FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  ASTRA - DINAMO 2-5 D.PREL.

VIDEO+FOTO Calificare-șampanie » Dinamo a răpus Astra, 5-2, după un meci entuziasmant, capodopera sezonului! Bonus: Derby de România și-n semifinalele Cupei Ligii

Articol de - Publicat joi, 17 noiembrie 2016 23:53

Una dintre cele mai frumoase partide ale acestei ediții! Bine, duelurile dintre Dinamo și Astra sunt mereu peste media de spectaculozitate, de încrâncenare și de imprevizibil în campionatul nostru dulce-amar.

Miza partidei de aseară, pe lângă câteva zeci de mii de euro bune, era confruntarea Crăciunului, cu Steaua, din semifinalele Cupei Ligii, meci ce se va desfășura în pragul Ajunului.

Click aici pentru VIDEO și FOTO!

Gigi chiar are ochi

Ceccarelli (3), la debut, l-a blocat providențial pe Nicoară, cu un tackling de Italia. Alibec (10) ar fi putut marca încă din startul meciului primul său gol ca stelist în poarta "câinilor", doar că Brănescu i-a citit intențiile, blocându-l unu contra unu. Avea s-o mai facă o dată, în extra-time. În duelul "atacanților doriți de Steaua, feblețea lui Gigi Becali", Gnohere (13), a avut prima mutare.

Singurel, în fața porții, după centrarea lui Lazăr și neputința lui Gavrilaș, "Bizonul" a retrăit bucuria unui gol, nu mai marcase de când umbla canicula nestingherită prin țară. Ofensivele celor două formații au fost la înălțime, apărările la pământ!

Piese de artă

Trioul Astrei, Teixeira - Budescu - Alibec, este de departe cel mai tare din România, când toți trag pentru același țel. Budi (28), angajat de lusitan, a fost la o palmă de egalare. Trioul number one a produs un gol superb al egalării, Alibec (48) a făcut o cursă de vreo 40 de metri și a marcat nestingherit, execuție de atacant veritabil, după o pasă a lui Teixeira, care primise balonul din călcâiul lui Budescu.

Tot flancul drept al defensivei roș-albilor era cu mintea la ghetuțele lui Moș Niculae. "Câinii" n-au pus botul pe labe și au reacționat serios: Palici (52), nemarcat într-un careu supraaglomerat, a reluat impetuos după centrarea britanică a lui Oliva. Dinamo a avut o primă pierdere importantă, croatul nereușind să continue meciul din cauze medicale, lucru ce l-ar scoate din calcule și pentru etapa megaînsemnată cu CFR Cluj.

Top class

Entuziasmul roș-albilor a fost curmat de două faze: 1. Alibec i-a arătat lui Nedelcearu de ce e numărul 1, scoțând un penalty pe care Budescu (70) l-a transformat ca la carte, 2. Lazăr (80) a demonstrat că degeaba are o toamnă fulminantă dacă nu pune și capul la contribuție.

La 2-2 meciul a atins nivelul "top class", iar arbitrul Bârsan a fost în ton cu partida! Dinamo, și cu un om în minus, a fost și mai furioasă, iar Șumi a vrut să-l azvârle și pe masor în iarbă. Oliva a băgat spaima în adversari, evoluție de aplaudat, a centrat pentru Hanca, iar acesta pentru Daniel Popa (91) cu o reluare de vârf vârf.

"Câinii" au trecut și-a treia oară în avantaj. Și-au urmat niște ratări incredibile, de toată frumusețea, doar din superpoziții: Alibec (93), Hanca (96) și Popa (100). Fabricio (102) a arătat că are câlți în cap, altfel nu se explică faza la care a fost erou, când a făcut și penalty, și scandal de-a luat "roșu".

Hanca (104 și 115) și eliminarea lui Nicoară (107) au relaxat meciul și au condus "haita" într-un nou Derby de România.

2 golurimai înscrisese Daniel Popa pentru Dinamo până aseară, ambele în "optimile" Cupei Ligii, cu Voluntariul (2-1)

4 victoriiși două remize are Ando în palmaresul direct cu Șumi

Arsiță!

Gnohere a reușit aseară primul său gol pentru Dinamo, după o serie de 9 meciuri fără eficiență în tricoul roș-albilor! Francezul nu mai marcase de astă-vară, de pe 15 august, cu Voluntari (3-1). "Bizonul" are 5 goluri în această ediție, dintre care 4 contra Astrei. Mai reușise o triplă în prima etapă a campionatului, tot la Giurgiu (4-1), pe 23 iulie.

S-a rupt lanțul de iubire

Fanii l-au cerut pe Șumi la Dinamo, solicitând conducerii angajarea lui acum o lună, tot suporterii dinamoviști au fost cei ce l-au contestat și înjurat pe antrenorul Astrei, aseară. Tehnicianul le-a făcut semne, la un moment dat "ultrașilor" să scandeze și mai tare.

A fost penalty, a fost "roșu"

În urmă cu trei săptămâni, arbitrii au stricat finalul meciului de campionat dintre Dinamo și Astra, scor 2-2, când giurgiuvenii au înscris două goluri contestate. Aseară, a fost penalty la intervenția lui Nedelcearu asupra lui Alibec (68), dinamovistul ținându-și adversarul direct în careu după o fază fixă. Apărătorul a contestat decizia "centralului", vehement, însă Bârsan a fost ferm. În minutul 80, Lazăr l-a atacat pe Lovin, punându-i crampoanele pe gleznă, iar Bârsan i-a arătat direct cartonaș roșu, chiar dacă mijlocașul dinamovist a încercat să se scuze. Lazăr ratează meciul de campionat, de luni, cu CFR Cluj.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
vasy86le
vasy86le  •  21 Noiembrie 2016, 10:11
Postat de John Milne pe 18 Noiembrie 2016, 13:16

Deci jucam de 2 ori cu cloana adventistului de la rin . FCDB nu e dinamo.

***, cand Astra batea Dinamo cu 6-1 nu mai era clona ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1425838917717550
John Milne  •  18 Noiembrie 2016, 13:16

Deci jucam de 2 ori cu cloana adventistului de la rin . FCDB nu e dinamo.

daweroirl
daweroirl  •  18 Noiembrie 2016, 11:24
Postat de cobra_z pe 18 Noiembrie 2016, 08:54

bravo baietii !

De Astra spui , nu !?

Vezi toate comentariile (43)
Comentează