FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Precedent periculos pentru Steaua » Fenerbahce a fost exclusă şi pentru premiere!

Jucătorii lui Fenerbahce s-au bucurat pentru cîştigarea titlului, dar au fost excluşi apoi de UEFA
Jucătorii lui Fenerbahce s-au bucurat pentru cîştigarea titlului, dar au fost excluşi apoi de UEFA

Articol de - Publicat joi, 06 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 05 iunie 2013 20:35

Acum doi ani, campioana Turciei a plătit pentru blaturi, arbitri mituiţi, dar şi pentru bani oferiţi adversarelor rivalilor la titlu.

Nici o echipă nu s-a aflat pînă acum în situaţia de azi a Stelei. De a avea oficiali ai clubului condamnaţi pentru dare de mită pentru că au premiat un adversar al unei rivale.

Ultima echipă exclusă din Liga Campionilor însă, e vorba despre Fenerbahce, a plătit scump pentru actele de corupţie din propriul campionat. Pintre acestea au figurat inclusiv faptele şefilor clubului, care au mers cu sume de bani la anumite echipe pentru cîştiga meciurile cu Trabzonspor şi Bursaspor, grupări cu care Fener s-a luptat la titlu.

În lista de 15 jocuri anchetate în Turcia, din returul sezonului 2010-2011, o treime din partide sînt referitoare la premiere, iar în două dintre ele banii şi-au atins scopul pentru că Trabzonspor a terminat la egalitate. În rest, în celelalte jocuri au existat acuzaţii de blat şi de tentativă de blat, dar şi de ameninţare a arbitrilor.

În cazul Stelei, chiar dacă există o condamnare definitivă în Justiţie, spre deosebire de Fenerbahce, e vorba doar despre premiere, nu şi despre acuzaţii de blat şi corupere de arbitri.

VERDICTELE FORURILOR
- şi-a păstrat titlul de campioană din sezonul 2010-2011
- nu a fost penalizată în liga internă
- UEFA a exclus-o din Champions League în ediţia 2011-2012

574390-fener-coruptie.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
 •  06 Iunie 2013, 13:06
Postat de varanga53 pe 06 Iunie 2013, 11:59

Numai cretynii compara cazul Stelei cu cel al lui Fenerbahce !

Cretynul adrian_adri1948 a raspuns : Prezent !

malakian
malakian  •  06 Iunie 2013, 12:39
Postat de varanga53 pe 06 Iunie 2013, 11:59

Numai cretynii compara cazul Stelei cu cel al lui Fenerbahce !

Fener a facut blaturi, asta a fost problema principala. Ca a si premiat adversarele contracandidatei, e adevarat, dar nu asta a fost principala infractiune. E ca si cum ai zice de unul care a furat o gaina ca merita 30 de ani, pt ca unul inaintea lui a intrat in casa peste o femeie, a batut-o, a violat-o, apoi a omorat-o, a dat foc casei si cand a plecat a luat si o gaina ca ii era foame si a primit tot 30 de ani. Cazul Stelei nu se aseamana cu cel al lui Fener, cu cel al lui Juventus (sub nicio forma) si nici nu cel al lui FC Porto (care a incercat sa mituiasca arbitrii, a fost depunctata in campionat, exclusa din CL si a fost reprimita in Liga la recurs)

varanga53
varanga53  •  06 Iunie 2013, 11:59

Numai cretynii compara cazul Stelei cu cel al lui Fenerbahce !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează