INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

Quintă royală pentru Chelsea! » Londonezii au încasat 178 de milioane de euro din vînzarea a cinci jucători care nu intrau în planurile lui Mourinho

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 01 august 2014 13:09

Jose Mourinho a făcut curăţenie la Chelsea scăpînd de jucătorii pe care nu-i dorea în echipă. Astfel, "Mou" a adus în visteria londonezilor suma de 178 de milioane de euro!

Jose Mourinho şi-a îndepărtat rînd pe rînd jucătorii pe care nu-i vedea demni de a purta tricoul lui Chelsea, obţinînd şi un profit destul de mare de pe urma lor.

Primii "debarcaţi" au fost Kevin De Bruyne şi Juan Mata, care au fost vînduţi la Wolfsburg, respectiv Manchester United. Au urmat Demba Ba, care a luat calea Turciei transferîndu-se la Beşiktaş şi David Luiz, acontat de francezii de la PSG.

Ultima plecare de la Chelsea şi cea mai discutată a fost cea a belgianului Romelu Lukaku, Jose Mourinho preferînd să mizeze pe ivorianul Didier Drogba, revenit pe Stamford Bridge după aventura de la Galatasaray.

Lukaku, 21 de ani, a plecat la Everton, unde a fost împrumutat în ultimul sezon, în schimbul sumei de 35,4 milioane de euro, devenind astfel cel mai scump transfer din istoria "caramelelor".

Romelu Lukaku a marcat 65 de goluri în fotbalul european pînă acum, fiind cu mult peste jucători de top ca Ronaldo sau Messi, care aveau mult mai puţine goluri înscrise la vîrsta de 21 de ani.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (10)
marek00
marek00  •  01 August 2014, 21:00

Bani de seminte

mosu90
mosu90  •  01 August 2014, 16:50

va spun eu motive pentru cativa: Mata - nu alerga deloc in aparare Luiz - e cam cu capu in nori, nu era concentrat si la fel de pragmatic ca terry, cahill, ivanovic. Plus ca l-am urmarit pe Zouma in amicale si s-ar putea sa-l vedem foarte des in prima echipa. Lukaku - are pretentii de titular incontestabil, fara macar sa vrea sa demonstreze in antrenamente ca merita. Cand ai pe Costa, Drogba si Torres nu poti sa vii tu la 20 ani sa ai pretentii de titular. De demonstrat am vazut la World Cup ... a jucat mai mult Origi. De Bruyne - probabil are prea multi mijlocasi ofensivi tineri pe care vrea sa se bazeze ... nu prea avea loc si decat sa-l strice ... Demba Ba - ... Parerea mea.

blaustein
blaustein  •  01 August 2014, 16:26
Postat de cracker pe 01 August 2014, 15:39

Face marea reconstructie, vinde jucatori sub 25 de ani si cine vine, daca te uiti pe datele lor, a vandut atacanti si mijlocasi ofensivi foarte tineri si in locul lor a adus "batranei" toata stima pentru Drogba dar nu mai este acelasi, care a fost acu 8 ani, plus ca-l vrea pe Lopez de la Madrid ca portar, cand il are in curte pe nimeni altul decat Courtois si mai tanar si cu o clasa peste Lopez si Cech, iar il imprumuta?

Mourinho mereu a mers pe mana jucatorilor cu experienta oricat de talentati ar fi fost tinerii din lot. Nu e prea frumos insa nici nu poti sa-l judeci. Cand se va uita in spate va vedea multe trofee insa e aiurea sa nu vezi nici un nume de jucator important lansat de tine, ca antrenor. Cred ca sunt niste realizari de care esti mai mandru peste ani.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează