TIMP LIBER  »  HOBBY  »  PLANURI DE WEEKEND

Ce facem în weekend » Cupa României la Dresaj, Festival Namaste India, Melancholia în cinematografe

Echitatie, volei, baschet, ciclism, maraton, dans, filme, concert, festivaluri
Echitatie, volei, baschet, ciclism, maraton, dans, filme, concert, festivaluri

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2011 15:13

SPORT

1. Cupa României la Dresaj, 30 septembrie, Clubul Sportiv Steaua, Bucureşti

În acest weekend, cei mai buni instructori de echitaţie vor avea ocazia să-şi demonstreze abilităţile în cadrul Cupei României la Dresaj, susţinută de Clubul Sportiv Steaua Bucureşti. De vineri ora 17.00 până duminică ora 13.00, peste 30 de concurenţi vor concura la 9 probe competiţionale, diferite ca nivel de dificultate şi vârstă. La sfârşitul programului, copiii vor fi invitaţi la plimbări de voie în spatele poneilor. Vezi aici programul complet!

2. Volei masculin etapa I, 1 octombrie

Sâmbătă, 1 octombrie, începe prima etapă din cadrul diviziei A1 de volei masculin. Cele mai bune echipe din România vor concura acerb în acest weekend; printre ele menţionăm Dinamo Bucureşti, U Timişoara, U" Cluj-Napoca, CSA Steaua Bucureşti, VCM LPS Piatra Neamţ , CSU Galaţi. Intră aici pentru a vedea programul detaliat!

3. Baschet feminin etapa I, 1 octombrie, Sala Transilvania, Sibiu

Federaţia Română de Baschet pregăteşte pentru acest sfârşit de săptămână prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Baschet Feminin. Anul acesta, evenimentul sportive se va desfăşura la Sibiu, în Sala Transilvania.

Vezi aici când se vor disputa meciurile şi ce trebuie să ştii despre fiecare echipă în parte!

4. Cupa cartierelor la fotbal 2011

Jocul la colţul blocului devine serios! Primăria Capitalei şi Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu alte asociaţii, le dau ocazia echipelor de fotbal de cartier să se afirme incepând cu 24 septembrie şi până la 23 octombrie. Jucătorii trebuie să aibă vârste cuprinse între 18-35 de ani şi să aparţină sectorului în care se înscriu. Etapa municipală are loc pe 22-23 octombrie.

Mai multe detalii despre regulile competiţiei, aici.

5. Maraton Piatra Craiului, 1 octombrie, Zărneşti, Braşov

Pentru al şaselea an consecutiv, competiţia outdoor de tip maraton de la începutul toamnei începe din oraşul Zărneşti sâmbătă, 1 octombrie. Urmează o cursă nebună pe traseele montane şi drumurile accidentate din Piatra Craiului.

Fie că ai 18 ani sau 50, dacă eşti un pasionat al competiţiilor în aer liber, eşti aşteptat la maraton. De această dată, salvamontiştii şi jandarmii schimbă uniforma clasică pe un tricou personalizat, pentru a participa la segmentul adresat lor!

6. Neutzer Bike Party, 2 octombrie, Târgu Mureş

Un weekend de neuitat începe la Târgu Mureş cu Neutzer Bike Party, eveniment sportiv de socializare pentru toţi riderii din ţară. Organizatorii au avut în minte 5 trasee pentru biciclişti – easy, medium şi hard pentru adulţi, kid’s race pentru copiii de peste 10 ani şi fun, un segment special cu biciclete customizate. Înscrierile au avut loc aici. Dacă nu ai reuşit să te înscrii, poţi participa la “after-party”.

7. Get Down 2011, 1 octombrie, Târgu Mureş

Un sfârşit de săptămână e fad fără muzică şi dans. Urmează distracţia până la Târgu Mureş, la Concursul Naţional de Breakdance “Get Down”. Studenţi din diverse centre universitare din România vor dovedi de ce sunt în stare la categoriile Battle (individual) şi Crew vs Crew (trupe). Intrarea costă 6 lei. Detalii, aici.

8. Sănătate+ nutriţie+sport, 30 sept. - 1 oct., Universitate, Bucureşti

Între 30 septembrie şi 1 octombrie, specialişti din domeniul nutriţiei şi sănătăţii îşi dezvăluie secretele pentru o viaţă lungă şi echilibrată. În zona Universitate, vor avea loc discuţii despre alimentaţie, controlul greutăţii, slăbit şi reglarea metabolismului. Află părerea reprezentanţilor centrelor de slăbit, clinicilor medicale şi de nutriţie precum şi a mai multor autori de cărţi din domeniu.

9. Explorare în Munţii Apuseni

6 zile de explorare a Cetăţilor Ponorului, Cheilor Gălbenei, Cetăţilor Rădesei şi altor peşteri din zonă -  aşa se anunţă excursia pregătită de Bucovina Guides. Pentru 160 euro/persoană (grup de 4-12 persoane) sau 250 euro/persoană (grup de maxim 3 persoane), ai ocazia să explorezi lacuri subternae, cascade şi tuneluri şi să faci canyoning (explorare prin mers, escaladă, caţărat, sărit, rapel, şi chiar înot). Obiective turistice: peştera Scărişoara şi Focul Viu, Peştera Urşilor, cascada Bohoda. Află mai multe aici.

 

EVENIMENTE

1. Namaste India – Festivalul Culturii Indiene, ediţia a III-a, 30 sept.- 2 oct., Muzeul Naţional al Satului, Bucureşti

La sfârşitul lunii septembrie, pasionaţii de cultură indiană sărbătoresc viaţa şi opera poetului indian Rabindranath Tagore, primul scriitor din Asia laureat al Premiului Nobel.   În onoare lui, va avea loc un recital de poezie la Muzeul Satului Dimitrie Gusti, dar nu vor lipsi din program nici spectacole de dans, târg de produse cu specific indian, tatuajele cu Henna, arta îmbrăcării unui sari şi chiar o introducere în limba Hindi.

Programul complet al evenimentului şi alte detalii pot fi găsite aici.

2. Deutsches Bierfest, 30 sept. – 9 oct., Grozăveşti, Bucureşti

Sărbătoarea berii nu s-a terminat – cel mai mare festival de bere Oktoberfest are şi un frate mai mic, Deutches Bierfest. Începând cu 30 septembrie, timp de 9 zile, până târziu în noapte, amatorii de distracţie vor celebra viaţa alături de cele mai importante branduri de bere şi cei mai cunoscuţi artişti autohtoni. Vunk, Taxi, Timpuri Noi, Compact, Spitalul de Urgenţă, Bere Gratis şi Hara vor acapara scena în perioada festivalului. Intrarea este liberă, în locaţia – zona Grozăveşti, restaurantul “La Jăratic”.

3. Concert In Flames, 1 octombrie, Arenele Romane, Bucureşti

Sâmbăta aceasta, formaţia suedeză “In Flames” încinge atmosfera la Arenele Romane, dela ora 19.00. În deschidere, va cânta trupa solvenă “Noctiferia”.

Considerată una dintre primele trupe ale genului melodic death metal, In Flames a devenit cunoscută datorită unor piese precum „Come clarity”, „Take this life” şi „The jester race”. In Flames a vândut peste 2,5 milioane de albume în lumea întreagă şi a câştigat numeroase premii: patru Grammis, Best International Band obţinut la gala Metalhammer Golden Gods şi Best Hard Rock pentru albumul „A Sense of Purpose”.

Preţul unui bilet până in ziua concertului este de 85 lei şi 95 lei, dacă este achiziţionat la intrare. Biletele se găsesc în reţeaua Eventim.

4. Târgul Internaţional de Turism Winter Holiday, 30 septembrie, Palatul Parlamentului, Bucureşti

Dacă vremea se răceşte, sezoanele se schimbă şi iarna vine, înseamnă că vacanţa e după colţ. Pregăteşte-ţi concediul isteţ, urmărind ofertele agenţiilor de turism din ţară şi ale partenerilor internaţionali la Târgul de Turism Winter Holiday, de la Palatul Parlamentului. Un bilet costă 10 lei şi este însoţit de un cupon pentru tombolă cu premii.


FILM - Premiere

1. Melancholia: cu Kirsten Dunst, Alexander Skarsgard, Kiefer Sutherland

Justine (Kirsten Dunst) se pregăteşte de nuntă cu Michael, la vila surorii ei. Concomitent, planeta Melancholia se îndreaptă fulgerător spre Terra. Un impact iminent este de aşteptat. Catastrofa va avea un efect neprevăzut asupra vieţilor celor două surori.

2. Contagion : cu Marion Cotillard, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow, Jude Law

O boală contagioasă ameninţă să cuprindă fiecare locuitor al planetei. Organizaţia de sănătate trebuie să ia măsuri; astfel, începe căutarea pentru o echipă de medici capabili să oprească epidemia în timp util.

3. Noaptea Rechinilor 3D (Shark Night 3D): cu Sara Paxton, Chris Carmack

Un grup de studenţi decid să sărbătorească sfârşitul anului şcolar departe de casă, la cabana unuia dintre ei. Casa se află pe marginea unui lac, iar accesul se poate face numai cu barca. Lucrurile merg bine până când tinerii află pe propria piele ce se ascunde în adâncuri. Filmul surprinde o luptă pe viată şi pe moarte, între rechini şi oameni, în 3D!

4. LOL: cu Demi Moore, Miley Cyrus, Ashley Greene

Miley Cyrus şi Demi Moore sunt mamă şi fiică într-o peliculă despre adolescenţă, decizii proaste şi diferenţa de generaţii. Lola (Miley Cyrus) tocmai a fost părăsită de prieten şi începe să experimenteze cu droguri şi să aibă aventuri sexuale. Mama ei Anne, află din întâmplare despre toate acestea în jurnalul intim al fiicei şi încearcă să o facă pe adolescentă să-şi deschidă sufletul faţă de ea. Totuşi, într-o vreme a comunicării indirecte, prin Internet, discuţiile reale nu par să îşi aibă locul.

5. Care-i numărul tău? (What’s Your Number): Anna Faris, Chris Evans, Blythe Danner

Ally Darling (Anna Faris) şi-a propus să nu aibă mai mult de 20 de parteneri sexuali în viaţă. Dar când nu şi-a găsit sufletul pereche în niciunul dintre cei 20, Ally ia decizia să se întoarcă înapoi şi să îşi revizuiască comportamentul. În cele din urmă, cel mai nepotrivit dintre ei va fi alesul.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează