STIRI  »  MONDEN  »  

Omul care a trăit 22 de ani într-o GROAPĂ, sub pământ. Povestea impresionantă a celui care a sfidat moartea

Articol de GSP - Publicat luni, 19 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 19 martie 2012 21:00

Timp de 22 de ani, între 1979 şi 2003 a stat într-o groapă de 0,5 pe 2 metri, de teama să nu îşi piardă viaţa. Irakianul fusese condamnat la moarte de Saddam Hussein, şi în disperare, bărbatul a fugit şi s-a ascuns sub pământ.

Singurele lucruri care îi "ţineau de urât" erau un covor, un radio şi câteva obiecte în care îşi prepara hrana. Totul a începul atunci când a fost acuzat că este membru al partidului Dawa, un partid anti-regimului Saddam, care a fost fondat de Mohammed Baqir al-Sadr.

În acele momente, Jawad al-Shammari a fugit şi s-a ascuns dintr-un loc în altul vreme de un an de zile, apoi împreună cu mama lui s-a decis să îşi sape o groapă în pământ, în apropierea casei şi să locuiască acolo. Nimeni nu s-ar fi gândit că avea să stea acolo mai bine de două decenii.

A trăit o adevărată tragedie: fratele lui a fost prins de susţinătorii regimului Saddam şi omorât, apoi mama lui s-a îmbolnăvit şi nu a mai putut să vină să îi aducă mâncare. În acele momente de disperare, credea că va muri în acea groapă.

Starea de sănătate s-a deteriorat, iar trupul lui fragil părea că începe să cedeze. A rămas fără dinţi. Eliberarea a simţit-o în 2003, atunci când SUA a preluat controlul asupra Irakului, iar Saddam Hussein a fost executat.

"Am supravieţuit în toţi aceşti ani datorită mamei mele, care a săpat pe sub pământ un mic tunel în care a introdus un tub de plastic, ce îmi aducea aer proaspăt de la surpafaţă. Nu m-aş mai fi gândit că voi mai duce vreodată o viaţă normală, mă vedeam mort în acea groapă", a declarat Jawad.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează