FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Mărturiile antrenorului care și-a prins jucătorii pariind pe propria echipă: „Nu ai din ce să trăiești. E greu ca să fii curat”

Articol de GSP - Publicat marti, 07 aprilie 2020 13:15

Ștefan Nanu (51 de ani), antrenorul celor de la Cetate Deva, a povestit la GSP Live două episoade, de la două echipe diferite, cu jucători pe care i-a dat afară din cauza faptului că jucau la pariuri sportive. 

Primul episod s-a petrecut la ACS Poli Timișoara, acolo unde Ștefan Nanu l-a prins pe mijlocașul Cristi Pădurariu când paria împotriva proprii echipe. Ulterior, Pădurariu a fost suspendat trei luni și a primit o amendă de 5000 de lei.

„Când am dus acolo, situația financiară era dezastruoasă. Până în minutul 60 dominam toate echipele, conduceam, apoi luam două goluri în două minute. Am văzut un meci strând în tribună cu cineva din anturajul echipei, repriza a doua erau pur și simplu jaloane. I-am spus acelui domn, e ceva ciudat aici, nu există așa ceva. Au venit meciurile care au fost și am simțit pe pielea mea că e ceva. Nu se putea. Am avut o discuție cu președintele și i-am spus că simt ceva, că e ceva necurat, că se joacă la pariuri. El tot spunea că nu crede”. 

Ștefan Nanu a povestit la GSP Live cum a reușit să-l prindă în fapt pe fotbalist: „M-am dus undeva la o terasă, am băut o cafea și a venit un băiat la mine, era din Motru, care avea o agenție de pariuri. Intrăm în vorbă și îmi spune că are o agenție de pariuri, apoi îi spun «Cred că și ai mei joacă la pariuri, că sunt cam necurați așa». Îmi spune «Păi da, joacă, sunt vreo trei care vin aici la mine. Uite și aseară a venit unu, Pădurariu». Mi-a dat imaginile video, le-am trimis președintelui clubului și aia a fost. Acel jucător i-a mai spus și pe alții. În momentul în care nu iei banii 7-8 luni de zile, nu ai din ce să trăiești. E greu ca să fii curat”. 

Îi bănuia că joacă la pariuri, așa că i-a dat afară

Cel de-al doilea episod s-a petrecut la CNS Cetate Deva, actuala formație a fostului internațional. Nanu a spus la GSP Live că a dat afară doi jucători, pe Edi Dina și Adrian Cârstea, pentru că îi bănuia de lucruri necurate. Tehnicianul a explicat la GSP Live care au fost motivele care l-au determinat să ia măsuri drastice, chiar dacă nu a avut probe concrete. 

„Am început bine campionatul, am jucat bine la Dumbrăvița, o echipă care avea ca obiectiv promovarea, am câștigat cu ei 2-1. A venit meciul 2 acasă, nu au ajuns la poartă, dar au avut 4 contraatacuri, 4 goluri. Fundașii au fost comisari-șefi, cei care meciul trecut fuseseră cei mai buni. Următorul meci la Dăești, care veneau după două victorii, fac 1-1, fundașii centrali iar cei mai buni de pe teren. Următor meci, cu Sebișul, iar au fost comisari-șefi, penalty-uri, dădeau numai pe lângă minge. Am simțit, erau și preferații mei, am avut o discuție cu domnul primar, știa și dânsul despre ce e vorba pentru că avea referințe că și anul trecut au fost lucruri necurate la echipă. 

Am luat decizia de a-i da pe cei doi jucători afară, pe Cârstea și pe Dina, jucătorii care erau cei mai experimentați. Jucătorii în care îmi puneam cea mai mare încredere. Cum i-am dat afară, au venit și rezultatele. Atmosfera s-a schimbat în vestiar pentru că ei erau cam șerifii vestiarului, în ultimele 6 etape nu am pierdut niciun joc. N-am avut alte probe, dar nu m-am înșelat pentru că mi-au ajuns lucruri la ureche. Ce s-a întâmplat anul trecut, autogoluri și așa mai departe. Dina avea cel mai mare contract, îl știam foarte bine, când îi spuneam să facă ceva lui nu-i convenea. Un jucător capricios, dacă ai astfel de jucători în echipă și îi influențează și pe ceilalți ai numai tu de pierdut. Asta a fost decizia mea”. 

Edi Dina și Adrian Cârstea, jucătorii pe care Ștefan Nanu i-a dat afară de la Deva, au reușit o promovare în Liga 3 cu FC U Craiova 1948.

În 2014, Cârstea era considerat o mare speranță la CS U Craiova, actuala echipă din Liga 1, alături de Andrei Ivan. Cuplului Cârţu-Săndoi l-a promovat pe tânărul jucător la prima echipă, la acea vreme, și a debutat inclusiv în Liga 1.

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

Mărturie dură a unui internațional român: „Părinții mei aveau darul beției. Mi-au marcat copilăria. Se trezeau noaptea și se băteau. Nu avem geamuri la casă, le spărgeau la beție”

Marica, atac la adresa Dacia: „Nu e normal! Investesc în sportul din Anglia, Italia și SUA, dar în România ZERO!

Citește și:

Corina Caragea, abordată de superstar la finala Champions League » Replica fotbalistului a șocat-o: „Poftim? Am crezut că nu văd și nu aud bine!”
Liga Campionilor
Corina Caragea, abordată de superstar la finala Champions League » Replica fotbalistului a șocat-o: „Poftim? Am crezut că nu văd și nu aud bine!”
Ce s-a întâmplat în Ghencea, imediat după fluierul final din România - Bulgaria
Nationala
Ce s-a întâmplat în Ghencea, imediat după fluierul final din România - Bulgaria
GSP a aflat salariile jucătoarelor de la CSM București! Diferență COLOSALĂ față de finalista Ligii Campionilor
Handbal
GSP a aflat salariile jucătoarelor de la CSM București! Diferență COLOSALĂ față de finalista Ligii Campionilor

După 5 ani în Canada, Leonard Doroftei anunță întoarcerea definitivă în țară: „În România a fost doar vina mea, nu am știut exact ce vreau”

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close