INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERBIA

Acuzat de legături cu crima organizată, președintele federației a demisionat

Slavisa Kokeza (dreapta, costum gri)
Slavisa Kokeza (dreapta, costum gri)

Articol de - Publicat marti, 23 martie 2021 10:27 / Actualizat marti, 23 martie 2021 13:21

Slavisa Kokeza (43 de ani) a demisionat din fruntea Federației de Fotbal din Serbia, fiind acuzat de legături cu crima organizată. Era din mai 2016 șeful forului de la Belgrad.

Șoc la Belgrad, chiar înaintea debutului naționalei lui Pixie Stojkovici în preliminariile CM 2022 cu Irlanda, pe teren propriu. Președintele Federației (FSS) a anunțat că pleacă! Slavisa Kokeza și-a motivat demisia prin „acuzațiile gratuite și brutale la persoană”. În ultimele zile, numele acestuia a fost vehiculat ca având legături cu crima organizată, în condițiile în care autoritățile din Serbia au declanșat ofensiva fără precedent, cu arestări, percheziții și alte acțiuni împotriva capilor mafioți.

Kokeza: „La dispoziția justiției”

„Am renunțat la funcție pentru a asigura liniștea necesară naționalei, dar sunt pregătit să mă lupt pentru a-mi apăra reputația. Mă voi pune la dispoziția justiției și a adevărului, care mă va ghida și pe viitor. Sunt mândru și satisfăcut de ceea ce am realizat și las echipa pe mâna unui mare nume al istoriei fotbalului sârb”, a mărturisit Kokeza, care a fost deja audiat de organele anti-corupție. Pe 28 februarie fusese reținut și interogat de poliție, după arestarea unor membri „Grobari”, grup ultras acuzat de omoruri, răpiri și trafic de droguri.

Alegeri anticipate la Federația din Serbia în aprilie?

Din mai 2016 se afla Slavisa la conducerea forului sârb și în mandatul său reprezentativa plavilor a reușit calificarea la CM 2018 din Rusia. Vicepreședintele Marko Pantelici îi va ține locul până la organizarea de noi alegeri, Comitetul Executiv al FSS urmând a fi convocat în ședință, după ce Serbia va disputa și celelalte două meciuri din martie, cu Portugalia, acasă, și în Azerbaidjan.

Zece lucruri speciale pe noul GSP.ro

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

EXCLUSIV Răzvan Lucescu și-a decis viitorul pe termen scurt: „Asta mi-am propus”

Motivul incredibil pentru care un jucător al lui Bayern Munchen a ratat prezența la echipa națională

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
1198649370199221
Dumitru Florin  •  23 Martie 2021, 16:02

P.S. Orice asemanare sau asociere cu personaje (re)cunoscute este absolut... voluntara!

1198649370199221
Dumitru Florin  •  23 Martie 2021, 16:01

Chiar daca au "bube" (desi unele sunt doar la stadiul de "prezumtie de nevinovatie"), au moralitatea de a demisiona din functii! Se pare ca in Romania notiunea de "moralitate" nu este clar definita in DEX!?!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează