TIMP LIBER  »  MUZICA&FILM  »  FILM

Recomandare: The Descendants

The Descendents
The Descendents

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 februarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 08 februarie 2012 20:51

Filmul pe care vi-l recomandăm este unul de factură psihologică, în care George Clooney joacă un rol cu un impact foarte puternic pentru publicul larg.

Deşi acţiunea se desfăşoară într-un cadru idilic, cu plaje curate şi insule sălbatice (Hawaii), totul pe fundalul unei muzici specifice, problemele familiei lui Matt King sunt acute şi au nevoie de rezolvări imediate. Peisajul, deşi foarte prezent şi foarte strident, trece astfel în permanenţă pe planul doi sau trei, situaţiile prin care trece Matt, genul de întâmplări care pot să apară în viaţa oricui, aducându-ne aminte de ce e cu adevărat important.

Personajul principal ţine să definească contextul încă de la început:  ”O familie seamănă cu un arhipelag: toate componentele fac parte dintr-un întreg, dar sunt totuşi separate şi solitare, întotdeauna în derivă şi îndepărtându-se imperceptibil una de alta”

Povestea este universală, având la bază destrămarea unei căsnicii în mod inevitabil şi pentru totdeauna, cu uşoare accente de umor negru în combinaţie cu sentimentul dramei.

Pelicula este excelent regizată de către Alexander Payne, care pune accent pe antagonismul viaţă-moarte, reuşind să surprindă fragilitatea fiinţei umane în situaţii critice şi felul în care aceasta reuşeşte să supravieţuiască.

Filmul vorbeşte despre puterea de a începe o nouă viaţă, învăţând din greşelile trecutului ce trebuiesc asumate. Matt redescoperă lecţia iertării şi a tăriei de caracter, pentru că doar astfel se poate elibera de drama prin care trece şi, mai apoi, poate construi ceva temeinic alături de singura sa mare avuţie rămasă: cele două fete.

Proiecţia este bazată pe romanul de debut al autoarei Kaui Hart Hemmings, care beneficiază şi ea de o scurtă apariţie în film,  şi a câştigat deja două Globuri de Aur (“Cel mai bun film” şi “Cel mai bun actor într-un rol principal”), primind şi trei nominalizări la Premiile BAFTA şi alte cinci la Oscar, ceremonie printre favoriţii căreia este.

În distribuţie, pe lângă George Clooney, îi veţi regăsi pe Shailene Woodley, care joacă rolul uneia dintre fiicele lui Matt, rol foarte bine primit de critica internaţională), Judy Greer, Beau Bridges, Matthew Lillard, Robert Forster.

Vezi trailerul în galeria foto!

Articol furnizat de WeRock.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează