FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ - FC VOLUNTARI 0-1

Avantaj FCSB: de ce poate profita formația roș-albastră de calificarea celor de la FC Voluntari în finala Cupei

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 mai 2022 21:55 / Actualizat miercuri, 11 mai 2022 22:10

FC Voluntari a obținut azi calificarea în finala Cupei României, care se va juca pe 19 mai, la 5 zile după meciul cu FCSB.

  • A doua semifinală a Cupei României, Universitatea Craiova – Sepsi se va juca joi, de la 19:30

Ilfovenii, care sunt pe locul 4, vor juca sâmbătă, de la 21:00, cu FCSB, echipă care este în luptă cu CFR Cluj pentru titlu de campioană.

FCSB, meci facil cu FC Voluntari?

Calificarea celor de la FC Voluntari în finala Cupei ar putea fi în avantajul roș-albaștrilor. Meciul din etapa a 9-a din play-off-ul Ligi i1 se va juca între semfinala Cupei și finală, astfel că Liviu Ciobotariu ar putea manaja o bună parte dintre oamenii de bază, pentru ca aceștia să fi proaspeți pentru finală.

FC Voluntari luptă pentru locul 4

În prezent, FC Voluntari este pe locul 4, care duce în barajul pentru Conference League, dacă CSU Craiova câștigă trofeul. Ilfovenii sunt pe 4 acum, cu 31 de puncte, cu 2 peste Farul. Totuși, formația lui Gică Hagi nu a primit licența pentru cupele europene, astfel că FC Voluntari poate profita în acest final de sezon și poate juca barajul și dacă termină pe 5.

Noi suntem următorul adversar al FCSB-ului și cred că va fi multă lume la stadion. Va fi plăcut pentru toată lumea. Vrem să facem un joc bun 
– Liviu Ciobotariu, antrenor FC Voluntari

De ce e CFR avantajată de programarea penultimei etape

Gazeta Sporturilor a scris acum 10 zile despre faptul că LPF ar trebui să stabilească jocurile primelor două clasate din penultima etapă în aceeași zi și la aceeași oră, altfel, echipa care va juca prima ar urma să fie dezavantajată. Forul condus de Gino Iorgulescu n-a ținut cont de acest lucru, iar în runda a 9-a din play-off, CFR și FCSB își dispută jocurile în zile diferite. FCSB - Voluntari va avea loc sâmbătă seara, iar CFR - CSU Craiova se va juca duminică seara. 

În funcție de rezultatul din meciul FCSB-ului, CFR știe cum trebuie să abordeze partida:

  • În cazul în care FCSB se va impune, atunci pentru CFR o victorie sau o remiză ar însemna fix același lucru în perspectiva ultimei etape. Și dacă ar avea avans de două și dacă ar fi la egalitate de puncte înaintea ultimelor 90 de minute, clujenii tot de cel puțin un egal ar avea nevoie în fața FCSB-ului. Criteriul care le va departaja la egalitate la final va fi punctajul de la finalul sezonului regulat
  • În cazul în care FCSB - Voluntari se va termina egal, atunci CFR știe că trebuie să câștige meciul cu Craiova pentru a antama titlul încă din penultima etapă
  • Dacă FCSB va pierde meciul cu Voluntari, CFR știe că și o remiză împotriva oltenilor o face campioană matematic.

FC Voluntari – FCSB se joacă pe Arena Națională

FCSB va juca meciul cu FC Voluntari pe Arena Națională, deși va fi oaspete. Ilfovenii schimbă gazonul de arena „Anghel Iordănescu” și au ales stadionul din București, iar deja s-au vândut 5.000 de bilete.

VIDEO Totul despre CSU Craiova - Sepsi

Citește și: 

Istvan Kovacs, premiat de Vassaras » Lipsește din Liga 1, dar merge la un meci de 5.000 de euro

Gigi Becali, în culmea fericirii! » A câștigat procesul: „Mi-ai dat o veste foarte bună. Am scăpat de belele!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
124022513372488
Doru Alin  •  12 Mai 2022, 11:18

Va fi foarte usor pentru Fcsb, un galop de sanatate!

mosvasile
mosvasile  •  12 Mai 2022, 10:04

Ei profita oricum!Hinu Pandele e„baiat bun”,arbitrii sunt și ei baieți buni,Rotaru și-a bagat mințile in cap („convenția”e convenție intre mafioți),așa ca la CFR o sa câștige(și cu ajutorul arbitrilor trimiși de GG)!Viitor de aur fotbalul nostru are!

1724601317566697
Andrei Bogdan Nicolescu  •  12 Mai 2022, 09:01

Daca voi aveați impresia ca echipa finului Pandele, o sa încurce FCSB, chiar mă faceti sa râd copios (ceea ce nu este rău deloc). Păcat de fotbalul românesc si de halul in care a ajuns. Ne mai întrebăm de ce ne bate si Macedonia de nord. Relațiile, cumetriile, omeniile, toate au adus la sapă de lemn fotbalul românesc…

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close