GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  INTERVIU

Primul antrenor online » Ciprian Stoica te învață fotbal pe YouTube: „Nu mai suportam să văd cum se pierd copiii talentați” » A strâns 50.000 de abonați în doar 8 luni!

Articol de - Publicat joi, 21 noiembrie 2019 17:12

Ciprian Stoica, fost jucător la Concordia Chiajna, Ștefănești, Popești Leordeni sau Viitorul Axintele, și-a creat un canal de YouTube, intitulat „Improved Football”, pentru a le oferi copiilor sfaturi de care și el ar fi avut nevoie în perioada junioratului.

Ciprian a ratat șansa de a ajunge în fotbalul mare, însă acum își dedică timpul pentru ca dorințele altora să prindă contur. El se filmează exersând diverse execuții pe terenul de fotbal și încearcă să le explice urmăritorilor lui cum să lovească mingea corect, cum să execute mai bine un anumit procedeu sau cum să progreseze. 

- Salut, Ciprian! Cui i se adresează canalul tău de pe YouTube?
- Este creat pentru copii, în general. Eu am jucat fotbal 20 de ani și când eram junior mi-au lipsit foarte multe informații, legate de mentalitate, antrenamente sau chestiuni de viață, care m-ar fi ajutat să fiu mult mai sus. Acestea sunt sfaturi pe care ar putea să ți le spună oricând un antrenor, însă noi nu avem tehnicieni pregătiți. Din cauza asta nu am ajuns nici eu mai sus.

- De unde a pornit această idee?
- Eu nu am primit informația de care aveam nevoie și nu mai suportam să văd că mulți jucători se pierd. Mi-am spus că sunt destul de mare încât să creez ceva de amploare. Să schimb lucruri. Astfel, copiii pot învăța din videoclipurile mele, indiferent de starea lor materială sau socială.

„Am răspuns la peste 40-50.000 de întrebări”

- Ai aproximativ 50.000 de abonați pe canalul de Youtube. Cât de greu este să ajungi la o asemenea cifră?
- Eu am inceput în aprilie, atunci am încărcat primul filmuleț. A fost greu. Gândește-te că faci 2-3 mii de abonați într-un an, cu foarte multă muncă. Eu am ajuns la 48.000 în 8 luni.

„Secretul constă în muncă, foarte multă muncă. Răspund la toate comentariile, ajut cu sfaturi orice copil care apelează la mine. Am răspuns, prin intermediul rețelelor de socializare, la peste 40-50.000 de întrebări”
Ciprian Stoica, realizator Improved Football

- Te poți întreține doar din YouTube?
- Nu. Eu muncesc de la 9 până la 6, iar de la 00:00 la 3 dimineața mă ocup de canalul de Youtube: editez video-urile, răspund întrebărilor etc. Am investit mult mai mulți bani decât am reușit să produc. Poate că în 10-15 ani, după ce voi fi ajutat mulți oameni, cineva o să-și dorească să se asocieze cu mine, iar eu să pot face ceea ce-mi aduce plăcere.

- Cât timp îți ocupă un clip, de la filmat și până la editat?
- În medie filmez 2 ore, am ajuns acum la acest timp, dura mai mult înainte. În jur de 4 ore cu tot cu editatul. Dar eu creez conținut pentru fiecare platformă în parte - Facebook, Instagram, TikTok. De asemenea, eu mă ocup și de articolele care apar pe siteul meu.

- Ce i-ai transmite cuiva care își dorește să înceapă o carieră de youtuber?
- Ar trebui în principal să se bazeze pe pasiunea lui. Dacă vrei să te apuci de YouTube, trebuie să știi că este foarte multă muncă. Eu am învățat timp de un an până când să-mi deschid canalul. Mă uitam la alții. Sigur, nu am făcut bine. I-aș spune să posteze mult mai rapid, pentru că o să învețe din mers. Poți să faci orice astăzi, nu există scuze. Trebuie doar să fie pasiunea ta, pentru că trendul este ascendent și poate prinde foarte repede. Și este foarte important să aduci un plus de valoare, să știi că mesajul tău și ceea ce faci ajută pe altcineva.

- Crezi că efortul tău va fi benefic în timp pentru noua generație?
- Eu asta sper. Dacă am ajutat un copil, eu sunt extraordinar de fericit. M-aș simți foarte bine dacă aș putea sa fac asta mereu. Mă simt senzațional atunci când știu că am influențat viitorul unui copil doar prin cuvinte. Primesc zilnic peste 100 de mesaje în care copiii îmi spun că au ajuns la academii sau îmi trimit videoclipuri cu ei când se antrenează, când reușesc să lovească mai bine mingea. Fac ceva cu timpul lor, nu-l petrec fără sens în fața calculatoarelor și asta este minunat.

„Am învățat să lovesc mingea la 27 de ani”

„«Muncă, muncă și iar muncă», ăsta este mesajul meu pentru copiii care vor să se apuce de fotbal. Sau «Exersează, exersează, exersează!», care este și sloganul meu. Nu se poate altfel. Este singura șansă pe care o ai, indiferent de domeniul pe care ți l-ai ales. Talentul contează, dar munca o să-l depășească întotdeauna”

„Eu am învățat să lovesc mingea la 27 de ani, dintr-un videoclip de pe Youtube. Dacă eu am putut, înseamnă că oricine este capabil, însă doar dacă muncește!”

- Cum vezi fotbalul din România?
- Consider că Hagi are foarte mare dreptate când spune că prin muncă se pot realiza multe. Mesajele sale sunt foarte puternice. La noi, dacă un jucător are 10-15.000 de euro pe lună, preferă să-și cumpere o mașină sau o casă, în loc să-i investească. Se mulțumește cu puțin. De exemplu, toți fotbaliștii de top au antrenori personali. În momentul în care știi unde vrei să ajungi, trebuie să ai și pe cineva lângă tine să te ajute.

- Ce crezi că îi lipsește fotbalistului român? De ce nu mai avem jucători la cel mai înalt nivel?
- Mentalitatea puternică și pozitivă - e singurul lucru de care ducem noi lipsă. Bineînțeles, susținută de multă muncă și informațiile necesare.

„Eu am crescut în Giulești, deci țin cu Rapid. Nu cred că va promova anul acesta în Liga 1, dar niciodată nu mi-am pierdut speranța în această echipă. Este o galerie minunată care ar merita să aibă o echipă în prima divizie”
Ciprian Stoica

151.000 de vizualizăriare cel mai urmărit videoclip de pe canalul Improved Football, în care Ciprian vorbește despre executarea penalty-urilor

VEZI ȘI:

A ieșit în față după demisia lui Contra! „Eu n-am vrut să-l luăm pe Ionuț Radu la națională”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
speranta2022
speranta2022  •  22 Noiembrie 2019, 08:59
Postat de mway pe 21 Noiembrie 2019, 21:05

Domnul meu, știi vorba aia, dacă tăceai, filosof rămâneai?!

Daca nu intrai ca musca in lapte, fara tangenta cu subiectul, te consideram un Diderot.

mway
mway  •  21 Noiembrie 2019, 21:06
Postat de cfrinho pe 21 Noiembrie 2019, 19:30

E bucsita lumea cu oameni care fac bani din piatra seaca, sau tehnic spus, din entertaining. E remarcabil cum un profesionist autentic, un inginer, un tamplar, un sudor, un arhitect castiga muuuuuuuult mai putin decat unul care gusta felii de rosii pe youtube. Inadmisibil, dar, astea-s timpurile. :)))

Bravo Ciprian! Ține-o tot așa!

mway
mway  •  21 Noiembrie 2019, 21:05
Postat de speranta2022 pe 21 Noiembrie 2019, 19:32

“Eu am învățat să lovesc mingea la 27 de ani, dintr-un videoclip de pe Youtube”, asta afirma un jucator PROFESIONIST. La antrenamentele de la Chiajna taia frunza la caini? Mai stii altceva in fara de hatereala ieftina?

Domnul meu, știi vorba aia, dacă tăceai, filosof rămâneai?!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează