton avea de făcut o cursă nebună. Britanicul era deja pe locul 13.

În turul 9 s-a schimbat totul din cauza accidentului teribil al lui Marcus Ericsson (Caterham). Toată lumea la boxe, Safety Car-ul pe pistă. Grosjean (Lotus) mai face şi el o nefăcută din cauza pistei umede şi intră în parapet, iar Safety Car rămîne pe pistă. S-a reluat cursa, cu Hamilton pe locul 9 şi cu Rosberg care începea să piardă poziţii.

Un Hamilton incredibil
Turul 23. Perez (Force India) a intrat şi el violent în parapet. Din nou Safety Car şi motiv de bucurie pentru Fernando Alonso. Spaniolul conducea cursa, dar în spatele său Ricciardo (Red Bull) era din ce în ce mai ameninţător. Şi să nu-l uităm pe Hamilton, care în turul 43 era deja pe locul trei! Incredibil! A plecat de la linia boxelor şi a ajuns pe locul trei! În spatele său, Nico Rosberg. N-a trecut mult şi germanul a început să se plîngă echipei Mercedes de faptul că Hamilton nu-l lăsa să treacă. Inutil, deoarece cronometrele îi dădeau dreptate britanicului, care era mai rapid decît germanul.

Turul 63, cu 7 tururi înainte de final. Alonso, Hamilton şi Ricciardo. Aceasta era ordinea, însă spaniolul trebuia să fie atent şi la cum gestionează situaţia pentru că pneurile sale Pirelli se degradau de la un tur la altul şi nu-şi mai permitea încă o oprire la boxe. Pe poziţia a 4-a era Rosberg, dar fără şanse la podium.

Ce final!
Trei piloţi, aproape lipiţi în şir indian. Se putea întîmpla orice. Iar Ricciardo a dat tonul. A trecut de Hamilton şi, cu două tururi înainte de final, a atacat decisiv victoria. A trecut şi de Alonso şi dus a fost. Spaniolului îi mai rămîne să-şi apere locul doi în faţa unul Hamilton nevoit să se uite şi în oglindă pentru că Rosberg recuperase binişor. Nu s-a mai întîmplat nimic, însă Grand Prix-ul Ungariei 2014 va rămîne în istoria Marelui Circ. Cursa nebună a lui Hamilton începută de la linia boxelor, măiestria unui Alonso mult mai bun decît monopostul lui Ferrari, tupeul lui Ricciardo şi accidentele spectaculoase ale lui Ericsson, Grosjean şi Perez.


2 este cifra în dreptul victoriilor lui Daniel Ricciardo în acest sezon: Canada şi Ungaria. Australianul mai are trei locuri trei (Spania, Monaco, Marea Britanie)

Clasament
1. Daniel Ricciardo Red Bull 1h53m05.058s 25p
2. Fernando Alonso Ferrari +5.2s 18p
3. Lewis Hamilton Mercedes +5.8s 15p
4. Rosberg Mercedes +6.3s 12p
5. Massa Williams +29.8s 10p
6. Raikkonen Ferrari +31.4s 8p
7. Vettel Red Bull +40.9s 6p
8. Bottas Williams +41.3s 4p
9. Vergne Toro Rosso +58.5s 2p
10. Button McLaren +1m07.2s 1p
Clasaţi: Sutil, Magnussen, Maldonado, Kvyat, Bianchi, Chilton
Abandonuri: Gutierrez, Kobayashi, Perez, Hulkenberg, Grosjean, Ericsson

Piloţi
1. Rosberg 202p
2. Hamilton 191p
3. Ricciardo 131p
4. Alonso 115p
5. Bottas 95p
6. Vettel 88p
7. Hülkenberg 69p
8. Button 60p
9. Massa 40p
10. Magnussen 37p

Echipe
1. Mercedes 393p
2. Red Bull 219p
3. Ferrari 142p
4. Williams 135p
5. Force India 98p
6. McLaren 97p

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  28 Iulie 2014, 19:10

frumos. dar nu mai urmaresc F 1 pana cand Ferrarri nu revine in prim plan.

reddog4ever27
reddog4ever27  •  28 Iulie 2014, 11:27
Postat de titi_buengo pe 28 Iulie 2014, 09:28

rosberg e limitat, nu e capabil sa faca depasiri. este de ras faptul ca i-a cerut lui hamilton, prin cei de boxe, sa incetineasca doar ca sa faca depasirea. nu merita sa fie campion mondial. alonso a fost incurca lume duminica, din pacate nu au nici masini competive si nici piloti motivati. ii platesc degeaba cu milioane de euro.

Rosberg bag de seama ca se crede cu epava Shumacher in echipa ,pai la cum sta clasamentul actual cu 11 puncte diferenta poate sa strige Rosberg mult si bine la echipa ca nu-l lasa lewis sa treaca ca si Hamilton vrea titlu mondial la fel ca si el ...... lol neamt idiot

titi_buengo
titi_buengo  •  28 Iulie 2014, 09:28

rosberg e limitat, nu e capabil sa faca depasiri. este de ras faptul ca i-a cerut lui hamilton, prin cei de boxe, sa incetineasca doar ca sa faca depasirea. nu merita sa fie campion mondial. alonso a fost incurca lume duminica, din pacate nu au nici masini competive si nici piloti motivati. ii platesc degeaba cu milioane de euro.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează