ALTELE  »  STIRI  »  NATIONALA / FRF

Stapinul

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 iunie 2007 00:00

"Sabau, Rednic, Ando"

- Domnule presedinte, l-ati prezentat recent pe Lupescu drept viitorul sef al FRF. Va pregatiti iesirea din scena?
- E o eroare! Eram cu Contra si Chivu la prezentarea unui nou contract cu un partener al federatiei. I-am zis lui "Gurita" ceva de genul "usor, usor semnati documente, deveniti si presedinti". N-am pronuntat cuvintul Lupescu. Am facut o data aceasta greseala cu Popescu si mi-am urcat lumea in cap. Oricum, eu sint foarte multumit de modul in care gestioneaza Ionut activitatea manageriala.

- De ce credeti ca sinteti intimpinat cu ostilitate cind apareti pe cite un stadion?
- Responsabila e presa. Discutam rar cu fanii si cind ne mai ducem la meciuri, ce poti sa-i explici unui om in citeva secunde? Ar trebui sa se stie despre mine si ca sint, de fapt, un om normal, respect valorile de linga mine, inclusiv spectatorii care vin la partide si se comporta civilizat. Sint un familist convins, am grija si de cei mai oropsiti. Poate relatia cu presa n-a fost prea deschisa si de aici imaginea creata.

- Unde e de preferat sa jucam cu Olanda?
- Trei orase intrunesc toate conditiile pentru o astfel de intilnire,  Bucuresti, Timisoara si Constanta, dar pe "Farul" terenul e un pic deteriorat. Selectionerul va decide locul. Oricum, pe mine m-a incintat insa atmosfera de la lot de dupa partida cu Slovenia de la Timisoara. S-a schimbat comportarea jucatorilor si e evident o alta fata a echipei. Sint convins ca ei isi doresc mai mult decit oricine sa mearga la turneul final.

- Daca ne calificam la Euro, prelungiti contractul actualului antrenor al "nationalei"?
- Intra in atributiunile lui Lupescu sa negocieze, dar cred ca selectionerul va continua si pentru 2010 daca ajungem la Euro. S-a lipit de jucatori, construieste o noua generatie, care poate avea o continuitate frumoasa, precum in anii '90.

- Ce tehnicieni ar fi insa pregatiti pentru eventualitatea de a veni la lot?
- Cred ca ne putem gindi la Sabau, Dan Petrescu, Rednic, Andone, Razvan Lucescu, sa vedem ce face Hagi. Creste si Dorinel. E bine ca o parte dintre fotbalistii din '90 antreneaza deja in prima liga. N-as lua insa in calcul varianta cu antrenor strain.

"M-as alia cu Copos sau Becali"

- Pentru Razvan Lucescu se putea stradui mai mult Copos sa-l pastreze la Rapid?
- Era clar din iarna ca Razvan va pleca. Nu-mi place sa comentez hotaririle interne ale unor cluburi, dar nu cred ca e de competenta unui investitor sa poarte discutii si dezbateri pentru un jucator sau un antrenor. Exista oameni angajati pentru asa ceva. Ei informeaza Consiliul de Administratie despre aceste probleme si se iau deciziile necesare.

- Ce ziceti de Dream-Team-ul pe care si l-a facut Dinamo?
- Dream-Team?! Au luat trei Drogba si n-am auzit eu?! E de apreciat dinamica si efortul cuplului Borcea - Turcu. Badea, Walter, Savulescu ies doar din cind in cind. Lobont, Radu stefan si Pulhac sint certitudini. Ropotan ar trebui sa inceapa sa joace. Le mai trebuie, probabil, un mijlocas central mai dinamic. Margaritescu e un jucator distructiv, dar au nevoie si de creatie. Zicu - Niculescu e o axa foarte buna. Inca un fundas central ar fi necesar, fiindca Moti e predispus mereu la cartonase. In plan intern, ramine o forta, dar pentru Liga am dubii. Au nevoie si de multa sansa. Depinde cu cine vor pica la tragere.

- Circula o legenda ca Marian Iancu a devenit inversunat impotriva dumneavoastra si pentru ca ati refuzat sa deveniti partener de afaceri cu el la un mare complex imobiliar.
- Ma confundati! N-a existat o asemenea propunere. N-am nici o legatura de afaceri cu conducatori sau investitori. Daca n-as fi in pozitia actuala, poate m-as alia cu Copos sau cu Becali la business. Acelasi lucru l-am transmis si arbitrilor: ori lasati-va de meserie si faceti afaceri in fotbal, ori ramineti arbitri si construiti afaceri in afara fenomenului.

"Sa jucam in ianuarie"

- Ce garantii exista ca lumea arbitrajului se va schimba din sezonul urmator?
- Lucrurile se vor misca greu inca cinci, sase ani! Am solicitat comisiei sa includa in lot cinci arbitri si zece asistenti pina in 25 de ani, plus fetele de pe lista FIFA. Reimprospatam corpul observatorilor pentru brigazi, iar Camataru si Ioan Timofte vor intra probabil in sistem. Pentru plata baremurilor si a celorlalte cheltuieli, cluburile vor face viramente catre FRF, iar noi vom deschide carduri pentru fiecare arbitru din Liga I, astfel incit organizatorii sa aiba doar obligatia de a-i duce si a-i aduce de la hotel.

- Mai insistati pentru sistemul competitional primavara-toamna?
- Ideea e ca, poate din sezonul 2008-2009, sezonul sa inceapa la sfirsitul lui august, sa dureze pina in preajma Craciunului si sa se reia apoi in jur de 15 ianuarie, cu final in luna mai. Avantaje: vacanta de vara e mai mare, jucatorii se mai duc la plaja, se mai misca pe nisip, o dau pe salate sau peste, nu pe porc si sprituri ca la o vacanta de iarna, dupa care vin la reunire cu cinci, sase kilograme in plus.


 

"Ar trebui sa facem schimbari importante si pe la comisii. Nu sint multumit decit de Disciplina si de Apelul de la FRF"

"Pe Mircea Lucescu l-as vedea in viitor mai degraba un fel de manager general al loturilor nationale decit antrenor propriu-zis"

"Craciunescu? N-am cu cine intra in polemica. Spuneti-mi un singur arbitru promovat de acest om in doi ani si jumatate! Coltescu nu e creatia lui"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează