TIMP LIBER  »  LUXURY  »  LUXUL ÎN SPORT

Tennis money: Cum trăiesc campionii sportului alb

Domeniul din Florida al surorilor Williams
Domeniul din Florida al surorilor Williams

Articol de GSP - Publicat luni, 11 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 12 iulie 2011 00:48

Milioanele de dolari cu miros de zgură încinsă sau iarbă  intră în contul celor care au astfel posibilitatea de a-şi satisface până şi cele mai neobişnuite dorinţe.

Tenismenii care iubesc marea au investit  în imobile extravagante sume ce au în coadă multe zerouri. De la Rafael Nadal, ce deţine case de vacanţă în Ibiza sau Republica Dominicană şi până la Maria Sharapova, cu o locuinţă pentru întreaga familie pe plaja Manhattan Beach din California şi una în Florida, banii din tenis se duc pe fel de fel de reşedinţe care îţi taie răsuflarea sau pe vacanţe în cele mai exotice locuri de pe glob.

3.000 de dolari pe noapte

Doar Roger Federer locuieşte în cea mai mare parte a timpului într-un apartament din Hotelul Carlyle( SUA), unde o noapte de cazare costă 3.000 de dolari. Însă şi în acest caz, el se deosebeşte printr-o „extravaganţă”: aşternuturile sale sunt gravate cu iniţialele R.F. Dar cel care a câştigat peste 60 de milioane de dolari din tenis deţine şi  un penthouse de 600 de metri pătraţi în Dubai şi  un imobil de lux în Africa de Sud, devenit domiciliul mamei sale, unde fostul număr unu mondial a înfiinţat o fundaţie pentru copiii proveniţi din familiile foarte sărace.

Cheltuitoarele surori Williams

Surorile Williams împart o vilă cu cinci băi şi patru dormitoare în Florida, mai precis în West Palm Beach. Când fetele au reamenajat locuinţa, în 2010, Serena a fost cea are a cheltuit o avere pe îmbunătăţirea aspectului băii sale. 180.000 $ au fost investiţi în oglinzi, marmură albă şi o cadă în care ar putea încăpea patru persoane. De asemenea, dressingul ei este mai mult decât spectaculos şi este împărţit în secţiuni bine delimitate chiar de sora mai mică a lui Venus. O explozie de culori, alături de haine de blană scumpe, zeci de perechi de pantofi sport şi rochii strălucitoare completează spaţiul de mărimea unui apartament din New York.

Pe lângă pasiunea declarată pentru haine şi … produse pentru îngrijirea părului, Serena Williams mai are o mare dragoste, surful. Pentru a se bucura de valuri, tenismena merge deseori în locaţii care au deschidere la ocean. Insulele Barbados, Hawaii sau Miami Beach sunt doar câteva destinaţiile de vacanţă preferate ale cvintuplei câştigătoare de Australian Open.

De cealaltă parte, sora Serenei, Venus, este celebră pentru sumele pe care le dă pe bijuterii şi haine. Cerceii cu diamante sunt aproape nelipsiţi când intră pe terenul de tenis.

Nadal şi ceasul de jumătate de milion de dolari

Indiferent de maniera în care aleg să-şi cheltuiască banii, tenismenii sunt mari iubitori de lux. În plus, ei nu îşi risipesc averea în totalitate. Cadourile pe care le primesc ating şi ele sume care lasă oamenii simpli cu gura căscată.  Nadal, unul dintre jucătorii care înnobilează sportul alb, este şi cel care a primit unul dintre cele mai scumpe daruri, un ceas de 550.000 de dolari.

Ceea ce face acest accesoriu atât de costisitor este faptul că are carcasa realizată din carbon şi rotiţele dintr-un aliaj folosit în industria aerospaţială. De asemenea, a fost scos într-o ediţie limitată de doar 50 de bucăţi şi cântăreşte doar 20 de grame. Pe tot parcursul Roland Garros-ului din 2010, Nadal a purtat ceasul realizat de o firmă de lux din Elveţia.

Casele de lux sau accesoriile cu preţuri care pun imaginaţia în alertă au devenit şi preferatele tenismenilor. Numele mari precum Federer, Nadal sau surorile Williams dispun de cele mai noi, luxoase sau scumpe obiecte din lumea tenisului şi demonstrează că banii cheltuiţi nu mai au nici miros de zgură şi nici de iarbă, ci doar de lux, protecţie şi confort.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează