SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Prima dată la Paris » Serena Williams şi Maria Şarapova vor juca finala de la Roland Garros

Articol de - Publicat vineri, 07 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 07 iunie 2013 11:41

Cele două nu s-au mai întîlnit pînă acum la French Open, deşi în circuit s-au confruntat de 15 ori. Ieri, în semifinale, rusoaica a trecut de Azarenka, iar americanca de Sara Errani.

Tenisul feminin şi-a regăsit eroinele şi stabilitatea. A trecut de perioada în care finalistele din turneele de Mare Şlem erau mai mereu o surpriză. La Paris, prima şi a doua jucătoare a lumii vor juca în ultimul act. Serena WIlliams şi Maria Şarapova se vor întîlni pentru prima oară pe zgura din capitala Franţei. Ambele au în palmares un trofeu aici, Serena l-a cucerit în 2002, iar Maria în 2012.

Ieri, Şarapova şi Williams au avut parte de senzaţii diferite. Rusoaica a întîlnit-o pe a treia jucătoare din ierarhia mondială, Victoria Azarenka. Chiar dacă a început cedîndu-şi serviciul, ea a reuşit să se impună în primul set cu 6-1. În meciul fetelor care ţipă din tot sufletul lucrurile nu puteau să se încheie simplu şi repede.

Al doilea set a mers în contul jucătoarei din Belarus cu 6-2. Apoi, pentru jumătate de oră vedeta a fost ploaia. Revenite pe teren, cele două s-au întrecut din nou în forţă, ţipete, dar şi greşeli. Au fost cinci break-uri în setul în care Maria a fructificat cea de-a cincea minge de meci, impunîndu-se cu 6-1, 2-6, 6-4.

Maria e la a doua finală la Paris, pe o suprafaţă despre care spunea acum ceva timp că se simte "ca o vacă pe gheaţă", dar acele vremuri au trecut şi pentru al doilea an consecutiv joacă pentru trofeu.

Serena a dominat partida cu Sara Errani, căreia nu i-a lăsat decît un game, 6-0, 6-1. A lovit în forţă, a făcut ce a vrut pe teren, a avut 40 de lovituri direct cîştigătoare şi doar 12 greşeli nefortaţe şi a ajuns din nou în finală la Paris, după o pauză de 11 ani, pe o suprafaţă pe care nici n-o iubeşte, dar şi la ea sînt alte vremuri.

Va fi cea de-a 16-a întîlnire între cele două, cu rusoaica cîştigînd doar două dintre acestea. Este doar a treia finală de Mare Şlem pe care o dispută cele două, Şarapova cîştigînd în 2004, la Wimbledon, iar Serena în 2007, la Australian Open. În 2013 s-au întîlnit de trei ori, de fiecare dată Serena triumfînd. Poveştile de pe zgură sînt din ce în ce mai frumoase pentru Maria şi Serena.

"L-am admirat pe Năstase"
Toni Nadal, unchiul şi antrenorul lui Rafa, a purtat o dicuţie online cu cititorii cotidianului spaniol El Pais în care a mărturisit care sînt jucătorii de tenis la care s-a uitat cu admiraţie.

"Pe Rafa nu l-am admirat niciodată. Cel mai mult mi-a plăcut de Năstase. Apoi sînt diverse aspecte din jocul altora care mi-au plăcut. Secvenţe de la Federer, de la Djokovici sau pe care le-am regăsit în evoluţia lui Borg sau a lui Connors", a răspuns sincer Toni Nadal.

Azi, el va avea din nou emoţii pentru că Rafa îl întîlneşte, de la la ora 14:00 (în direct Eurosport), pe Djokovici pentru un loc în finală. În cealaltă semifinală se vor duela Jo-Wilfried Tsonga şi David Ferrer.

30 de victorii consecutive a adunat în acest sezon Serena Williams

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (6)
ziggyman
ziggyman  •  07 Iunie 2013, 11:04

eu as da odata in serena....

daniels7714
daniels7714  •  07 Iunie 2013, 09:24

f greu cu masculul , parca ia steroizi ... asa arata si joaca , sa vedem sper sa fie invinsa cu toate ca e aproape imposibil ... HAI MARIA !!!!!!!!!!!!

blade2blade
blade2blade  •  07 Iunie 2013, 08:13
Postat de tomagh pe 07 Iunie 2013, 07:09

Maria n-are nicio șansă în fața Serenei! Serena joacă tenis masculin, iar Șarapova feminin. E diferență de forță, mental, constanță, concentrare, câteva dintre elementele care le deosebesc, evident în favoarea Serenei. Maria are o ambiție, o determinare mai mare, dar ajung?

Corect. Serena ar trebuii sa treaca la tenisul masculin.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează