FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO

VIDEO Ofensivă ascuţită, defensivă ştirbă » Dinamo şi-a găsit un posibil golgeter: 2-1 cu Korona Kielce

Articol de , - Publicat vineri, 31 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 30 ianuarie 2014 22:56

"Cîinii" au obţinut ieri primul succes în amicalele din 2014, după ce-au întors soarta meciului cu Korona Kielce (2-1).

S-a mai văzut filmul acesta la Dinamo: echipa ia un gol pe o greşeală individuală puerilă, ieri a lui Diakhate, pe un post nou, după care "cîinii" trebuie să alerge să repare oalele sparte. Dar bucureştenii s-au regăsit contra Koronei Kielce, scor 2-1, bifînd multe premieri.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Lunetist" 2014
Roş-albii s-au încălzit greu la Marbella, la 15 grade Celsius, în primul amical iberic. Dar şi cînd a început să funcţioneze motorul în faţa unor polonezi limitaţi, locul 12 în campionatul lor!

Sub biciul verbal al lui Stoican, "cîinii" au mărit tempoul cu fiecare fază. Şi gradul de periculozitate. După o primă execuţie ratată, Şerban (33) a executat de la 24 de metri o lovitură liberă în stilul lui Claudiu Niculescu. Flavius a insistat în această iarnă cu tînărul de 18 ani ca executant al acestor faze, considerînd că are rafinament.

"Bila" a băgat mingea-n poartă
Golul egalizator a fost energizant pentru dinamovişti: Rotariu (36), "cap" din 6 metri peste, Rus şi Velici (ambii, 38), mari ocazii din careu, Filip (44), voleu violent, Velici (44), bară, i-au înghesuit pe adversari în propriul careu.

Repriza secundă a fost deschisă de ratarea lui Thomas, după care Bilinski (57) a înscris, în premieră, din careu, pentru Dinamo, după ce a şutat, în prealabil, în bară. Polonezul tot contra alor săi a spart gheaţa! Kamil (78) a fost din nou aproape de a marca. A arătat că are tupeu în joc, după un stagiu şters în Antalya.

Criză de nervi
Bucureştenii au controlat ostilităţile, însă erorile din defensivă continuă să fie călcîiul ahilian pentru "cîini". Stoican aproape că a făcut o criză de nervi la greşelile lui Asanovici, dar croatul a fost salvat de colegul de cameră, Naumovski.

Kiko a respins în bară, în minutul 82, apoi polonezii au marcat, dar reuşita a fost anulată pe motiv de ofsaid, prilej pentru Flavius să zbiere iar ca un leu scăpat din junglă.

Dinamo - Korona Kielce 2-1 (1-1)
Au marcat: I. Şerban (33), Bilinski (57) / Kielb (5)

Dinamo - prima repriză: Bălgrădean - Rus, Diakhate, Thicot, Grecu - Velici, Boubacar, I. Şerban, St, Filip - Rotariu, Ţucudean.

Dinamo - repriza secundă: Naumovski - Bărboianu, Diakhate (Asanovici 59), Thicot, Grecu (An. Radu 65) - Filip (Cherchez 72), Boubacar (Krausz 59), I. Şerban (Nedelcearu 65), Rotariu (Buia 59) - Thomas, Bilinski. Antrenor: Flavius Stoican

"Sînt fericit, trecuseră deja mai multe minute la echipă fără să marchez, sper ca acesta să fie doar începutul, lucruri minunate să urmeze" (Kamil Bilinski, atacant Dinamo)

"Mi-aş dori să marchez cît mai multe goluri pentru Dinamo, din orice poziţie. Poate chiar un gol al victoriei cu Steaua. Voi exersa pînă cînd voi reuşi doar lovituri libere de calitate" (Ionuţ Şerban, mijlocaş Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Diahkate, experiment pe jumătate
Luchin s-a dus, Durimel e accidentat, Stoican i-a dat o şansă lui Diakhate ca stoper, lîngă Thicot. Africanul a început prost, a pierdut o minge, simplă, iar Kielb l-a executat pe Bălgrădean. Apoi, şi-a revenit, a respins bine nişte baloane, însă cuplul inedit nu va fi şi-n meciurile oficiale decît în situaţii extreme.

Spionaţi de MM
La meci au asistat şi stelistul Mihai Stoica, dar şi gălăţenii Narcis Răducan şi Gabriel Viglianti. La pauză, MM a fost solicitat de către diverşi fani ai roş-albilor pentru fotografii, iar conducătorul roş-albaştrilor a acceptat instantaneele.

Golanski: "Steaua ia campionatul"
Dinamoviştii au dat iar peste Golanski. Ex-stelistul joacă acum la Kielce şi e unul din oamenii de bază ai formaţiei, el bate loviturile libere. "Eu cred că tot fosta mea echipă va lua campionatul în România, Petrolul şi Astra vor rămîne doar cu lupta. Nu ştiu dacă eu sînt mai bun decît actualii fundaşi dreapta ai roş-albaştrilor, dar cu siguranţă aş face faţă oricînd în Ghencea. Fanii mi-au rămas la suflet, mai comunicăm şi-acum", a spus polonezul.

Inbox
- Cherchez a debutat ieri la Dinamo, n-a avut complexe în joc.
- Elton a alergat separat, ieri, vreme de jumătate de oră, după care a văzut meciul alături de Durimel, în continuare accidentat, cu contractură musculară.
- Matei n-a fost folosit, acuzînd şi el mici probleme medicale.
- Prima repriză s-a jucat cu baloanele dinamoviştilor, a doua cu cele ale polonezilor.
- După amicalul "cîinilor", pe acelaşi teren, au jucat steliştii. Cele două echipe se vor întîlni la începutul primăverii de 3 ori, dar, ieri, fotbaliştii s-au salutat cordial, chiar amical.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
jony1973
jony1973  •  31 Ianuarie 2014, 18:07

Avem nevoie mare de un fundas central de valoare. Fara Luchin, apararea a scazut atat valoric, cat si numeric.

cainerau1953
cainerau1953  •  31 Ianuarie 2014, 17:20
Postat de lapusneanul pe 31 Ianuarie 2014, 16:56

gymd loveste din nou, moare de batran, pe 27 iunie face 39 de ani, si inca crede in mos craciun :), ma baiatule, tu esti din ce in ce mai penibil, visezi transferuri, dai indicatii, tu le stii pe toate, sincer, te compatimesc !

esti beat sau asa e starea ta ??? :))) eu ti-am zis doar pe cine am dori la Dinamo, iar ca s-ar putea sa luam niste jucatori de la Pandurii este posibil, mai ales dupa plecarea lui Condescu !!! sa nu uitam ca au plecat si alti jucatori importanti ca Eric,etc akum sunt probleme grave si am putea tanji la 2 jucatori de acolo, iar eu mi-am exprimat opinia de ai putea lua pe Erico da Silva si pe Sarghi de la Otelul !!!

lapusneanul
lapusneanul  •  31 Ianuarie 2014, 16:56
Postat de cainerau1953 pe 31 Ianuarie 2014, 15:45

Daca ii luam pe astea 3, va zik sigur ca am prinde locul 4 fara probleme, mai ales ca Pandurii vor cadea dupa plecarile multor oameni deacolo !!!

gymd loveste din nou, moare de batran, pe 27 iunie face 39 de ani, si inca crede in mos craciun :), ma baiatule, tu esti din ce in ce mai penibil, visezi transferuri, dai indicatii, tu le stii pe toate, sincer, te compatimesc !

Vezi toate comentariile (31)
Comentează