TIMP LIBER  »  DIETA&FITNESS  »  DIETA

7 gustări sănătoase, numai bune de luat la plajă

Articol de GSP - Publicat marti, 10 iulie 2012 00:00 / Actualizat marti, 10 iulie 2012 14:46

Înotul te lasă de multe ori sleit de puteri şi înfometat. În loc să mănânci ceva la cea mai apropiată pizzerie sau să cumperi snack-uri din bazarul de lângă plajă, ia-ţi cu tine o geantă mică frigorifică cu gustări reci, sănătoase  şi cel mai important, slabe în calorii!

1.  Morcovi

Beţele de morcovi sunt cele mai bune de ronţăit pe timpul verii. Beta-carotenul din morcovi dă pielii o culoare sănătoasă în timp ce protejează celulele de radicalii liberi.

2.  Pepene roşu

Pentru o gustare dulce si răcoritoare, alege pepenele roşu în locul unui produs lactat. Licopena din acest fruct va da pielii tale, în timp, o nuanţă rose şi o va menţine hidratată.

3.  Struguri

Cu cât mai reci, cu atât mai buni. Încearcă să menţii strugurii aproape îngheţaţi, pentru o gustare răcoritoare şi bogată în antioxidanţi.

4.  Chips-uri proteice

Chips-urile de acest gen au mai puţine grăsimi decat cele obişnuite, aromate, şi îţi dau un sentiment de saţietate pe o perioadă mai lungă astfel încât să nu cedezi tentaţiilor calorice.

5.  Ceai verde

Băuturile acidulate nu fac decât să te baloneze. Renunţă la ele şi optează pentru ceaiul verde, făcut şi răcit în casă. Vei avea mai multă energie pe parcursul zilei, pentru că această băutură grăbeşte ritmul metabolismului.

6.  Sucuri 100% naturale sau apă

Deşi apa este cea mai bună băutură pe timp de vară, dacă te-ai săturat de lipsa ei de gust şi vrei ceva mai aromat, încearcă un suc de fructe 100% natural, plin de antioxidanţi. Pregăteste tu unul la blender şi ţine-l la rece sau cumpără  din supermarket sucuri bio.

7.  Shake-uri proteice

Uşor de consumat la plajă, cu apă rece, shake-ul proteic te ajută să eviţi căderile de calciu, întâlnite în perioada verii. În plus, proteinele din conţinut îţi întăresc muşchii şi îţi protejează unghiile şi părul împotriva deshidratării.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează