FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FCSB - DINAMO

FCSB - DINAMO. EXCLUSIV // UPDATE Dinamo insistă și e convinsă că va câștiga locul în finala Cupei la „masa verde”! Vineri, memoriu la FRF! Care e asul din mânecă

Andrei Vlad a fost tituar în meciul tur cu Dinamo. Azi nu e nici pe bancă
Andrei Vlad a fost tituar în meciul tur cu Dinamo. Azi nu e nici pe bancă

Articol de - Publicat joi, 09 iulie 2020 17:50 / Actualizat joi, 09 iulie 2020 17:58

FCSB și Dinamo a jucat miercuri returul semifinalei Cupei României, pierdut 0-1. Șefii „câinilor” au contestat dreptul de joc al lui Andrei Vlad (21 de ani) în meciul tur, câștigat de vicecampioni cu 3-0. Deși FRF spune că dinamoviștii nu vor avea câștig de cauză, șefii roș-albilor merg înainte și vor depune contestație vineri.

UPDATE 9 IULIE, ORA 17:50

Roș-albii vor depune vineri un memoriu la FRF pentru a împinge ”cazul Andrei Vlad” la Comisia de Disciplină ca să câștige prima manșă cu 3-0 și, astfel, biletele pentru finala Cupei.

Clubul din Ștefan cel Mare face referire la primul paragraf din articolul 30, din ROAF, unde se precizează: "Prezentele norme regulamentare se vor aplica cu precădereî în situația de necorelare sau de contradicție cu normele existente în Regulamentul Disciplinar privind această competiție". "Cu precădere, "cu prioritate" adică. Asta înseamnă că acest regulament e mai puternic decât cel "Disciplinar", mai ales că vorbim în această speță de o normă specială. Așteptăm ca acest caz să ajungă la Comisia de Disciplină, vom merge până la capăt", susțin roș-albii.

UPDATE 21:00

Federația s-a sesizat după materialul de pe GSP.ro. Cei de la FRF au transmis Gazetei că, în conformitate cu art. 2, punctul 2 din regulamentul disciplinar, când sunt două spețe care se bat cap în cap se aplică prevederile regulamentului disciplinar. Astfel, Dinamo nu are nici o șansă să câștige la „masa verde”, chiar dacă ROAF le-ar da dreptate „câinilor”. Vlad a fost folosit regulamentar în meciul tur.

„În cazul în care, cu privire la sancționarea persoanelor aflate sub incidența prezentului regulament există prevederi regulamentare contradictorii ori diferite în regulamentele FRF se vor aplica cu prioritate prevederile Regulamentului Disciplinar. În cazul în care nu există prevederi specifice în regulamentul disciplinar se vor aplica normele mai favorabile persoanei sancționate”
- Paragraful citat mai sus, din Regulament Disciplinar

ȘTIREA INIȚIALĂ

Există o contradicție între două regulamente FRF, ROAF (Regulamentul de organizare a activității fotbalistice) și cel disciplinar, în privința folosirii lui Andrei Vlad (FCSB) în meciul tur, pe 25 iunie.

Portarul Andrei Vlad a primit cartonașe galbene în faza „optimilor”, cu U Cluj, și în faza „sferturilor”, cu Hermannstadt. Regulamentul Disciplinar al FRF, prin articolul 40.2, prevede însă că avertismentele sunt anulate înainte de sferturile de finală. Astfel, la momentul meciului tur cu Dinamo, Vlad avea un singur cartonaș. 

În ROAF, momentul anulării cartonașelor galbene este înainte de optimile de finală. Acesta este și motivul pentru care dinamoviștii vor cere un punct oficial de vedere de la Felix Grigore, observatorul partidei dintre FCSB și Dinamo, care este și șeful departamentului competiții la FRF.

„Câinii” cer lămuriri de la FRF, dorind să afle care e regulamentul care contează și de ce există aceste discrepanțe.

Când se poate depune contestație

ROAF prevede că ar fi trebuit făcută o contestație înainte de jocul din tur, de pe 25 iunie, imediat când dinamoviștii au aflat că Vlad era titular. 

Există totuși un amendament pe care s-ar putea baza Dinamo, în sensul că departamentul de competiții al FRF ar putea să se autosesizeze în termen de la 60 de zile de la data meciului tur, fapt menționat în punctul 1 de la art. 25 din ROAF

În regulamentul disciplinar însă, se șterg cartonașele galbene înainte de „sferturi”. De aceea, Andrei Vlad ar fi avut drept de joc. Șefii lui Dinamo au cerut un punct de vedere oficial Federației.

„Cartonașele galbene sunt preluate în cadrul fazelor succesive ale aceleiaşi competiţii. Prin excepţie, avertismentele primite în prima fază a competiţiei/până în optimile de finală ale Cupei României nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei”
- Paragraf din Regulament Disciplinar

VIDEO. Procesul lui Adi Popa cu cei de la FCSB: „Mă judec pentru 52.500 de euro, vedem ce decid comisiile”

Citește și alte știri despre FCSB - Dinamo: 

FCSB amână achitarea unei clauze din transferul unui titular: „E clar că Gigi Becali nu mai vrea să dea din banii lui de acasă”

VIDEO GSP LIVE. Adevărul despre condițiile juniorilor din România: „La Dinamo, nu aveam nici meniu” » Discrepanță dureroasă cu Sampdoria

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (54)
mir21
mir21  •  13 Iulie 2020, 14:35

Daca de la *** de nistor si sursele ai morare indicii atunci e clar si cu tine

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1044284568949277
Gherasim Andrei Adrian Virgil  •  13 Iulie 2020, 12:45

De ce în România este posibil ca la un moment dat să existe două feluri de legi: Una PRO și alta Contra ? Pentru ca întotdeauna dreptatea să fie ocolită, pentru ca la un moment dat să nu mai fie luat în calcul ca cel mai puternic într-o competiție să fie desemnat pe terenul de joc ? Este de neimaginat ca și această competiție să fie viciată, după cum a fost viciat și campiopnatul în care Craiova, într-unul dintre meciuri nu și-a apărat șansele corect, introducând pe teren într-un meci pe care l-a pierdut, juniori care nu jucaseră de fapt în nici un meci pe tot parcursul campionatului, tot FCSB fiind dezavantajată de această anomalie pe care nimeni nu a sancționat-o la momentul respectiv... Și anume acela în care o formație desconsideră pe față o competiție sportivă, neapărându-și corect șansele tocmai pentru a avntaja altă echipă... ! Păi dacă fotbalul românesc se duce în cap... este vina federației și a ligii... Căderea abrubptă a început odată cu procesele CSA Steaua - FC Steaua București, a continuat cu dispariția unor formații de tradiție din fotbalul românesc precum Rapid, Petrolul, U Craiova (...), FC Arges Pitești, etc și va culmina cu dispariția Stelei (FCSB), și a lui Dinamo, în curând ! Toate acestea din cauza legilor care guvernează sportul în România, a indiferenței față de sport, a tuturor guvernelor care au condus România în ultimii 30 de ani, care în plus au pus economia țării la pământ și au bulversat toate legile...

zorrozabal
zorrozabal  •  13 Iulie 2020, 09:29
Postat de cuviosul_pafnutie pe 09 Iulie 2020, 19:57

Ca sa ne bata Sepsi-a treia oara!De fapt ne-ar bate si o formatie din play out-ul ligii secunde!Dar nu conteaza!Important ar fi ca nu le ies socotelile celor de la fcsb!Dar repet, e de domeniul utopiei sa speri ca acea comisie de disciplina ar indrazni sa se ia de Becali!Poa sa scrie in paispe regulamente,ca nu se va intampla nimic!Nici nu vor catadixi sa judece cazul!Vor da cel mult vreun comunicat!

Nu cred ca au depus memoriu!Stiu si ei ca nu au nici o sansa la comisia de disciplina,formata din oamenii lui Becali!

Vezi toate comentariile (54)
Comentează