ESPORTS  »  FIFA 20  »  LOL

Românii în Legends European Series - evoluția League of Legends în România

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 martie 2020 15:40

League of Legends este printre cele mai populare jocuri de tip MOBA, cu acesări de peste 27 de milioane de jucători pe zi. În România, jocul nu a avut nevoie de foarte multă promovare pentru a ajunge unul dintre cele mai populare, atat jucate cât și urmărite pe platformele de gaming, Twitch sau Youtube. 

Unii dintre cei mai celebri streameri români care joacă League of Legends și care au o audiență zilnică de mii de oameni sunt Codin Pop, unul dintre creatorii Creative Monkeyz, Pirjol Florin-Alexandru, membru al echipei românești neXt Please sau streamer-ul Lucian Dinescu, cunoscut pe joc drept IceMan Lucky.

România a fost reprezentată de 2 jucători profesioniști

Nicio echipă românească nu a reușit performanța de a evolua în LEC (Leagends European Series), deși de-a lungul timpului au fost numeroase încercări. Totuși, România este reprezentată pe scara internațională de 2 jucatori profesioniști, Andrei ,,Odoamne” Pascu și Andrei ,,Xerxe” Dragomir.   Alături de cei 2, România mai este reprezentată și de Andrei Popa, cunoscut sub nickname-ul de ,,Orome”, care în prezent este toplaner la MAD Lions dar și de Ronaldo ,,Ronaldooo” Betea,  midlaner-ul celor de la Misfits Gaming.

Odoamne este cel mai longeviv jucător român care evoluează în LEC, având poziția de toplaner. Acesta și-a început cariera la echipa Absolute Legends, urmând ca după câteva luni să ajungă la două echipe, AirWalk Gaming și No Remorse eSports. Sezonul 4 a însemnat un nou transfer pentru Odoamne, evoluând pentru echipa nord-americană Cloud9 Eclipse, unde a evoluat în perioada 2014-2017. Anul 2017 a însemnat începutul momentului de aur pentru Andrei, mai exact transferul la echipa europeană H2K, unde s-a remarcat atât în LEC cât și la Campionatul Mondial.  În ultimii 2 ani, Odoamne a mai trecut pe la Splyce iar în prezent este toplaner-ul celor de la FC Schalke 04.

În aceeași ordine de idei s-a remarcat și Andrei Dragomir, care ocupă poziția de jongler, rolul crucial într-o echipa de League of Legends, care necesită o viziune extraordinară asupra jocului. Xerxe și-a început cariera de jucător profesionist la echipa Crew e-Sports Club, urmând să treacă mai apoi pe la Dark Passage și Unicorns of Love. Andrei avea să se remarce, prin stilul său unic, la echipa europeană Splyce, fiind unul dintre cei mai apreciați jungleri.  În prezent, Xerxe evoluează la echipa Origen și este unul dintre cei mai buni jongleri din Europa, duelându-se de la egal la egal cu junglerii de top la nivel mondial. 

Pe secțiunea dedicată de pe GSP.ro ai mai multe informații din eSports

Citește și:

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. La el chiar aveam ură. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă!”
Superliga
Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. La el chiar aveam ură. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă!”
A semnat în Superligă, imediat după ce echipa lui a pierdut barajul » E a treia achiziție din mercato
Superliga
A semnat în Superligă, imediat după ce echipa lui a pierdut barajul » E a treia achiziție din mercato
Cornel Dinu, răspuns în două cuvinte la întrebarea despre Neil Lennon » Hohote de râs în studio: „Dom'ne...”
Superliga
Cornel Dinu, răspuns în două cuvinte la întrebarea despre Neil Lennon » Hohote de râs în studio: „Dom'ne...”

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează