INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

VIDEO Neymaravilla » Noul brazilian-minune Neymar a fost prezentat la FC Barcelona în faţa a 50.000 de suporteri

Neymar JR a devenit ieri al 28-lea jucător brazilian transferat în istoria Barcelonei
Neymar JR a devenit ieri al 28-lea jucător brazilian transferat în istoria Barcelonei

Articol de - Publicat marti, 04 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 04 iunie 2013 11:10

Venit de la Rio cu un charter de lux, vîrful de 21 ani care a costat 57 de milioane de euro a semnat contractul pînă în 2018 şi a jonglat emoţionat în faţa a 50.000 de fani.

Neymar da Silva Santos Junior este oficial coleg cu Messi la FC Barcelona. Fostul atacant al lui Santos, 21 ani, a aterizat, în sfîrşit, ieri pe Camp Nou, după îndelungi şi sinuoase tratative. N-a marcat în amicalul cu Anglia (2-2), dar a făcut show la întîlnirea cu noii săi fani blaugrana!

Vezi aici imagini video de la prezentare!

Cu toată suita în charter de lux
La 11 ore de la finalul meciului, atacantul brazilian semna deja autografe în Barcelona! A fost adus ca un superstar, călătorind cu un charter de lux Gulfstream G550, cotat la 46 de milioane de euro. Echipat cu două motoare BR 710 Rolls Royce, avionul de 18 locuri deţine şi recordul mondial de autonomie în zbor, înghiţind cei 8.550 km de la Rio în mai puţin de 10 ore. Iar ca să nu se plictisească, Neymar şi-a luat cu el 6 prieteni, părinţii, sora, impresarul şi întreg stafful.

Testat două ore
Ajuns în capitala Cataluniei, s-a pozat fericit lîngă stema clubului şi a oferit primele semnături pe tricourile deja inscripţionate cu Neymar JR. La 3 după-amiază, a început maratonul testelor medicale între Hospital del Barcelona şi baza de antrenament de la Sant Joan Despi, unde s-a pozat cu puştii de la Academie. După două ceasuri solicitante, a semnat acordul pînă în 2018 şi a făcut primele fotografii în tricoul campioanei Spaniei, alături de preşedintele Sandro Rosell.

Dublu cît Dinho!
Punctul culminant pentru care fanii au stat la cozi impresionante s-a petrecut pe Camp Nou. În faţa a 50.000 de spectatori, de două ori cîţi îl adulau pe Ronaldinho acum un deceniu, Neymar a fost primit de mulţi copii, a jonglat emoţionat cu mingea pe podiumul bleu special amenajat, şi a fost aplaudat minute în şir, făcînd turul stadionului, în timp ce şuta baloane în tribună. În total cam un sfert de oră de show. Nu s-a odihnit şi n-a dormit în Barcelona, zburînd aseară înapoi. La Goiania îl aştepta selecţionerul Scolari, pentru a pregăti noul amical cu Franţa, de duminică.

Fără creastă, dar cu alt tatuaj!
Neymar şi-a lăsat în Brazilia frizura care l-a făcut celebru. A abandonat creasta de mohican şi a renunţat să-şi vopsească părul blond, afişîndu-se ieri cu un look mai "domestic". În schimb şi-a mai făcut un tatuaj (al şaselea). Chiar înaintea amicalului cu Anglia (2-2), şi-a scris pe ceafă cuvîntul "blessed" (binecuvîntat).

"Messi va face din Neymar un jucător şi mai bun şi viceversa. Are un drum lung înainte, însă a ales clubul ideal" (Andres Iniesta, mijlocaş Barcelona)

"Sînt foarte fericit că mi-am îndeplinit visul de a juca la Barca. Vreau să-l ajut pe Messi să fie cel mai bun din lume mulţi ani de aici îniate" (Neymar, atacant Barcelona)

20 de milioane de euro va cîştiga anual Neymar la FC Barcelona: 7 din salariu, unul primă de instalare şi 12 din contractele publicitare

574205-asistente-prezentari.jpg

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (20)
valentino22
valentino22  •  04 Iunie 2013, 17:58
Postat de chr508 pe 04 Iunie 2013, 11:34

gulfstream.com/products/g550/ - Chiar nu reusesc sa-mi dau seama cum au incaput 18 pasageri in acest avion din moment ce capacitatea lui maxima este de 8 pasageri plus patru membrii ai echipajului.

Typical ba!!! de fapt ce pula mea ma obosesc...

c7eric
c7eric  •  04 Iunie 2013, 15:09
Postat de rsalexander pe 04 Iunie 2013, 11:51

Daca nu rezista inseamna ca, la fel ca Ibra, nu are valoare sa joace alaturi de cel mai bun jucator din lume, dar stai flexat, doar asa ca sa va ofticati voi detractorii lui Messi, o sa se inteleaga de minune.. :))

Crezi ca Ibra nu avea valoare sa joace langa Messi? Ego-ul lui Ibra, mai mare ca el, nu a acceptat sa fie scos de pe postul de atacant central de Guardiola, sa joace Messi central in locul lui, iar Ibra sa se multumesca cu un rol de servant pt Messi. Ibra este printre cei mai buni atacanti din toate timpurile, valoare confirmata la Ajax, Juve, Inter, Milan si PSG. Apropo, in anul in care a jucat la Barca, numarul 9 cu Ibrahimovic nu era cel mai vandut tricou? :) PS: Messi e cel mai bun din lume, deci nu sunt un anti-Messi, dar Ibra imi place mai mult ca e mai spectaculos in executii, pacat ca a pierdut din viteza cu varsta, sau s-a puturosit :))

rsalexander
rsalexander  •  04 Iunie 2013, 11:51
Postat de xolv pe 04 Iunie 2013, 11:25

Precum Ibrahimovici, nu rezista mai mult de 2 ani langa mEssi

Daca nu rezista inseamna ca, la fel ca Ibra, nu are valoare sa joace alaturi de cel mai bun jucator din lume, dar stai flexat, doar asa ca sa va ofticati voi detractorii lui Messi, o sa se inteleaga de minune.. :))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează