STIRI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL COREII DE SUD

Titlul numărul 4 » Vettel s-a impus şi în Coreea de Sud şi mai are puţine emoţii în privinţa clasamentului general

Articol de - Publicat luni, 07 octombrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 06 octombrie 2013 20:14

Patru victorii consecutive are Sebastian Vettel în ultimele patru curse şi se îndreaptă fără emoţii spre cel de-al patrulea titlu de campion mondial la rînd din Formula 1


Lui Vettel îi prieşte în Coreea de Sud. Dacă în 2010 a cîştigat Alonso, în următorii doi ani, victoria i-a revenit de fiecare dată germanului. Ieri, pilotul lui Red Bull era marele favorit. Avea pole-position-ul, iar cînd a avut prima poziţie la grilă a fost greu să-l depăşeşti. Aşa s-a întîmplat şi ieri la Yeongnam. Un start fabulos, după care singura treabă a lui Vettel a fost să-şi mărească ecartul faţă de urmăritori.

Grand Prix-ul Coreii a fost unul nebun.Cu siguranţă una dintre cele mai spectaculoase curse din acest sezon, cu două intervenţii ale Safety Car-ului. Prilej pentru ceilalţi piloţi pentru a se apropia de Vettel. De fiecare dată, germanul a luat-o de la zero, cu urmăritorii în spate, şi s-a distanţat de ceilalţi. Lupta s-a dat în spatele lui.

Raikkonen, cursă de urmărire
Kimi Raikkonen a făcut o nouă cursă de urmărire. Finlandezul a plecat în cursă de pe poziţia a 9-a. După primele două tururi, a recuperat două locuri. Apoi a început cursa de urmărire. L-a ajutat şi Safety Car-ul, care l-a propulsat pînă pe poziţia a 3-a. Pînă la Vettel, îl mai avea Grosjean, coechipierul său de la Lotus. A trecut şi de francez! Şi cam atît! Locul doi! Mai bine de atît nu se putea!

Lui Perez i s-a exfoliat cauciucul
Sergio Perez (McLaren) a avut mare ghinion la Yeongnam. I s-a exfoliat pneul dreapta-faţă, dar de această dată cauciucul Pirelli a rezistat şi, chiar dacă bucăţile s-au împrăştiat pe pistă, restul de cauciuc a rămas pe roată, un nou episod Silverstone fiind evitat de această dată. Perez a reuşit să ajungă la boxe, a reintrat în cursă şi a ocupat locul 10.

Monopostul lui Webber a luat foc
Mark Webber a fost lovit de monopostul lui Adrian Sutil. Australianul n-a mai putut continua pentru că maşina sa a luat foc după impact.


6 este cel mai slab rezultat obţinut de Fernando Alonso în ultimele 8 curse

4 victorii la rînd are Sebastian Vettel în ultimele 4 curse: Belgia, Italia, Singapore şi Coreea de Sud

Hulkenberg, surpriza plăcută
Hulkenberg (Sauber) a fost surpriza plăcută din Coreea de Sud. A terminat pe locul 4, înaintea lui Hamilton, Alonso, Rosberg, Button, Massa şi Perez. Germanul şi-a egalat cel mai bun rezultat din carieră de cînd este la Sauber. A plecat de pe poziţia a 7-a a grilei, i-a depăşit pe Massa şi Alonso, iar în ultimele 15 tururi a rezistat eroic în faţa lui Hamilton.

Clasament cursă
1. Sebastian Vettel Red Bull 1h43:13.701 (25p)
2. Kimi Raikkonen Lotus +4,2s (18p)
3. Romain Grosjean Lotus +4,9s (15)
4. Hulkenberg Sauber +24,1s (12p)
5. Hamilton Mercedes +25,2s (10p)
6. Alonso Ferrari +26,1s (8p)
7. Rosberg Mercedes +26,6s (6p)
8. Button McLaren +32,2s (4p)
9. Massa Ferrari +34,3s (2p)
10. Perez McLaren +35,1s (1p)
Clasaţi: Gutierrez, Bottas, Maldonado, Pic, van der Garde, Bianchi, Chilton, Vergne, Ricciardo, Sutil
Abandonuri: Webber, Di Resta

Clasamentul general
1. Vettel 272p
2. Alonso 195p
3. Raikkonen 167p
4. Hamilton 161p
5. Webber 130p
6. Rosberg 122p
7. Massa 89p
8. Grosjean 72p
9. Button 58p
10. Hulkenberg 31p

Clasamentul constructorilor
1. Red Bull 402p
2. Ferrari 284p
3. Mercedes 283p
4. Lotus 239p
5. McLaren 81p
6. Force India 62p

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează