FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  ARGEȘ - VOLUNTARI 0-1

Portarul din Liga 1 care l-a impresionat pe Basarab Panduru: „Îmi aduce aminte de Lev Yashin!”

Basarab Panduru
Basarab Panduru

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 mai 2022 22:30 / Actualizat miercuri, 11 mai 2022 23:14

FC Voluntari a câștigat și returul cu FC Argeș, scor 1-0, și s-a calificat în finala Cupei României. Basarab Panduru a rămas impresionat de Mihai Popa (21 de ani), portarul ilfovenilor.

La scorul de 0-0, Mihai Popa a fost decisiv pentru formația sa. Portarul Voluntariului a apărat o lovitură de la 11 metri în minutul 49 și i-a ajutat pe ilfoveni să ajungă în finala Cupei. 

Avantaj FCSB: de ce poate profita formația roș-albastră de calificarea celor de la FC Voluntari în finala Cupei
FC ARGEȘ - FC VOLUNTARI 0-1
Avantaj FCSB: de ce poate profita formația roș-albastră de calificarea celor de la FC Voluntari în finala Cupei

Basarab Panduru l-a lăudat pe tânărul portar, pe care îl compară cu legendarul goalkeeper rus, Lev Yashin, cel despre care se spune că are un record de 150 de penalty-uri apărate în carieră!

Basarab Panduru: „Popa apără tot ce vine din penalty. Îmi aduce aminte de Lev Yashin!”

„Argeşul a atacat, au ajuns la  acel penalty. Au ratat, dacă marcau se complicau lucrurile pentru că se poate întâmpla orice. Popa pare că apără tot ce vine din penalty. A apărat al patrulea penalty. Pare că ştie ce trebuie să facă in functie de cum se duce adversarul spre minge, dar e un om căruia îi e greu să îi dai gol mai nou din penalty. 

Știe el cum gândeşte. Îmi aduce aminte de Lev Yashin! Portarul trebuie să stea cu ambele picioare pe linia porţii. În ziua de azi trebuie să baţi tare în plasa laterală!”, a declarat Basarab Panduru potrivit orangesport. 

Mihai Popa, de netrecut de la 11 metri

Pentru goalkeeper-ul în vârstă de 21 de ani este al  patrulea penalty apărat în acest sezon, din tot atâtea execuții dictate împotriva lui FC Voluntari:

  • Etapa 12, Sepsi - Voluntari 1-2: în minutul 67, Popa a apărat penalty-ul executat de Luckassen
  • Etapa 26, Farul - Voluntari 3-0: în minutul 59, Popa a respins fantastic, cu o mână, execuția puternică a lui Adi Petre.
  • Etapa 6 play-off, Voluntari - CFR Cluj, 0-1: în minutul 4, Popa a respins perfect șutul lui Deac.

Nu ştiu dacă sunt specialist, pur şi simplu fac o analiză şi atât. Aştept finala cu nerăbdare. Anul trecut am pierdut finala, acum sper să o câştig.
-Mihai Popa, portar FC Voluntari

Cine este Lev Yashin

Lev Yashin, poreclit „Păianjenul negru”, a fost primul portar care ieșea din careul de 16 metri pentru a își intimida adversarii. De asemenea, acesta a fost primul portar care a câștigat „Balonul de Aur”, primind celebrul trofeu din partea revistei France Football în 1963.

Acesta a avut 150 de penalty-uri apărate de-a lungul carierei sale și 250 de partide fără gol primit în 812 de meciuri jucate și 78 de selecții naționale. Dinamo Moscova a fost echipa la care a făcut istorie, cucerind 13 titluri între anii 1949 – 1971.

Pe plan internațional se poate lăuda cu  2 trofee: cele cucerite la Jocurile Olimpice din 1956 și la Campionatul European din 1960.

Portarul din Liga 1 care l-a impresionat pe Basarab Panduru: „Îmi aduce aminte de Lev Yashin!”
Lev Yashin la Campionatul Mondial din Suedia (1958)

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Istvan Kovacs, premiat de Vassaras » Lipsește din Liga 1, dar merge la un meci de 5.000 de euro

Oltenii se revoltă după ce Comisia de Disciplină a dictat suspendări similare pentru Paramatti și Săpunaru: „A văzut o țară întreagă!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
192486884818821
Mihnea Ilie  •  12 Mai 2022, 09:11

Da, ce sa ne mai facem și cu inteligentul asta de Panduru... O freacă pe la televiziune și vorbește de mari fotbaliști pe care nu i, a văzut pentru simplul fapt ca, probabil, nici nu avea televizor... Eventual o capră în curte..

raducallin
raducallin  •  12 Mai 2022, 05:08

Cica ii aduce aminte de Iasin.Din câte stiu Panduru nu era nascut pe vremea cand juca Iasin asa ca nu stiu ce aduceri aminte are.Poate dintr-o altă viață ????.

matboogie
matboogie  •  12 Mai 2022, 01:37

Ce vorbe! Si Belodedici de la Arges n-a jucat?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează